Reteaua Corect

Câte civilizații inteligente ar putea exista în galaxia noastră?

Scris de newsreporter in 16 iunie 2020 la 10:38, in ScIT. 730 vizualizari Intra in discutie Taguri36, calea lactee, civilizații inteligente, galaxie, studiu shortlinkhttp://crct.ro/nweM

Suntem sau nu singuri în Univers este o întrebare pusă de milioane de ori și un răspuns clar nu vom primi niciodată. Însă un nou studiu a încercat să estimeze câte civilizații inteligente ar putea exista în galaxia Calea Lactee, iar răspunsul - imposibil de verificat - este 36. Calea Lactee s-a format la puțin timp după Big Bang, într-o regiune bogată în hidrogen, scrie Hotnews.ro.

Un studiu al University of Nottingham publicat în The Astrophysical Journal a încercat să estimeze câte civilizații inteligente există în galaxia noastră, mai exact civilzații care au ajuns la un nivel tehnologic care le permite să trimită în spațiu semnale privind existența lor (cum ar fi undele radio).

Ei au pornit de la prezumția că viața inteligentă s-ar forma și pe alte planete, tot cum s-a format și pe Terra și că acest proces ar dura în medie cam 5 miliarde de ani.

Numărul estimat de civilizații inteligente, 36, depinde de mai mulți factori, unul fiind și cât a existat respectiva civilizație, fiindcă este de presupus că unele au existat, dar diverse evenimente au dus la dispariția lor. Numărul se referă la civilizații active în prezent.

Studiul mai arată și că distanța medie până la aceste civilizații este uriașă: 17.000 de ani lumină, ceea ce înseamnă că sunt foarte greu de detectat și stabilirea unor comunicări este imposibilă. 17.000 de ani lumină este o distanță uriașă dacă ne gândim că cea mai apropiată stea din afara sistemului Solar este la 4,2 ani lumină (Alpha Centauri), iar Sirius este la 8,2 ani lumină.

Calea Lactee are mai multe brațe, iar sistemul nostru solar se găsește în marginea brațului Orion. Calea Lactee are sute de miliarde de stele, un diametru de 150.000 de ani lumină și o grosime de 1.000 de ani lumină.

HotNews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.