Reteaua Corect

Ce ar trebui să faci dacă ți-ai scăpat telefonul mobil în mare

Scris de newsreporter in 23 iulie 2022 la 10:43, in ScIT. 430 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzUp

Suntem în plin sezon estival și, în mod inevitabil, folosim telefonul un pic mai des ca de obicei, astfel încât să imortalizăm toate momentele vacanței reușite, scrie Playtech.

Așadar, ce faci atunci când ai scăpat telefonul în mare? Dacă nu te afli în situația în care recuperarea telefonului ar putea fi periculoasă pentru tine, ar trebui să încerci să îl localizezi, ca mai apoi să îl scoți din apă cât mai repede.

În cazul în care nu îl găsești, înscrie-l la categoria: „pierderi” și anunță-ți operatorul de telefonie mobilă că ai nevoie de unul nou. Totuși, sperăm că ai făcut o copie a fișierelor înainte.

 

Ce ar fi bine să știi dacă ți-ai scăpat telefonul în mare

Dacă telefonul tău nu este rezistent la apă, nu prea are rost să apelezi la orez, pentru că acesta este doar un mit. Orezul nu te va ajuta cu nimic, iar dacă îl lași așa, apa sărată blocată în corpul telefonului va avea mai mult timp să corodeze electronicele. Dacă vrei, totuși, să ajungi să folosești telefonul din nou, ai face bine ca, pe cât posibil, să-l desfaci și să-l pui la uscat, după ce ai șters ușor componentele.

Odată ce telefonul este deschis, clătește bine interiorul cu apă distilată, îndepărtează orice coroziune cu o perie moale. După aceea, lasă toate piesele să se usuce la aer timp de cel puțin 24 de ore, ca mai apoi să-l ansamblezi la loc și să vezi dacă mai ai ajuns la timp sau, dimpotrivă, prea târziu  În cazul în care îl mai poți porni, fă o copie de siguranță, pentru a nu pierde fișierele, în cazul în care „revenirea” nu va dura prea mult.

Evident, etapele de demontare, de mai sus, necesită un anumit nivel de cunoștințe tehnice și, de asemenea, instrumentele și piesele pentru a deschide în siguranță un smartphone modern, fără deteriorare. Așadar, dacă nu ai nici cunoștințele necesare și nici uneltele, mergi rapid la cel mai apropiat service și cere ajutor specializat.

 Playtech

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.