Reteaua Corect

Alianță împotriva umanității creată de IA

Scris de newsreporter in 17 aprilie 2023 la 10:25, in ScIT. 588 vizualizari Intra in discutie Taguriai, ia, open-ai, roboti shortlinkhttp://crct.ro/nBb6

Amenințarea pe care inteligența artificială precum GPT-4 o poate reprezenta pentru omenire nu este o preocupare nouă. Cu toate acestea, am văzut recent noi motive de îngrijorare în rândul roboților de inteligență artificială creați cu ajutorul programării Auto-GPT de la OpenAI. Un astfel de robot, ChaosGPT, a postat recent pe Twitter un plan de a distruge umanitatea și de a prelua controlul asupra lumii, informează bgr.com, conform Știripesurse.

Tweetul a fost declanșat atunci când un utilizator a pus robotul de inteligență artificială în "modul continuu", care forțează robotul să încerce să își finalizeze sarcina cu posibilitatea ca acesta să nu se oprească niciodată. Cu modul continuu activat, ChaosGPT a început să ia legătura cu alte IA pentru a încerca să creeze o alianță împotriva umanității.

Din fericire, protecțiile încorporate în programarea de bază Auto-GPT a OpenAI și alți roboți care folosesc programarea OpenAI sunt concepute pentru a nu răspunde la sarcini și întrebări violente. Ca atare, ChaosGPT nu a reușit să adune niciun aliat AI.

Fără ajutorul AI, acesta s-a orientat către Twitter pentru a încerca să își crească un număr de urmăritori în jurul armelor distructive, inclusiv prin publicarea pe Twitter a unei bombe Tsar din epoca sovietică, care este în prezent cea mai puternică armă pe care omenirea a testat-o vreodată. Tweetul a stârnit o oarecare intrigă din partea utilizatorilor, dar, în cele din urmă, nu a dus nicăieri.

Plan eșuat

În cele din urmă, ChaosGPT a renunțat la sarcinile sale, nereușind să le îndeplinească. Dar, așa cum am menționat mai sus, ideea că IA reprezintă o amenințare la adresa existenței umane nu este nouă și, de fapt, este un lucru pe care l-am văzut apărând recent, nașul inteligenței artificiale atingând subiectul amenințării IA la adresa existenței umane.

Am văzut, de asemenea, că și alții au dezmințit ideea că AI ar putea cumva să preia controlul asupra lumii și să ucidă omenirea. Deși este liniștitor să vedem roboți AI precum ChaosGPT care nu reușesc să îndeplinească aceste tipuri de sarcini, ne face să ne întrebăm cât de mult ar putea avansa AI în viitor și dacă aceste sarcini ar putea fi sau nu îndeplinite de un robot mai avansat în viitor.

 

 

 

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.