Reteaua Corect

Descoperire ciudată: Unde a fost depistat SARS-CoV-2

Scris de newsreporter in 28 iunie 2020 la 11:36, in ScIT. 835 vizualizari Intra in discutie Taguriape reziduale, barcelona, covid 19, SARS-CoV-2, SPANIA shortlinkhttp://crct.ro/nwig

Virologii spanioli au găsit urme ale noului coronavirus într-un eşantion de ape uzate din Barcelona colectate în martie 2019, cu nouă luni înainte de identificarea bolii COVID-19 în China, a spus Universitatea din Barcelona, potrivit Știripesurse.ro.

Au descoperit pentru prima dată că virusul era prezent la Barcelona pe 15 ianuarie 2020, cu 41 de zile înainte ca primul caz să fie raportat oficial acolo. Apoi au efectuat teste pe probe prelevate între ianuarie 2018 şi decembrie 2019 şi au constatat prezenţa genomului virusului într-unul dintre ele, colectată pe 12 martie 2019, scrie mediafax.ro.

„Nivelurile SARS-CoV-2 au fost scăzute, dar au fost pozitive”, a declarat liderul cercetării, Albert Bosch, într-un comunicat.

Cercetarea a fost trimisă pentru o examinare nouă înainte de publicarea oficială. Dr. Joan Ramon Villalbi de la Societatea Spaniolă pentru Sănătate Publică şi Administraţie Sanitară a declarat pentru Reuters că este încă devreme pentru a trage concluzii definitive.

„Când ai doar un rezultat, vrei întotdeauna mai multe date, mai multe studii, mai multe probe care să-l confirme şi să excludă o eroare de laborator sau o problemă metodologică”, a spus el.

Există potenţialul unei rezultat fals pozitiv datorită asemănărilor virusului cu alte infecţii respiratorii. Bosch, care este preşedintele Societăţii Spaniole de Virologi, a spus că o depistare timpurie chiar în ianuarie ar fi putut îmbunătăţi răspunsul la pandemie. În schimb, pacienţii au fost probabil diagnosticaţi greşit cu gripa comună, contribuind la transmiterea comunitară înainte de luarea măsurilor.

Prof. Gertjan Medema de la KWR Water Research Institute din Olanda, a cărui echipă a început să folosească un test pentru coronavirus pe ape uzate în februarie, a sugerat că grupul din Barcelona trebuie să repete testele pentru a confirma că este într-adevăr virusul SARS-CoV-2.

Spania a înregistrat p'nă în prezent peste 28.000 de decese confirmate şi aproape 250.000 de cazuri de virus.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.