Reteaua Corect

„AI” este cuvântul anului 2023, potrivit dicționarului Collins

În 2023, interesul la nivel global pentru inteligența artificială (AI) a fost atât de mare încât toată această situație a dus la intensificarea discuțiilor privind viitorul acestei tehnologii, dar și cum se va raporta la existența noastră, scrie Playtech.ro.

Dezbaterile s-au concentrat, în special, pe întrebarea dacă AI va aduce beneficii sau va conduce la o posibilă distrugere apocaliptică a tot ceea ce cunoaștem.

Ca urmare a acestui interes, editorii dicționarului Collins au decis să desemneze „AI” drept „cuvântul anului” pentru 2023, potrivit bbc.com și The Guardian.

 

Vezi și: Inteligența artificială trebuie să fie reglementată. Impactul ei asupra învățământului, măsurile propuse de UNESCO

Ce spune ChatGPT despre victoria AI

Termenul „AI” a fost utilizat de patru ori mai des în 2023, fapt menționat de editori. În competiția pentru „cuvântul anului” au fost luate în considerare și alte cuvinte, precum „ultraprocesat”, spre exemplu.

Cu toate acestea, directorul Collins, Alex Beecroft, a subliniat că „AI” a fost subiectul principal de discuție în acest an, în cazul majorității dintre noi.

 

Pentru a afla ce părere are „câștigătorul”, l-am întrebat pe ChatGPT ce părere are. Iată ce a zis bot-ul de inteligență artificială: „Este interesant să observăm că „AI” a fost desemnat cuvântul anului pentru dicționarul Collins în 2023. Acest lucru reflectă importanța tot mai mare pe care inteligența artificială o are în lumea noastră contemporană.

Această tehnologie a evoluat rapid și a devenit o parte integrală a vieții noastre de zi cu zi, influențând domenii variate, de la tehnologie și știință până la afaceri și societate.

Prin urmare, alegerea „AI” drept cuvântul anului ilustrează preocupările și conversațiile actuale despre impactul acestei tehnologii, beneficiile sale și posibilele provocări pe care le poate aduce.”

Vezi și: Ce părere au românii despre inteligența artificială. De ce unii o consideră dăunătoare

 

Ce alte cuvinte au concurat strâns cu inteligența artificială

Cuvântul anului reflectă, de obicei, preocupările și tendințele unei anumite perioade, ceea ce este, de asemenea, cazul și aici.

În 2022, „permacriză” a fost desemnat cuvântul anului, reflectând instabilitatea din scena politică britanică. În anii precedenți, „NFT” (jetoane nefungibile) și „lockdown” au primit acest titlu.

 

Alte cuvinte considerate numai bune pentru a fi desemnate „cuvântul anului 2023” au inclus „bazball”, „debanking”, „deinfluencing”, „greedflation”, „nepo baby”, „semaglutide”, „ultraprocessed” sau „ulez”.

Playtech.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.