Reteaua Corect

Descoperiri senzationale ale campamentelor vanatorilor de reni de pe Valea Bistritei

Echipa de arheologi a Muzeului Evolutiei Omului si Tehnologiei Omului in Paleolitic din cadrul Complexului National Muzeal Curtea Domneasca Targoviste si studentii Universitatii Valahia Targoviste, au facut descoperiri senzationale pe Valea Bistritei reprezentate prin dezvelirea campamentelor vanatorilor de reni de acum 20.000 de ani, informeaza Adevaruldespredaci.ro.

Sursa imagine: adevaruldespredaci.ro

In situl de la Poiana Ciresului- Piatra Neamt, in acest an au fost decapate zonele de abataj (sacrificare) a renilor vanati, relevate prin aglomerari de mii de oase, adesea aruncate in structuri de combustie (vetre). Totodata au fost descoperite mii de utilaje litice, constand din unelte si arme din piatra, varfuri din corn si os, unelte de prelucrare a pieilor si de perforare  in vederea realizarii vesmintelor, obiecte de arta constand din podoabe (un pandantiv din piatra), oase gravate in mod divers, marturii ale simbolismului vanatorilor din aceasta perioada. Sunt impresionante cantitatile de ocru, uneori raspandite peste oasele de ren.

Este evident ca suntem intr-o perioada in care renul era vanat intr-o proportie de 85%, iar existenta sa dovedeste un climat asemanator celui din zilele noastre din regiunea supravietuirii renului si vanarii sale de catre eschimosi.

Unele dintre uneltele realizate din silex constau din lamele de cativa milimetri latime, extrem de fin zimtate, greu de presupus pentru ce erau realizate din cauza microlitismului lor extrem.

Cercetarile arheologice din acest an s-au desfasurat cu sprijinul Asociatiei Geto-Dacii si a Complexului National Muzeal Curtea Domneasca Targoviste.”

In urma discutiei cu specialistii, mai rezulta ca in niciun sit arheologic paleolitic, la nivel mondial, nu s-a mai descoperit pana acum o asemenea aglomerare de oase. In plus, un alt element deosebit este gradul extraordinar de conservare a acestora.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.