Reteaua Corect

Apple și Google, lovite de americani

Scris de newsreporter in 19 august 2021 la 10:32, in ScIT. 699 vizualizari Intra in discutie Taguriamerican, Apple, google, sua shortlinkhttp://crct.ro/nyis

Autoritățile americane iau în calcul adoptarea unei legi care vizează concurența în magazinele de aplicații, scrie Playtech.ro.

Propunerea s-a materializat deja sub forma unui proiect de lege al Senatului Statelor Unite ale Americii, fiind introdus săptămâna aceasta de un grup de senatori republicani și democrați.

Experții susțin că noile reglementări vor avea un impact semnificativ asupra App Store-ului Apple și Google Play Store, dacă ar intra în vigoare.

 

Apple și Google sunt acuzate de monopol

„De mult prea mult timp, companii precum Google și Apple au avut un control strâns asupra dezvoltatorilor de aplicații care sunt forțați să accepte orice termeni stabiliți de acești monopolisti pentru a ajunge la clienții lor”, a menționat Ken Buck, membru republican în comitetul antitrust al Comitetului Judiciar al Camerei Reprezentanților.

Noua lege ar putea echilibra condițiile de concurență pentru magazinele de aplicații terțe și serviciile de plată în aplicație.

„Apple a folosit mult prea mult timp platforma iOS și politicile sale App Store pentru a se izola de concurență și dezavantaja rivalii”, a declarat pentru Engadget Horacio Gutierrez, șeful afacerilor globale și director juridic al Spotify.

 

„Prin introducerea Legii piețelor de aplicații deschise în ambele camere ale Congresului, suntem cu un pas important mai aproape de reducerea comportamentului anticoncurențial al Apple, nivelarea terenului de joc și restabilirea concurenței pentru toți.”

Proiectul de lege ar permite, de asemenea, dezvoltatorilor să informeze consumatorii despre eventuale prețuri mai mici disponibile în altă parte.

Pe lângă noile reglementări ce ar putea afecta activitatea și, mai ales, profitabilitatea Apple, compania se confruntă și cu alte probleme. De curând, a anunțat un nou sistem menit să protejeze minorii de eventualele abuzuri în spațiul virtual.

Noul sistem se bazează pe o tehnologie de scanarea a fotografiilor, ce i-a adus companiei multe critici, potrivit cărora ar fi mai degrabă o formă de spionaj, decât o măsură de securitate.

 

Apple a afirmat că programul este „încă în curs de dezvoltare”. Practica scanării conturilor utilizatorilor pentru astfel de imagini este o practică veche pentru industria tehnologică. Însă preocuparea avocaților este că guvernele ar putea cere companiei de tehnologie să cerceteze dispozitivele utilizatorilor săi pentru alte informații private, politice, religioase sau personale, odată ce funcțiile de bază sunt în vigoare.

Playtech.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.