Reteaua Corect

Ce este Metaversul și cum va modifica internetul?

Scris de newsreporter in 24 februarie 2022 la 10:14, in ScIT. 591 vizualizari Intra in discutie Taguriinternet, metavers shortlinkhttp://crct.ro/nzcE

Jackson DuMont de la Cointelegraph abordează subiectul „următorul lucru mare:” Metaverse. El explică cine, ce și de ce din spatele Metaversului și analizează modul în care tehnologia sa blockchain are potențialul de a modifica viața online a utilizatorilor de internet, conform cointelegraph.com, citat de Știripesurse.

Termenul a fost inventat inițial de Neil Stephenson în romanul său din 1992 Snow Crash . Deși nu este un concept nou, creșterea recentă a activității și dezvoltărilor în cadrul spațiilor virtuale colaborative l-au transformat într-un nou tărâm virtual economic care rivalizează cu economia fizică actuală.

 

 

 

„Metaverse este exact ca versiunea actuală a internetului”, dar este pe cale să devină complet captivant, a explicat Dumont, în special datorită giganților din tehnologie și social media precum Meta și Microsoft care joacă un rol important în evoluția sa. În cazul lui Meta, a investit miliarde de dolari și se poziționează în centrul „edenului de mai multe miliarde de dolari”, în timp ce acumulează profituri.

Unele dintre caracteristicile pe care Metaverse caută să le îmbunătățească în spațiul cibernetic includ confidențialitatea utilizatorilor, protecția datelor, tranzacțiile cu suport și păstrarea evidențelor neschimbabile. Aici intervine tehnologia blockchain. Metaverses operează pe aceleași valori pe care rulează sistemele bazate pe blockchain, cum ar fi accesul fără permisiuni, rezistența la cenzură, securitatea și descentralizarea,

„Blockchain-ul și activele cripto sunt fundamentale pentru a crea o realitate virtuală sigură. Și tehnologia NFT va fi, de asemenea, fundamentul proprietății în metavers.”

Decentraland și The Sandbox sunt metaversele care au înregistrat cele mai virtuale vânzări de imobiliare și de token-uri nefungibile (NFT) în ultimul an. Dumont subliniază, totuși, că pentru ca Metaversul general să fie adoptat mai pe scară largă, interoperabilitatea între lumile virtuale individuale este esențială. Aceasta înseamnă că utilizatorii ar putea să se deplaseze dintr-un spațiu virtual în altul folosind aceleași avatare și elemente digitale, în timp ce unind o viață metavers de la Ethereum la Solana, de exemplu.

Ceea ce unește toate metaversele, care acum funcționează separat, este o comunitate mai mare cu o viziune comună: construirea unei noi infrastructuri de internet care să poată susține Metaverse. Provocările remarcabile includ dezvoltarea dispozitivelor de realitate augmentată și virtuală cu viteze mai mari de internet și superprocesoare care se ocupă de grafică hiperrealistă.

Videoclipul se termină cu o declarație înaltă: „Umanitatea se află în mijlocul creării celei mai complete realități alternative care a existat vreodată”. Dar cât timp va trebui să aștepte societatea pentru a se cufunda pe deplin în această fantezie?

Video pe Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.