Oameni de ştiinţă au înregistrat, în cadrul studiului publicat luna aceasta, 7.414 sunete de la 411 porci, în diferite scenarii, relatează marţi The Guardian.
Cercetătorii au dezvoltat ulterior un algoritm prin care se poate afla dacă porcii trăiesc emoţii pozitive, emoţii negative sau alte stări aflate între cele două. Înregistrările au fost colectate în situaţii întâlnite de porcii din crescătorii de la naştere până la moarte.
Studiul a demonstrat că porcii emit de obicei apeluri de înaltă frecvenţă - ţipă, guiţă - în situaţii negative, în timp ce sunetele de frecvenţă joasă, cum ar fi grohăitul, sunt scoase atunci când animalele se confruntă atât cu emoţii pozitive, cât şi negative.
Situaţiile pozitive includ momentele în care purceii sunt alăptaţi sau când se reunesc cu membrii familiei lor. Situaţiile negative includ separarea, luptele, castrarea şi sacrificarea.
Coordonatoarea studiului, Elodie Briefer, profesoară la departamentul de biologie al Universităţii din Copenhaga, a explicat că atunci când porcul este fericit, „grohăitul debutează la un nivel înalt şi treptat frecvenţa lui coboară".
Cercetătoarea a adăugat că printr-un algoritm pentru a recunoaşte aceste sunete, "92% dintre sunetele emise pot fi asociate emoţiei corecte".
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.