Reteaua Corect

Șeful Roscosmos amenință cu prăbușirea Stației Spațiale Internaționale

Sancţiunile occidentale introduse împotriva Rusiei ar putea cauza căderea Staţiei Spaţiale Internaţionale, a declarat sâmbătă Dmitri Rogozin, şeful agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, solicitând ridicarea acestora, scrie Ziare.com.

Potrivit lui Rogozin, funcţionarea navelor ruseşti care aprovizionează ISS va fi perturbată de sancţiuni, afectând în consecinţă segmentul rusesc al staţiei, care serveşte, printre altele, la corectarea orbitei structurii orbitale, informează LeFigaro.fr.

Ca rezultat, ar putea cauza „amerizarea” sau „aterizarea” ISS, care cântăreşte 500 de tone.

Staţia Spaţială Internaţională este un proiect multinaţional lansat în 1998 şi este formată din două segmente – unul rusesc şi unul American – la cel din urmă participând şi alte agenţii spaţiale ale lumii.

SUA au impus vineri sancţiuni care îi vizează pe miliardarul rus Viktor Vekselberg, trei membri ai familiei purtătorului de cuvânt al preşedintelui Putin, Dmitri Peskov, precum și o serie de parlamentari ruşi, în cea mai recentă serie de pedepse pentru invazia Ucrainei de către armata rusă, transmite Reuters.

Printre cele mai afectate de sancţiunile de vineri se numără zece persoane din consiliul de administraţie al VTB Bank, al doilea cel mai mare creditor din Rusia, şi 12 membri ai Dumei, camera inferioară a parlamentului rus, se arată într-un comunicat al Departamentului Trezoreriei al SUA.

„Trezoreria continuă să tragă la răspundere oficiali ruşi pentru că au permis războiul nejustificat şi neprovocat al lui Putin”, a declarat secretarul Trezorerie, Janet Yellen.

Familia purtătorului de cuvânt al lui Putin, vizată de sancțiuni

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Putin, Dmitri Peskov, a fost vizat de sancţiuni încă de pe 3 martie. Măsurile de vineri se extind asupra soţiei sale şi a celor doi copii adulţi.

Aceştia duc „stiluri de viaţă luxoase care sunt incongruente cu salariul de funcţionar public al lui Peskov”, a afirmat Trezoreria într-un comunicat.

Kremlinul nu a răspuns imediat la o solicitare a Reuters pentru comentarii în afara orelor de program.

Forţele ruse au continuat să bombardeze vineri oraşe din toată Ucraina şi păreau să se regrupeze pentru un posibil asalt asupra capitalei Kiev.

La mijlocul lunii februarie, camera inferioară a parlamentului de la Moscova a votat pentru a-i cere preşedintelui Putin să recunoască independenţa celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, susţinute de ruşi.

Șeful Dumei și 11 parlamentari ruși pe lista celor sancționați

Unsprezece membri şi preşedintele Dumei, Viaceslav Volodin, au fost adăugaţi vineri pe lista celor sancţionaţi.

Justificând votul, Volodin a declarat în februarie că guvernul de la Kiev „nu respectă acordurile de la Minsk. Cetăţenii şi compatrioţii noştri care locuiesc în Donbas au nevoie de ajutorul şi sprijinul nostru”.

Acordurile de la Minsk au fost semnate în 2014 şi 2015 în speranţa de a se pune capăt violenţei dintre separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei şi guvernul de la Kiev.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.