Reteaua Corect

Elicopterul Ingenuity a efectuat 36 de zboruri pe Marte

Scris de newsreporter in 17 decembrie 2022 la 13:44, in ScIT. 416 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nABZ

Elicopterul Ingenuity este un succes și a dovedit că o mică aeronavă se poate ridica de la sol pe o altă planetă. După cinci zboruri reușite, în primăvara lui 2021, micul aparat de zbor care cântărește 1,8 kg a tot continuat să stabilească noi recorduri de distanță și înălțime, conform HotNews.

Experimentul Ingenuity a costat 85 milioane dolari, ceea ce înseamnă cam 3% din totalul costului misiunii Perseverance (2,7 miliarde dolari). Acum șapte ani, cei care au venit cu ideea acestui elicopter au muncit mult pentru a-i convinge pe șefii de la NASA că micul elicopter merita un loc în „burta” roverului, înțesată de super aparatură științifică. Acum este clar că a meritat, măcar și pentru că despre Ingenuity s-a vorbit și scris mai mult în primăvara lui 2021, decât despre restul experimentelor la un loc.

În mai bine de un an și jumătate, Ingenuity s-a ridicat de la sol de 36 de ori, a stat în aer mai mult de o oră în total și a zburat o distanță cumulată de 7,5 km, scrie space.com.

Pe 10 decembrie a zburat timp de 60 de secunde, distanța acoperită fiind de 110 metri. Pe 3 decembrie a atins înălțimea maximă de 14 metri față de solul din zona Jezero Crater.

NASA a dovedit că poate adăuga ”dimensiunea aeriană” explorărilor făcute cu succes de diversele rovere în ultimii 24 de ani pe Marte. Ingenuity a fost gândit ca simplu experiment la început, el neavând aparatură științifică la bord, dar după zborurile realizate cu succes, mica aeronavă a secondat roverul în munca sa și deci a primit un rol esențial în misiune.

Misiunea principală este de a găsi urme de viață fosilă pe Marte, iar Ingenuity ajută, zburând deasupra locurilor de interes științific care sunt inaccesibile roverului. Face fotografii aeriene pentru a ajuta Perseverance să aleagă cea mai simplă rută prin solul pietros din Jezero Crater, spre exemplu, așadar Ingenuity este un fel de „cercetaș” care face zboruri de recunoaștere aeriană.

 

 

 

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.