Reteaua Corect

Cercetătorii au găsit o planetă care conține elemente ale vieții

Scris de newsreporter in 10 martie 2022 la 11:07, in ScIT. 600 vizualizari Intra in discutie Tagurielemente, IRD 48, planeta, viata shortlinkhttp://crct.ro/nzh4

Oamenii de știință de la Observatorul Leiden din Țările de Jos au făcut o descoperire remarcabilă la numai 444 de ani-lumină de planeta noastră, o planetă ce ar putea fi asemănătoare Pământului. Acest obiect spațial conține o molecuă organică care reprezintă un precursor al creării vieții, susțin astronomii, scrie Ziare.com.

Cercetătorii au descoperit substanța chimică denumită dimetileter în interiorul planetei care formează discul din jurul stelei IRD 48, potrivit Daily Mail.

De-a lungul timpului, dimetileter-ul a format prebiotice, inclusiv aminoacizi și zaharuri, care sunt bazele vieții de pe planeta Pământ, conform astronomilor de la Observatorul Leiden, care au făcut descoperirea.

Aceasta sugerează că moleculele pot fi prezente pe planete pe măsură ce ele se formează, lumea dezvoltându-se în jurul lor, pe măsură ce praful, gazul și gheața se unesc, conform studiului publicat în revista Astronomy & Astrophysic din martie 2022.

Folosind telescopul terestru ALMA (Atacama Large Millimeter Array) din Chile, astronomii au căutat diverse semnături chimice în discul din jurul stelei tinere. Cunoscută sub numele de OPH-IRS 48, această stea se află în constelația Ophiuchus și are un disc care a fost studiat de multe ori de astronomi.

Studiul acestei zone a universului a revoluționat înțelegerea noastră asupra modului în care se formează planetele și probabil reflectă felul cum s-a format și Pământul, acum 4,5 miliarde de ani.

”Din aceste rezultate, putem afla mai multe despre originea vieții pe planeta noastră și, prin urmare, ne putem face o idee mai bună despre potențialul vieții în alte sisteme planetare”, a spuys Nasthanty Brubken de la Observatorul Leiden.

”Suntem incredidil de încântați că putem începe acum să urmărim întreaga călătorie a acestor molecule complexe, de la nori care formează stele, la discuri care formează planete”, a declarat dr. Nienke van der Marel.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.