Reteaua Corect

Acest microscop minuscul ar putea salva vieți

Scris de newsreporter in 06 noiembrie 2022 la 12:46, in ScIT. 393 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nApM

Un microscop mic care poate fi manevrat prin spații mici din interiorul corpului, în timpul intervenției chirurgicale, ar putea accelera tratamentul cancerului de sân. În mod crucial, ar putea ajuta la reducerea listelor de așteptare ale NHS, potrivit oamenilor de știință care l-au creat, scrie Playtech.

Așadar, experții de la Imperial College London au dezvoltat un endo-microscop care are mai puțin de un mm în diametru – aproximativ lățimea a 25 de fire de păr uman – și este conceput pentru a fi introdus în corp pentru a oferi vederi ale țesuturilor și organelor. Dispozitivul este capabil să producă imagini din interiorul țesutului cu „viteză fără precedent”, a spus echipa, citată de Metro.co.uk.

Acest microscop minuscul ar putea salva vieți

Speranța este că endo-microscopul, care este dezvoltat de Dr. Khushi Vyas și colegii de la Imperial College London, îi va ajuta pe chirurgi să identifice celulele canceroase de o sutime de milimetru, într-un ritm mult mai rapid decât metodele tradiționale.

 

Acesta va ajuta la reducerea nevoii de operațiuni de urmărire pentru a elimina celulele canceroase, a spus echipa. Instrumentul va ajuta, de asemenea, la operația de conservare a sânilor, în care chirurgul îndepărtează cancerul, lăsând cât mai mult sân normal posibil.

În prezent, până la 20% dintre pacienții tratați prin intervenții chirurgicale de conservare a sânilor au nevoie în prezent de astfel de operații. Cercetătorii au spus că utilizarea dispozitivului îi va ajuta pe chirurgi să identifice țesutul suspect din jurul tumorilor foarte rapid și precis – cu endo-microscopul generând până la 120 de cadre pe secundă.

 

Dezvoltarea endo-microscopului este susținută de Consiliul de Cercetare în Inginerie și Științe Fizice (EPSRC), parte a cercetării și inovației din Marea Britanie. Directorul EPSRC pentru programele interconsiliului, dr. Kedar Pandya, a declarat: „Prin reducerea timpului necesar pentru a identifica celulele canceroase și îmbunătățirea acurateței imaginilor, endo-microscopul dezvoltat de dr. Vyas și echipa sa ar putea aduce beneficii pacienților, prin reducerea listelor de așteptare”.

Dr. Khushi Vyas a adăugat: „Scopul nostru este să trecem la studii clinice pentru ca sistemul să devină disponibil pentru implementare în aproximativ cinci ani”.

 

 

 

Playtech

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.