Reteaua Corect

Creatură rară descoperită pe fundul oceanului

Scris de newsreporter in 20 noiembrie 2021 la 13:06, in ScIT. 721 vizualizari Intra in discutie Taguricefalopod, nooa, ocean shortlinkhttp://crct.ro/nyKc

Oamenii de știință de la Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) din Statele Unite au rămas uluiți să vadă o creatură rară în adâncurile Oceanului Atlantic. ”Este extraterestru”, a exclamat unul dintre cercetători, atunci când a observat ciudatul calamar neobișnuit, pe camera video a unui vehicul submarin, scrie Ziare.com.

Cercetătorii au observat calamarul fantomatic, cu niște tentacule foarte lungi și cu un corp electrizant în Golful Mexic, lângă coasta de sud-est a Statelor Unite, potrivit Live Science.

Până în prezent, au fost confirmate foarte puține apariții a unor asemenea cefalopode de adâncime în întreaga lume, aceasta find o observare rară realizată de experții NOAA.

Ei au făcut descoperirea în cadrul unei expediții denumită ”Windows to the Deep 2021” efectuate în adâncurile Oceanului Atlantic, în apropiere de West Florida Escarpment – o pantă abruptă din Golful Mexic, cu ajutorul unui vechiul submarin (ROV), comandat de la distanță.

În imaginile filmate, camera video a mini-submersibilului este întoarsă din drum, pentru a urmări calamarul cu aripioare, în toată splendoarea sa, cu cele opt brațe și două tentacule, toate împrăștiate în spatele său.

Înotătoarele mari ale creaturii ciudate se unduiesc ușor prin apă, ele extinzându-se pe partea principală a corpului său, numit manta. Aceasta este transparentă și ține organele calamarului.

În timp ce acest calamar filmat a fost reperat la numai 2.385 de metri, recordul mondial de adâncime, unde cefalopodul a fost observat este de 4.735 de metri. Acest calamar poate atinge lungimea de 6 metri, conform NOAA.

La vederea imaginii calamarului, unul dintre cercetători a exclamat uluit: ”Oh, da, un calamar. Urmărește-l. Oh, Doamne! Uite ce tare! Este din specia Bigfin, poate? Fantomatic. Magnapinna? Da. Uită-te la el. Este extraterestru”.

Mike Vecchione, un zoolog de la NOAA și de la Muzeul Smithsonian se afla la țărm și urmărea filmările realizate de ROV, prin satelit, în timp ce și-a făcut apariția ciudatul calamar, atât de rar la vedere.

Video pe Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.