Reteaua Corect

Creatorii semnalelor radio folosite de proiectul Galileo au câștigat Premiul Inventatorului European

Cercetătorii dintr-o echipă coordonată de francezul Laurent Lestarquit, care au creat semnalele radio folosite de sistemul european de navigație prin satelit Galileo, au fost recompensați, joi, la Veneția, cu Premiul Inventatorului European al anului 2017, informează AFP, potrivit Agerpres.

Sursa imagine: comunic.ro

"Premiul publicului" a revenit marocanului Adnane Remmal, primul finalist de pe continentul african, pentru dezvoltarea unor antibiotice "dopate" cu uleiuri esențiale, a anunțat Oficiul European al Brevetelor (OEB), care atribuie acest premiu de 12 ani.

Hematologul olandez Jan van den Boogaart și biochimistul Oliver Hayden au fost premiați la categoria "industrie" pentru dezvoltarea unui test sangvin informatizat pentru depistarea malariei.

În categoria "întreprinderi mici și mijlocii", germanul Günter Hufschmid a fost recompensat pentru inventarea unui super-burete din ceară, conceput pentru a lupta contra mareelor negre.

Microbiologul italian Rino Rappuoli a primit premiul pentru "activitatea de-o viață", pentru lucrările sale din vaccinuri conjugate și tratamente contra difteriei, meningitei bacteriene și tusei convulsive.

"Este încununarea muncii intense pe care am depus-o pentru definirea semnalelor Galileo între 1999 și 2005", a declarat pentru AFP liderul echipei recompensate cu Premiul Inventatorului European pe 2017, profesorul Laurent Lestarquit.

"Ne-am confruntat cu multe constrângeri", a reamintit acest cercetător de la Centrul Național de Studii Spațiale (CNES) din Franța, ale cărui lucrări au permis creșterea gradului de precizie furnizat de sistemul Galileo și asigurarea interoperabilității sale cu alte sisteme de geolocalizare, precum GPS-ul american.

Cu un cost de 10 miliarde de euro, sistemul Galileo numără în prezent 18 sateliți și ar trebui să devină complet operațional în jurul anului 2020, când va dispune de o rețea alcătuită din 30 de sateliți.

Profesorul Lestarquit lucrează în prezent la dezvoltarea unor aplicații științifice pentru sistemele de navigație prin satelit și la aplicații de poziționare precisă, cu o marjă de eroare de doar un centimetru.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.