Reteaua Corect

Descoperire revoluționară în depistarea cancerului

Scris de newsreporter in 13 septembrie 2022 la 10:19, in ScIT. 656 vizualizari Intra in discutie Taguricancer, depistare, descoperire, screening, Sloan Kettering shortlinkhttp://crct.ro/nA9W

O echipă de oameni de știință condusă de Centrul Sloan Kettering din New York, Statele Unite, a anunțat duminică, 11 septembrie 2022, la reuniunea Societăți Europene pentru oncologie de la Paris, că s-a dezvoltat un nou test de identificare a cancerului, chiar și la persoanele fără simptome, relatează Ziare.com.

Medicii salută această descoperire revoluționară, o nouă metodă de screening pentru identificarea prematură a cancerului, prin efectuarea testului Galleri, potrivit The Guardian.

Studiul Pathfinder a realizat testul de sânge la peste 6.000 de adulți cu vârsta de peste 50 de ani și a detectat zeci de noi cazuri de cancer. Multe tipuri de cancer descoperite au fost într-un stadiu incipient și aproape trei sferturi erau în forme care nu fuseseră găsite prin testele obișnuite.

Este pentru prima dată când rezultatele testului Galleri, care caută ADN-ul cancerului din sângele oamenilor, sunt returnate pacienților și medicilor, pentru a putea ghida investigațiile cancerului și tratamentul necesar.

Testul Galleri de sânge a fost descris de NHS din Anglia ca un ”schimbător al jocului” în privința depistării premature a cancerului. Medicii speră că testul va salva vieți prin detectatea cancerului suficient de devreme, pentru ca intervenția chirurgicală și tratamentul să fie mai eficiente, însă tehnologia este în curs de dezvoltare.

„Cred că ceea ce este interesant la această nouă paradigmă și concept este că multe dintre acestea au fost cancere pentru care nu avem nici un screening standard”, dr. Deb Schrag, autor principal al studiului, cercetător la Memorial Sloan Kettering Cancer Center din New York, a declarat duminică la reuniunea Societății Europene pentru Oncologie Medicală de la Paris, Franța

În studiul Pathfinder au fost testați 6.612 de adulți cu vârsta de opeste 50 de ani. Pentru 6.529 de voluntari, testul a ieșit negativ, însă el a depistat cancerul la 92 de persoane. Alte teste au confirmat tumori solide sau cancer de sânge la 35 de persoane, adică 1,4% din grup.

Dincolo de importanța remarcabilă a identificării bolii, testul prezice și locul unde se află cancerul, permițând medicilor să urmeze activitatea de urmărire necesară localizării și confimării acestuia.

Testul a identificat 19 tumori solide de cancer în țesuturi precum sân, ficat, plămâni și colon, dar a găsit și cancere ovarieene și pancreatice, care sunt de obicei detectate într-un stadiu avansat și au rate de supraviețuite scăzute.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.