Reteaua Corect

Cercetătorii de la MIT au creat cel mai negru material

Scris de newsreporter in 17 septembrie 2019 la 11:18, in ScIT. 456 vizualizari Intra in discutie Tagurilumina, material, MIT, negru shortlinkhttp://crct.ro/nv07

Inginerii de la MIT au dezvăluit publicului că au creat un material care poate absorbi 99,995% din lumina care îl atinge.

Recent, oamenii de ştiinţă de la MIT au dezvăluit ublicului că au creat un material care poate absorbi 99,995% din lumina care ajunge la acesta, fiind astfel cel mai negru material creat de om până în prezent, notează Futurism.

Materialul creat de către oamenii de ştiinţă de la MIT a fost descoperit în mod accidental şi este mai întunecat decât fostul deţinător al acestui titlu: Ventablack, acesta având o capacitate de absorbţie a luminii de 99,965%. Această descoperire a plecat de la studiile pe care inginerii le realizau asupra materialelor conductoare de electricitate. În cadrul unui experiment, aceştia au îndepărtat un strat de oxid de pe o bucată de aluminiu şi l-au înlocuit cu nanotuburi de carbon.

„Îmi aduc aminte că am remarcat cât de întuncecat părea înainte de plasarea nanotuburilor şi după această părea şi mai întunecat”, a declarat Kehang Cui. El a mai declarat că aceste observaţii realizate cu ochiul liber l-au determinat să verifice reflectanţa optică a mostrei pe care experimenta.

După ce au confirmat gradul extrem de ridicat de absorbţie a luminii prezentat d ecătre materialul nou creat, cercetătorii au realizat un parteneriat cu artistul Diemut Strebe. Proiectul lor comun presupune acoperirea unui diamant cu o vaoare de 2 milioane de dolari în materialul cercetătorilor. De asemenea, oamenii de ştiinţă şi-au arătat interesul în ceea ce priveşte colaborarea cu alţi artişti .

Oamenii de ştiinţă care au lucrat cu acest material şi nu doar aceştia sunt de părere că materialul dezvoltat de către aceştia are aplicaţii multiple, pornind de la cele artistice şi ajungând la cele mai practice, unde ar putea fi folosit de către astronomi în construcţia telescoapelor.

 

Inginerii de la MIT au explicat modul în care au descoperit acest marterial super întunecat în jurnalul ACS-Applied Materials and Interfaces.

Sursa: Descoperă.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.