Reteaua Corect

Ce s-a întâmplat cu mamiferele, după dispariția dinozaurilor: ce arată ultimele studii

Scris de newsreporter in 11 aprilie 2022 la 10:50, in ScIT. 676 vizualizari Intra in discutie Taguricreier, dinozaur, disparitie, mamifere shortlinkhttp://crct.ro/nzqC

După dispariția dinozaurilor, mamiferele preistorice au crescut, în loc să dezvolte creiere mai mari, pentru a-și spori șansele de supraviețuire, sugerează o nouă cercetare, potrivit Playtech.ro.

În primele zece milioane de ani după dispariția dinozaurilor, mamiferele au prioritizat creșterea dimensiunii corpului lor, pentru a se adapta la schimbările din regnul animal al Pământului, potrivit unui nou studiu. Cercetătorii au descoperit că dimensiunea creierului mamiferelor, în comparație cu greutatea corporală a acestora, a scăzut după ce un asteroid a lovit planeta în urmă cu 66 de milioane de ani și a distrus dinozaurii, conform Metro.co.uk.

Sursa: Metro.co.uk

Conform studiilor anterioare, creierul mamiferelor a crescut, în general, în timp, în urma distrugerii. O echipă de la Universitatea din Edinburgh a scos la iveală misterul, efectuând scanări CT pe fosile nou descoperite din perioada de zece milioane de ani după extincție, numită Paleocen.

 

Cum s-au adaptat mamiferele preistorice

Aproximativ zece milioane de ani mai târziu, membrii timpurii ai mamiferelor moderne, cum ar fi primatele, au început să dezvolte creiere mai mari și o gamă mai complexă de simțuri și abilități motorii. Cercetătorii spun că acest lucru le-ar fi îmbunătățit șansele de supraviețuire într-un moment în care competiția pentru resurse era mult mai mare. Ideea că creierele mari sunt întotdeauna mai bune pentru a invada noi medii sau a supraviețui extincțiilor este înșelătoare, adaugă ei.

Cercetătorul principal Dr. Ornella Bertrand, de la Școala de Geoștiințe a Universității din Edinburgh, a declarat: „Creierul mare este greu de întreținut și, dacă nu era necesar pentru a dobândi resurse, ar fi fost probabil dăunător pentru supraviețuirea mamiferelor placentare timpurii, în haos și tulburări, după impactul asteroidului”.

Autorul principal, profesorul Steve Brusatte, de asemenea, cu sediul la Universitatea din Edinburgh, a adăugat: „Mamiferele care au precedat dinozaurii au fost destul de reduse mintal și doar milioane de ani mai târziu, multe tipuri de mamifere au dezvoltat creiere mai mari, deoarece concurau între ele, pentru a forma noi ecosisteme”.

Playtech.ro.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.