Reteaua Corect

Cum s-a pregătit echipajul ISS de Revelion

Astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) s-au pregătit pentru a petrece Anul Nou de pe orbită, de la altitudinea de peste 400 de kilometri, conform SPACE.com, consultat de Agerpres.

Într-un nou clip video dat publicităţii de NASA, unii dintre membrii echipajului aflat pe orbită vorbesc despre tradiţiile lor favorite de Anul Nou şi despre cum vor sărbători trecerea dintre ani.

"În Japonia, în dimineaţa de Anul Nou, oamenii ies din case pentru a vedea răsăritul", susţine astronautul nipon Norishige Kanaisaid, inginer de zbor pe ISS. "Îmi amintesc cum am ieşit împreună cu tata într-o dimineaţă foarte, foarte rece, la Tokyo, pentru a vedea primele lumini ale zilei. Este o amintire foarte frumoasă pentru mine", a adăugat el.

Desigur însă că de la înălţimea avanpostului orbital va fi destul de greu de identificat "primii zori" ai anului 2018. ISS orbitează Pământul de la 400 de kilometri altitudine, cu viteza de 28.000 km/h şi termină o orbită completă la fiecare 92 de minute. Astfel, echipajul poate observa câte 15 - 16 răsărituri şi apusuri în fiecare zi. Din acest motiv, echipajul aflat pe orbită la sfârşitul anului 2015 a sărbătorit de 16 ori trecerea în noul an, pentru fiecare "miez al nopţii" prin care au trecut.

Astronautul NASA Joe Acaba a povestit că pe când era copil, familia sa organiza mereu câte o petrecere de Anul Nou, iar la miezul nopţii tatăl său servea chili, mâncare pregătită în casă. "Marea răsplată pentru că rezistam până târziu în noaptea dintre ani erau chili gătiţi de tatăl meu. Vom vedea ce vom face aici (pe ISS n.r.) şi dacă voi putea să stau treaz până atât de târziu. Cred că avem nişte chili vegetarieni şi vom vedea cum ne descurcăm", a adăugat el.

Cosmonautul Anton Shkaplerov şi comandantul echipajului ISS, Alexander Misurkin, au încă un motiv de petrecere la 7 ianuarie, când Biserica ortodoxă Rusă sărbătoreşte Crăciunul.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.