Reteaua Corect

Cercetători britanici: Viaţa nu va reveni la normal prea curând, chiar și după apariția unui vaccin

Scris de newsreporter in 02 octombrie 2020 la 10:07, in ScIT. 668 vizualizari Intra in discutie Taguricovid, Marea Britanie, normal, vaccin shortlinkhttp://crct.ro/nwKx

Chiar şi un vaccin eficient împotriva coronavirusului nu va readuce viaţa la normal în primăvară, a avertizat un grup de oameni de știință din Marea Britanie. Un vaccin este considerat adesea în mod eronat ca un obiect magic care va pune capăt pandemiei, relatează BBC, preluat de Mediafax, scrie Hotnews.ro.

Peste 200 de vaccinuri împotriva virusului sunt dezvoltate de oamenii de ştiinţă din întreaga lume într-un proces care are loc cu o viteză fără precedent, relatează BBC.
„Un vaccin oferă mari speranţe, dar ştim că istoria dezvoltării vaccinurilor are şi multe eşecuri”, a spus dr. Fiona Culley, de la Institutul Naţional de Inimă şi Plămân de la Imperial College din Londra.
Există optimism, inclusiv din partea consilierilor ştiinţifici ai guvernului britanic, că unele persoane ar putea primi un vaccin anul acesta, iar vaccinarea în masă ar putea începe la începutul anului viitor.
Cu toate acestea, un raport Royal Society avertizează că va fi un proces lung.
„Chiar şi când vaccinul va fi disponibil, nu înseamnă că într-o lună toată lumea va fi vaccinată, vorbim despre şase luni, nouă luni ... un an", a spus prof. Nilay Shah de la Imperial College Londra.
„Nu ne putem gândi că viaţa va reveni brusc la normal în martie”.
Raportul spune că încă există provocări „enorme” cu privire la vaccinuri.
Unele dintre abordările experimentale - cum ar fi vaccinurile ARN - nu au fost niciodată produse în masă înainte. Există întrebări legate de materiile prime - atât pentru vaccin, cât şi pentru flacoanele din sticlă - şi capacitatea de răcire, unele vaccinuri necesită depozitare la minus 80 de grade C.
Prof Shah estimează că vaccinarea oamenilor ar trebui să aibă loc într-un ritm de 10 ori mai rapid decât campania anuală împotriva gripei şi ar necesita peste 30.000 de angajaţi cu normă întreagă doar în Marea Britanie.
Prof. Charles Bangham, preşedintele de imunologie al Imperial College London, a declarat: „Pur şi simplu nu ştim când va fi disponibil un vaccin eficient, cât de eficient va fi şi, bineînţeles, cât de repede poate fi distribuit.
„Chiar dacă este eficient, este puţin probabil să putem reveni complet la normal, aşa că va exista o relaxare treptată chiar şi după apariţia unui vaccin despre care ştim că este eficient.

Hotnews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.