Reteaua Corect

De ce a devenit jocul Wordle o senzație pe internet

Scris de newsreporter in 13 ianuarie 2022 la 12:19, in ScIT. 517 vizualizari Intra in discutie Taguriinternet, joc, Wordle shortlinkhttp://crct.ro/nz05

Un joc de ghicit cuvinte în engleză a devenit cea mai nouă senzație pe internet. Avea 90 de utilizatori la început de noiembrie, iar acum două milioane de oameni îl joacă în fiecare zi. Se numește Wordle și nici măcar nu are aplicație, ci trebuie să îl joci intrând pe site. Ai dreptul la doar un joc pe zi, iar succesul a venit din mai multe motive, unele paradoxale, scrie HotNews.

Creatorul jocului se numește Josh Wardle, este din Țara Galilor și trăiește în Brooklyn. Wordle este un joc la care ai șase șanse să ghicești un cuvânt de cinci litere din limba engleză și userul primește indicii pe parcurs despre ce litere au ghicit. Ți se indică dacă sunt pe poziția exactă sau dacă se găsesc în cuvânt, dar pe o altă poziție.

Wordle seamănă cu un joc foarte popular în anii 80 și 90, Mastermind, unde trebuia să ghicești din mai multe variante cum sunt puse mici piese colorate.

Josh Wardle a creat jocul pentru a-l juca împreună cu un prieten de-al său, mare amator de puzzle-uri cu litere și cuvinte, dar nu se aștepta ca Wordle să aibă un succes global. Nu există o aplicație, ci useri trebuie să intre pe site.

De ce a avut așa mare succes și a ajuns la 300.000 de useri pe zi la final de decembrie și 2 milioane în prezent?

Sunt mai multe motive, iar unul este legat de faptul că jocul are reguli simple și este distractiv, însă te face să îți pui mintea la contribuție. În engleză sunt în total 12.000 de cuvinte cu cinci litere, dar cea mai mare parte dintre ele nu sunt utilizate des.

În plus, poți juca doar un singur joc pe zi, deci nu ai cum să devii dependent și, spre deosebire de toate aplicațiile din jur, nu le cere oamenilor să petreacă multe ore jucând. Din contră, Wordle îți cere zilnic doar câteva minute de atenție.

Un alt motiv ține de faptul că nu are reclame, nu-ți solicită date personale, nu-ți cere să te autentifici. Mulți dintre cei care-l joacă acum își aduc aminte de jocurile de ghicit cuvinte pe care le jucau cu piese reale când erau tineri.

Wordle îi duce cu gândul și la începuturile internetului când erau populare astfel de jocuri cu interfață simplă și care nu iau timp mult.

Josh Wardle spune că este uluit de faptul că jocul a devenit o senzație mondială și este indecis pentru viitor: ar trebui sau nu să dezvolte noi funcționalități la un joc ce are succes tocmai pentru că este simplu de jucat?
Utilizatorul trebuie să aleagă un cuvânt în engleză de cinci litere pentru a începe jocul. Printre cele mai potrivite cuvinte de început se numără următoarele și sunt bune fiindcă au mai multe vocale:
Adieu
React
Cream
Acute
Soare (care înseamnă uliu tânăr, în engleză)

Sursa: Guardian

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.