Reteaua Corect

De ce nu a existat Windows 9

Scris de newsreporter in 20 martie 2022 la 11:31, in ScIT. 634 vizualizari Intra in discutie Taguriesec, microsoft, Windows 9 shortlinkhttp://crct.ro/nzjU

Cei de la Microsoft au fost destul de consecvenți și previzibili când vine vorba de nomenclatorul folosit în cazul sistemelor proprii de operare. Lucrurile s-au rupt însă când a fost vorba de Windows 9, care nu s-a lansat niciodată. Există însă o explicație pentru asta, scrie Playtech.ro.

Windows 7 s-a lansat pe 22 octombrie 2009. Windows 8 s-a lansat tot în octombrie, 3 ani mai târziu, în 2012 și a fost urmat un an mai târziu de Windows 8.1. Atât Windows 8, cât și urmașul său, au fost însă considerate eșecuri în accepțiunea generală, cu multe erori, probleme de performanță pe configurații de top și alte minusuri importante. Pe 29 iulie 2015, s-a lansat Windows 10, iar Windows 9 nu a existat niciodată în mod oficial.

Windows 9, himera dintre Windows 8 și Windows 10

În perioada de dezvoltare, Windows 10 a purtat numele de cod Threshold, o referință la o planetă fictivă din universul Halo. Având în vedere că a fost precedat de Windows 8, foarte mulți s-au grăbit să afirme că va fi intitulat Windows 9 după lansare, dar nu a fost cazul.

 

Motivul principal pentru care Windows 9 nu a existat a avut legătură cu eșecul Windows 8. Windows 8.1 fusese lansat să mai spele din păcate, dar rețeta respectivă nu a funcționat în proporție de 100%. Din acest motiv, când inginerii Microsoft au dezvăluit noul sistem de operare, au vrut să se asigure că, în mentalul colectiv, nu va exista noțiunea că noul SO va fi o continuare a vechiului 8.1, ci o versiune complet nouă.

În plus, Windows 10 era gândit să funcționeze cu interfețe particularizate pe o sumedenie de echipamente și familii de dispozitive. În timp ce Windows 8 te obliga să folosești cu mouse-ul sau touchpad-ul o interfață creată pentru panouri sensibile la atingere, Windows 10 era capabil să se adapteze la hardware-ul pe care îl aveai la dispoziție.

În mod oficial, Microsoft nu a oferit niciodată o explicație foarte stufoasă pentru absența Windows 9, dar Terry Myerson, directorul diviziei Windows în 2014, a făcut totuși o afirmație care întărește argumentele de mai sus. ”Știm, având în vedere produsul care urmează să se lanseze și cât de diferită va fi abordarea noastră per ansamblu, că nu ar fi corect să îl intitulăm Windows 9.”, a spus Myerson la conferința de lansare pentru Windows 10.

Playtech.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.