Reteaua Corect

Azi au loc Solstițiul de iarnă și Întâlnirea Jupiter – Saturn

Scris de newsreporter in 21 decembrie 2020 la 13:08, in ScIT. 789 vizualizari Intra in discutie Taguriconjunctie, Jupiter, Saturn, Solstițiul de iarna shortlinkhttp://crct.ro/nx7Z

Ziua de luni, 21 decembrie, marchează două evenimente namaipomenite ale acestui an: Solstiţiul de iarnă și Marea Conjuncție, scrie Capital.

„Marea Conjuncție” este un fenomen astronomic spectaculos, manifestat printr-o întâlnire destul de rară a planetelor Jupiter și Saturn, potrivit Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

De asemenea, Google marchează acest dublu eveniment astronomic printr-un „doodle” special. Animația grafică este numită „Sărbătorim iarna 2020 și Marea Conjuncție!”.

Solstițiul de iarnă și Întâlnirea Jupiter – Saturn. Ce trebuie să știi despre Marea Conjuncție de astăzi, 21 decembrie

Începutul iernii astronomice este marcat de solstițiul de iarnă. Acesta este legat de mișcarea anuală aparentă a Soarelui pe sfera cerească, ce reprezintă consecința mișcarii reale a Pământului în jurul Soarelui.

Trebuie menționat că 21 decembrie este cea mai scurtă zi a anului 2020, iar de acum, timp de trei luni, până în momentul echinocțiului de primăvară, durata de lumină începe să crească treptat până ce va deveni egală cu noaptea.

Solstiţiul de iarnă este unul dintre cele patru mari momente astronomice ale anului, alături de echinocţiul de primăvară şi cel de toamnă şi solstiţiul de vară.

Solstițiul de iarnă și Întâlnirea Jupiter – Saturn. Ce trebuie să știi despre Marea Conjuncție de astăzi, 21 decembrie

Conform tradițiilor populare, românii îi sărbătoreau în această zi pe Saturn, zeul recoltelor, şi pe Mithras, zeul luminii, este scris în volumul „Zile şi mituri – calendarul ţăranului român”, de Ion Ghinoiu.

De asemenea, cea mai veche referinţă scrisă despre o sărbătoare a solstițiului a fost găsită în antichitate, în Mesopotamia. Sărbătoarea respectivă ţinea 12 zile și avea ca scop oferirea unui ajutor pentru zeul Marduk în îmblânzirea monştrilor haosului pentru încă un an.

În mod tradițional, solstițiul este perceput ca o luptă între bine și rău.

Demn de menționat este și că acestui fenomen îi sunt dedicate sute de structuri megalitice în toată Europa, în cele două Americi, Asia şi Orientul Mijlociu. Chiar şi popoarele care respectau calendarul lunar marcau într-un fel sau altul cele două solstiţii.

1.

Schimbare de direcție: Semnificația astrologică a marii conjuncții Jupiter-Saturn

Publicat in 20 decembrie 2020 la 11:28

Oamenii au fost dintotdeauna fascinați de mișcarea stelelor și a planetelor. Urmărindu-le căile celeste, au ajuns la concluzia că ”dansul stelelor”, cum îl numea Platon, se reflectă în evenimentele pământești. Ei și-au dat seama, printre altele, că atunci când două planete se întâlnesc în traiectoria lor cerească (această apropiere fiind numită în astrologie ”conjuncție”), întâmplările ce le însoțesc sunt de o mare importanță.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.