Reteaua Corect

Două furtuni hibernale amenință statul american California

Scris de newsreporter in 03 februarie 2024 la 12:07, in ScIT. 390 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCA1

Ploi torenţiale s-au abătut joi asupra Californiei provocând inundarea unor drumuri şi declanşând alerte pentru inundaţii în urma unei furtuni care va fi urmată în scurt timp de o a doua depresiune hibernală, informează AFP și Agerpres, conform HotNews.

Precipitaţiile abundente sunt aduse de un „râu atmosferic”, un gigantic culoar de ploaie care transportă vaporii de apă înmagazinaţi la tropice, în jurul insulelor Hawaii. Începând de miercuri, cantităţi importante de precipitaţii s-au abătut asupra nordului Californiei.

San Francisco a înregistrat de asemenea până la 2,5 centimetri de ploaie într-o oră, potrivit Serviciilor meteorologice americane (NWS).

Sudul Californiei şi Los Angeles au fost la rândul lor afectate joi dimineaţă. Anumite rute de transport din acest oraş au fost inundate, iar o porţiune din Pacific Coast Highway, autostrada populară în rândul turiştilor datorită priveliştii pe care o oferă de-a lungul coastei, a fost închisă.

Ploaia a dus la revărsarea unor guri de canalizare, iar televiziunile locale au transmis imagini în care apar autoturisme scufundate în apă într-o intersecţie. Zonele muntoase din estul Los Angeles se pregătesc pentru 45 de centimetri de zăpadă joi.

Autorităţile sunt însă îngrijorate de o a doua depresiune hibernală care se apropie şi care riscă să provoace alunecări de teren şi importante inundaţii.

Îngrijorări legate de „furtuna secolului” în vestul SUA

„Cea mai mare furtună a sezonului” ar putea începe duminică, a avertizat NWS. „Momentul exact, intensitatea şi cantităţile (de ploaie) sunt încă incerte, dar este foarte probabil să fie vorba despre o furtună serioasă, care va dura două sau trei zile”, au subliniat meteorologii.

Coasta vestică a Statelor Unite a trecut printr-o iarnă anormal de ploioasă anul trecut, din cauza unei serii de furtuni foarte dese, care au provocat precipitaţii aproape record. Intemperiile au făcut peste 20 de decese şi au provocat numeroase pagube şi pene de electricitate.

Precipitaţiile au permis însă Californiei să-şi refacă rezervele de apă după mai mulţi ani de secetă intensă. De-a lungul timpului, California a alternat între perioade caniculare şi ploi intense şi este întotdeauna complicat să asociem un anumit eveniment meteorologic cu schimbările climatice.

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă avertizează de mai mulţi ani că încălzirea planetei dereglează climatul şi sporeşte frecvenţa evenimentelor extreme, fie că e vorba despre furtuni sau despre perioade de caniculă.

 

 

 

 

 

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.