Reteaua Corect

Descoperirea interesantă care aruncă în aer teoriile despre începuturile Universului

Scris de newsreporter in 27 februarie 2023 la 09:54, in ScIT. 462 vizualizari Intra in discutie Tagurigalaxii, James Webb, Univers shortlinkhttp://crct.ro/nAWK

Astronomii care foloseau telescopul spațial James Webb ca să studieze începuturile Universului au făcut o descoperire uimitoare. Aceasta schimbă complet teoriile existente despre originile galaxiilor, potrivit unui nou studiu publicat în revista Nature, relatează Știripesurse.

Observatorul spațial a descoperit șase galaxii masive care au existat între 500 și 700 de milioane de ani de la Big Bang, scrie CNN.

„Aceste obiecte sunt mult mai masive decât se aștepta oricine”, a spus coautorul studiului, Joel Leja, profesor asistent de astronomie și astrofizică la Universitatea Penn State. „Ne așteptam să găsim doar galaxii mici, tinere, în acest moment, dar am descoperit galaxii la fel de mature ca ale noastre în ceea ce se înțelegea anterior a fi zorii universului,” a relatat astronomul.

Oamenii de știință trebuie să regândească toate teoriile

Telescopul observă Universul în lumină infraroșie, care este invizibilă pentru ochiul uman, și este capabil să detecteze lumina slabă din stelele și galaxiile antice. Privind în Universul îndepărtat se poate vedea în esență înapoi în timp cu aproximativ 13,5 miliarde de ani în urmă. (Oamenii de știință au stabilit că universul are aproximativ 13,7 miliarde de ani.)    Galaxiile sunt atât de masive încât ele intră în conflict cu 99% dintre modelele care reprezintă primele galaxii din Univers, ceea ce înseamnă că oamenii de știință trebuie să regândească cum s-au format și cum au evoluat galaxiile.

"Ne-am referit neoficial la aceste obiecte ca "distrugătoare ale Universului" – și, până acum, s-au ridicat la înălțimea numelui. Ne-am uitat la Universul foarte timpuriu pentru prima dată și nu aveam nicio idee despre ceea ce aveam să descoperim. S-a dovedit că am descoperit ceva atât de neașteptat încât creează probleme pentru știință. Pune sub semnul întrebării întregul peisaj al formării vechilor galaxii. Ceea ce e amuzant e că avem toate aceste lucruri pe care sperăm să le învățăm de la James Webb și asta nu era nici pe departe în apropierea topului listei”, a spus Leja.

Au găsit ceva neașteptat

„Am găsit ceva despre care nu ne-am gândit niciodată să îi punem întrebări Universului – și s-a întâmplat mult mai repede decât aș fi crezut, dar iată-ne aici,” a precizat profesorul. Acesta spune că mai există o posibilitate și anume ca galaxiile identificate de Webb să fie de fapt cu totul altceva.

„Cu toate că datele indică faptul că sunt galaxii, eu cred că există o posibilitate reală ca o parte dintre aceste obiecte să se dovedească a fi găuri negre supermasive ascunse”, a spus Leja, care a menționat că masa totală conținută în stelele Universului din perioada timpurie descoperită este de 100 de ori mai mare de cât se credea. „Chiar și dacă tăiem eșantionul la jumătate, rămâne o schimbare uluitoare”, a conchis Leja.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.