Reteaua Corect

Colonia SpaceX de pe Marte (II)

Scris de newsreporter in 03 noiembrie 2020 la 10:28, in ScIT. 580 vizualizari Intra in discutie Taguriautoguvernare, dreptul international, marte, spaceX, starlink shortlinkhttp://crct.ro/nwTz

SpaceX nu va recunoaște dreptul internațional pe Marte, conform Termenilor Serviciului ai proiectului său de internet Starlink. Compania spațială a lui Elon Musk se va raporta în schimb la un set de „principii de autoguvernare”, care vor fi definiți la vremea stabilirii așezării de pe Marte, scrie HotNews.ro.

Musk a anunțat săptămâna trecută planuri de a crea un oraș autosustenabil pe Marte, fără ca vreun termen să fie ales pentru concretizarea proiectului. Viitoarea colonie creată de SpaceX va utiliza probabil constelații de sateliți orbitând planeta pentru a oferi conexiuni la internet oamenilor și mașinilor de pe suprafață.

Peste 800 de sateliți au fost deja lansați pe orbită în jurul Pământului, iar alte zeci de mii sunt planificați în anii ce vin. O aplicație Starlink a fost instalată în unele regiuni, după un test beta reușit al capacității rețelei în zone din SUA și Canada.

Utilizatorii serviciului au observat că termenii acestuia din aplicație prevăd că serviciile prestate de Starlink pentru Pământ sau Lună sunt guvernați în conformitate cu legile statului California. Deasupra planetei noastre se află satelitul său, însă legile și regulamentele care i se vor aplica sunt mai puțin limpezi.

„Pentru serviciile de pe Marte, sau în tranzit spre Marte via Starship sau oricare altă navă spațială de colonizare, părțile recunosc Marte ca planetă liberă și că niciun guvern de pe Pământ nu are autoritate sau suveranitate asupra activităților de pe Marte”, afirmă secțiunea de guvernanță. „În consecință, disputele vor fi reglementate prin principii de autoguvernare, stabilite cu bună credință când se va înființa așezarea de pe Marte”.

Inginerul de sisteme spațiale Erwan Beauvois a spus că poziția lui SpaceX e similară unei declarații emise de Earthlight Foundation, o organizație non-profit angajată să pregătească expansiunea omenirii dincolo de Pământ.

Declarația Drepturilor și Responsabilităților Omenirii în Univers afirmă că spațiul ar trebui „considerat liber, de toți, pentru toți, către toți”. (The Independent)

HotNews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.