Reteaua Corect

Apple testează iPhone-uri USB-C

Scris de newsreporter in 18 Mai 2022 la 11:31, in ScIT. 584 vizualizari Intra in discutie TaguriApple, iPhone, usb-c shortlinkhttp://crct.ro/nzBn

Apple ar putea fi pe cale să schimbe portul de încărcare al iPhone-ului. Potrivit unui raport Bloomberg, compania testează noi iPhone-uri și adaptoare cu USB-C, ceea ce MacBook-urile și iPad-urile folosesc deja, ca să nu mai vorbim de o multitudine de dispozitive din afara ecosistemului Apple, scrie Playtech.ro.

Sursele Bloomberg au spus că adaptorul testat ar putea „lăsa viitoarele iPhone-uri să lucreze cu accesorii concepute pentru conectorul actual Lightning”. Asta ar putea însemna un adaptor Lightning la USB-C pentru lucruri precum scannere de carduri de credit sau unități flash care se conectează la iPhone-urile existente. Raportul Bloomberg a menționat că, dacă Apple „procesează schimbarea, aceasta nu ar avea loc decât cel mai devreme în 2023”.

Apple lucrează la acest proiect

În timp ce deciziile Apple de a schimba porturile au fost subiectul multor glume în cultura populară, o trecere la USB-C poate fi, de fapt, binevenită. Standardul disponibil pe scară largă este doar puțin mai mare decât Lightning, dar poate furniza energie și date mai rapid. De asemenea, schimbarea ar putea face viața mult mai ușoară celor care folosesc deja USB-C pentru a-și încărca majoritatea dispozitivelor și totuși trebuie să poarte cu ei un cablu Lightning doar pentru iPhone-urile lor.

 

Motivațiile Apple pentru potențiala schimbare ar putea să nu fie complet altruiste. UE a făcut eforturi pentru un standard universal de încărcare a telefonului de ani de zile și a propus recent o legislație care să facă din USB-C portul obligatoriu pentru toate telefoanele. Dacă acest lucru se va întâmpla, totuși, nu numai că ar fi convenabil pentru majoritatea oamenilor care folosesc deja în mare măsură USB-C, dar ar putea însemna și mai puține deșeuri electronice în viitor.

USB-C pe iPhone a devenit realitate: ce a făcut un student la inginerie robotică

„Umilul” port USB-C a fost în centrul știrilor în ultima vreme, deoarece Europa dorește să îl facă un standard pentru toate dispozitivele mobile, pentru a reduce risipa electronică .

Iar Apple este singurul producător care încă nu folosește USB-C pentru smartphone-urile sale. Acum, un student la inginerie robotică a dovedit că este posibil să înlocuiască conectorul Lightning al iPhone-ului cu un port USB-C, conform Apple Insider. 

 

Pe canalul său de YouTube, studentul masteratului EFPL, Ken Pillonel, a “combinat” un iPhone X cu un port USB-C, promițând un videoclip complet mai târziu despre cum a fost făcut. Într-o postare și un videoclip anterioare de pe blog, el a explicat modul în care a proiectat invers conectorul Lightning, apoi a construit un prototip de conector PCB pentru a demonstra conceptul.

Playtech.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.