Reteaua Corect

Elon Musk anunță că prioritatea Tesla în 2022 va fi robotul umanoid Optimus

Scris de newsreporter in 04 februarie 2022 la 11:29, in ScIT. 597 vizualizari Intra in discutie Taguri2022, prioritate, robotul umanoid Optimus, tesla shortlinkhttp://crct.ro/nz6P

CEO-ul Tesla Elon Musk afirmă că cel mai important produs pe care îl dezvoltă producătorul auto în 2022 nu este nici Cybertruck, camioneta sa electrică îndelung trâmbițată, nici supermașina Roadster. Nu este nici măcar un autovehicul, scrie Business Insider, potrivit HotNews.

Musk a afirmat în timpul unei ședințe de miercuri cu investitorii privind rezultatele financiare ale Tesla că „Optimus”, codul din interiorul companiei pentru robotul umanoid pe care îl dezvoltă, „este cel mai important produs pe care-l facem anul acesta”.

Musk a dezvăluit proiectul legat de robotul umanoid în luna august a anului trecut, în timpul Zilei AI pe care a organizat-o Tesla.

Producătorul auto intenționează ca robotul său umanoid cu o înălțime de 1,72 metri înălțime și greutate de 56 kg să preia activitățile fizice periculoase și repetitive care în prezent sunt făcute de muncitori umani.

Optimus, cunoscut și sub denumirea de „Tesla Bot”, va funcționa pe baza aceluiași sistem de inteligență artificială care rulează Autopilotul, tehnologia de condus asistat a autovehiculelor Tesla.

Musk a mai afirmat miercuri că, pentru el proiectul Optimus „are potențialul de a fi mai semnificativ decât afacerea cu autovehicule”.

Robotul umanoid Optimus, o prioritate mai mare decât Cybertruck

Miliardarul sud-african a spus de asemenea că, la început, robotul va fi cel mai probabil folosit de producătorul auto „pentru a muta piese prin fabrică sau ceva de genul”.

În luna august a anului trecut Musk a declarat că Tesla intenționează să aibă un prototip gata cândva în 2022.

„Baza economiei este munca”, a spus el în timpul ședinței de miercuri. „Așadar, ce se întâmplă când nu ai de fapt o criză a forței de muncă? Nu sunt sigur ce va mai însemna economia în acel punct. Despre asta este Optimus. Așa că - foarte important”, a adăugat el.

Comentariile lui Musk s-ar putea să reprezinte o dezamăgire pentru clienții și investitorii Tesla care și-ar fi dorit mai degrabă să audă noutăți despre „autovehiculele viitorului” promise de companie, precum Cybertruck, Roadster sau camioneta sa semi-grea.

Musk anunțase însă deja că Tesla nu va începe să producă Cybertruck și alte modele de autovehicule până în 2023, deoarece acest lucru ar afecta volumele generale de producție ale modelelor existente.

Anunțul a fost o dezamăgire cu atât mai mare pentru investitorii și clienții nerăbdători întrucât Musk anunțase anterior că Tesla va începe producția Cybertruck începând cu 2021.

 HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.