Reteaua Corect

Cum funcționează roboții cu piele vie, invenția ce ar putea revoluționa multe domenii

Scris de newsreporter in 20 iunie 2022 la 12:07, in ScIT. 355 vizualizari Intra in discutie Taguripiele vie, robot shortlinkhttp://crct.ro/nzL3

Noile tehnologii schimbă materialele, iar efectele se văd în diferite industrii. Roboții, de exemplu, ar putea beneficia și ei de un țesut exterior care seamănă cu pielea vie, scrie Digi24.ro.

Oamenii de știință japonezi de la Universitatea din Tokyo au dezvoltat un deget robotic acoperit de piele vie, capabilă să se vindece singură. La fel ca pielea umană adevărată, învelișul cultivat în laborator este hidrofob și se încrețește atunci când degetul se îndoaie.

„Faptul că biomaterialele sunt pe suprafața robotului înseamnă că acolo există celule. Prezența celulelor vii înseamnă că robotului i se pot atribui funcții specifice celulelor vii. Aspectul minunat legat de biomateriale este că au diferite capacități, cum ar fi autorepararea, divizarea, proliferarea, detectarea foarte sensibilă și metabolismul”, explică profesorul Shoji Takeuchi de la Universitatea din Tokyo.

Învelișul este compus din colagen şi ţesut prelevat de la oameni. Pielea poate transpira, iar în cazul în care este rănită, se poate vindeca singură, cu ajutorul unui bandaj îmbibat în colagen.

Echipa speră să adauge caracteristici suplimentare pielii, cum ar fi un sistem nervos sau vascular, pentru a-i îmbunătăți și mai mult funcțiile.

Cercetătorii vor să folosească această inovaţie pentru a le da roboţilor un aspect mai uman, astfel încât ei să poată fi folosiţi în domeniul sănătăţii, în interacţiunea cu pacienţii. În Japonia, roboţii sunt deja folosiţi pentru a găti sau pentru a le ţine companie bătrânilor din aziluri.

În viitor, acest înveliș poate fi folosit și în alte scopuri, cum ar fi transplantul, testarea cosmeticelor și a medicamentelor sau chiar drept țesut pentru membrele protetice.

Video pe Digi24.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.