Reteaua Corect

China anunță că o navă spațială experimentală s-a întors pe Pământ

Scris de newsreporter in 09 Mai 2023 la 08:59, in ScIT. 426 vizualizari Intra in discutie Tagurichina, intors, Jiuquan, nava spatiala, orbita shortlinkhttp://crct.ro/nBhP

Presa de stat chineză a anunțat că o navă spațială experimentală s-a întors pe Pământ, după 276 de zile petrecute pe orbită. Această misiune a reprezentat o importantă testare a tehnologiilor spațiale reutilizabile ale țării și a fost finalizată cu succes, informează spotmedia.ro, potrivit Știripesurse.

Nava spaţială fără echipaj s-a întors la centrul de lansare Jiuquan din nord-vestul Chinei, aşa cum era prevăzut, potrivit presei de stat.

Nu au fost publicate detalii despre tipul navei spaţiale, ce tehnologii au fost testate, la ce înălţime a zburat şi unde a orbitat de la lansarea sa, care a avut loc la începutul lunii august 2022. De asemenea, nu au fost publicate încă imagini ale navei spaţiale, transmite Reuters.

Competiția navelor spaţiale reutilizabile

Testul marchează un progres „important” în cercetarea pe care China o desfăşoară în domeniul tehnologiei navelor spaţiale reutilizabile, care va oferi o modalitate mai convenabilă şi mai rentabilă pentru viitoarele misiuni spaţiale, a relatat presa de stat.

În 2021, o navă spaţială posibil similară a zburat până la marginea spaţiului şi s-a întors pe Pământ în aceeaşi zi, într-o misiune care, de asemenea, a fost în mare parte ţinută secretă. Aceasta a aterizat pe Pământ „pe orizontală”, potrivit celui mai important antreprenor spaţial chinez de la acea vreme.

Comentatori de pe reţelele de socializare din China au speculat că Beijingul a dezvoltat o navă spaţială precum X-37B, un avion spaţial autonom al Forţelor Aeriene ale SUA, care poate rămâne pe orbită ani de zile.

X-37B, un avion fără echipaj şi reutilizabil, s-a întors pe Pământ în noiembrie anul trecut, după cea de-a şasea şi ultima sa misiune, după ce a petrecut peste 900 de zile pe orbită.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.