Reteaua Corect

Cercetătorii sunt mai aproape de a rezolva problema părului cărunt

Scris de newsreporter in 25 aprilie 2023 la 10:49, in ScIT. 418 vizualizari Intra in discutie Taguricelule stem, cercetatori, grizonant, par carunt, soareci, studiu shortlinkhttp://crct.ro/nBdK

Un leac pentru părul cărunt ar putea fi la orizont. Probabil că vor mai trece ani până când vom vedea vreo mișcare în această direcție. Cu toate acestea, oamenii de știință cred că au descoperit ce face ca părul să devină gri, un pas esențial în găsirea unei modalități de a opri sau inversa încărunțirea, anunță bgr.com, potrivit Știripesurse.

Un nou studiu publicat în revista Nature sugerează că părul ar putea încărunți din cauza faptului că celulele stem "se defectează" și rămân blocate. Când se întâmplă acest lucru, părul nu se poate maturiza și, prin urmare, nu își poate menține culoarea.

Studiul s-a concentrat foarte mult pe celulele stem melanocitare (McSC), care ar putea fi vitale pentru găsirea unui remediu pentru părul încărunțit. Aceste celule stem particulare se pot deplasa între compartimentele de creștere din foliculii de păr. Cu toate acestea, oamenii de știință spun că acestea rămân blocate pe măsură ce îmbătrânesc, provocând apariția firelor de păr gri.

Noi uși pentru modalități de a inversa și opri încărunțirea părului

Aceste celule se găsesc atât la șoareci, cât și la oameni, dar cercetătorii au analizat aceste celule la șoareci pentru studiu. Dacă descoperirile din acest studiu sunt valabile pentru oameni, cercetătorii spun că ar putea deschide noi uși pentru modalități de a inversa și opri încărunțirea părului, creând efectiv un tratament.

Cercetătorii au descoperit că aceste celule pivotează în mod normal între compartimentele de creștere găsite în foliculii de păr și că ceva în această tranziție face ca celulele să se maturizeze pe parcurs. McSC-urile se dezvoltă de la varianta lor primitivă la versiunea mai matură, în funcție de locația lor.

Cu toate acestea, pe măsură ce părul îmbătrânește și se desprinde, apoi crește din nou în timp, cercetătorii au descoperit că aceste celule stem speciale rămân blocate în protuberanța foliculului pilos, ceea ce ar putea fi cauza apariției părului grizonat, deoarece aceste celule nu se pot deplasa liber prin foliculii. Astfel, găsirea unei modalități de a menține aceste celule în mișcare ar putea permite oamenilor de știință să creeze un leac pentru părul cărunt.

Desigur, cercetătorii trebuie să demonstreze că McSC-urile la oameni funcționează în același mod. În timp ce atât șoarecii, cât și oamenii au în comun aceste celule, ele pot funcționa diferit în corpul nostru în comparație cu corpul șoarecilor.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.