Reteaua Corect

sondaj-jos.jpg

SONDAJ prezentat în şedinţa CExN al PSD: Dezastru pentru social-democraţi, dar şi pentru ALDE

09:18 / 23 septembrie /  Intra in discutie

Senatorul Adrian Ţuţuianu, unul dintre cei trei semnatari ai scrisorii anti-Dragnea din PSD, a prezentat vineri, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, un sondaj din care reiese că social-democraţii nu au nicio şansă să câştige preşedinţia României în 2019. Mai mult, în caz de alegeri parlamentare, actuala opoziţie ar obţine majoritatea voturilor, iar ALDE nici măcar nu ar intra în Parlament, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai mult »
Val Valcu

Concluzii după CEx PSD. Cum se refac taberele pe scena politică

23 septembrie 11:47 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntkK

Tentativa de puci și armistițiul din Cex nu au fost un joc cu sumă nulă, în care unii pierd și alții câștigă, ca totalul să fie zero. Cum spun cei mai aprigi contestatari ai PSD, corporatiștii, avem o situație de win-win, Mai mult, câștigă aproape toate taberele politice.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

O lovitură de teatru în Pontul Euxin?

23 septembrie 11:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntkJ

Senzațional! Ministerul Energiei a publicat săptămâna trecută, în plin scandal din interiorul PSD, un document de o importanță majoră. Proiectul strategiei energetice a României 2018-2030. Spre dezbatere publică. Și dacă tot e dezbatere și dacă tot e publică, mă voi pronunța și eu. Cu atât mai mult cu cât proiectul pare de-a dreptul științifico-fantastic. Asta dacă nu care cumva are în vedere o lovitură de teatru. Vizând faimoasa Lege Offshore.

Citeste mai departe »
22 septembrie 2018
Adrian Severin

Semnele de suprafață ale unui dezastru diplomatic de profunzime

22 septembrie 09:42 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntkp

Prezent la București doar pentru a reitera, inclusiv în prezența ministrului de externe german, poziția potrivit căreia securitatea energetică a statelor situate între Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Adriatică poate fi garantată numai prin diversificarea surselor de aprovizionare, iar nu prin asocierea monopolului rusesc asupra vânzării cu un monopol germano-rus asupra distribuției, așa cum preconizează proiectul Nord Stream II, Președintele Poloniei, co-inițiatorul Trimarium, a părăsit Summitul acestuia după sesiunea inaugurală pentru a zbura direct la Washington. Acolo a fost primit cu căldură la Casa Albă unde, printre altele, a repetat cele spuse în România cu privire la bazele arhitecturii de securitate în Europa Centrală și de Est în secolul XXI, reafirmând tare și clar opțiunea țării sale pentru viziunea geopolitică a SUA, și implicit pentru parteneriatul cu aceasta, nu neapărat exclusiv dar cu certitudine prioritar.

Citeste mai departe »
21 septembrie 2018
Bogdan Tiberiu Iacob

Două scenarii bombă

21 septembrie 12:05 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntko

Pe fondul nebuniei politice declanșate în interiorul PSD în ultimele zile și care vor atinge apogeul mîine, la ședința Comitetului Executiv, pe piață au început să circule două scenarii cel puțin explozive.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Gloria oportunismului

21 septembrie 12:03 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntkn

Că situația e albastră cu Dragnea s-a resimțit chiar și pe blog. De ieri insistentele contra cost ale postacilor și înjurătorilor din slujba marelui cîrmaci s-au diminuat mult. Am dedus că dinspre Scroviștea nu mai vin paralele de le zice euro. Așa că mercenarii și-au redus eforturile de a ma cadorisi cu zoaie. Si-au luat o pauza binemeritata cit infulecă un sandviș și beau un borviz. Așteaptă să vadă cine iese învingător din războiul murdar din PSD. Dacă Dragnea pierde se vor da drept victimele lui și se vor plînge cum au fost sărmanii exploatați ca niste sclavi. Mă întreb dacă în nomenclatorul de meserii există și asta cu sudalma, cu zicerile de mamă, cu amenințările și șantajul, cu tîrîtul prin șanturi. Postacul are un statut cît de cît? Sindicatele ce zic? Și el e om, nu !? Cu pseudonim, cu conturi false, cu puțina lui gramatică, grobian, trebuie și el să mănînce o pîine. Dacă se poate mai albă, spre cozonac.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Firea nu pierde, Dragnea nu câștigă

21 septembrie 11:36 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntkm

Grupul de puciști, cum zic unii, sau de contestatari, cum zic alții, condus de Gabriela Firea, chiar dacă pierde azi, de fapt nu pierde nimic. Iar Liviu Dragnea, chiar dacă va câștiga, nu câștigă în realitate nimic. Este un meci politic cu o miză uriașă, dar condamnat, cel puțin pentru moment, să se finalizeze printr-un rezultat de nulitate. Cine va învinge nu va culege roadele victoriei. Cine câștigă nu va primi vreo cunună de lauri. Iar acestă situație anunță noi cutremure în PSD.

Citeste mai departe »

Ameninţări cu greva parlamentară dacă Dragnea nu demisionează

21 septembrie 09:43 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntkc
web-vot-publimedia-ovidiu-micsik-resize.jpg

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a declarat, joi seara, pentru MEDIAFAX, că, dacă Liviu Dragnea nu va demisiona în urma şedinţei CExN de vineri, nu exclude ca cei 80 de parlamentari care îl contestă pe liderul social-democrat să intre în grevă parlamentară, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

Balanţa forţelor înainte de votul din CExN: 20 de filiale îl susţin pe Dragnea

21 septembrie 09:22 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntk9
7465789-mediafax-foto-andreea-alexandru.jpg

Un număr de 20 filiale judeţene PSD îl susţin la şefia partidului pe Liviu Dragnea, în timp ce 13 organizaţii solicită schimbarea acestuia din funcţie, opţiunea a 15 filiale fiind incertă înainte de şedinţa CExN de vineri în care se va discuta scrisoarea pe tema schimbării liderului social-democrat, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

Ziua bătăliei decisive din PSD: CEx decide soarta lui Dragnea

21 septembrie 09:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntk7
753290-1537509112-ziua-in-care-dragnea-si-firea-isi-masoara-fortele-in-psd.jpg

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte astăzi pentru a tranşa disputele apărute în partis ca urmare a scrisorii în care este cerută demisia a lui Liviu Dragnea de la conducere şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, scrie România Liberă.

Citeste mai departe »

AUDIO SOC Badalau cere ”omerta” la DNA!

21 septembrie 09:09 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntk6
badalau-cap.jpg

„O inregistrare pur si simplu halucinanta intrata in posesia noastra arata cata importanta dau unii ”baroni” democratiei interne din partid, dar mai ales care este principalul lor criteriu atunci cand fac un lobby de-a dreptul desantat pentru sustinerea cate unui demnitar numit politic. Nu competenta profesionala, nici macar activitatea din partid, ci doar sa le fie loial ”pe persoana fizica”, sa declanseze controale unidirectionale impotriva societatilor comerciale care fac concurenta ”firmelor de casa” si mai ales sa nu ”ciripeasca” la Directia Nationala Anticoruptie sau la alte organe de cercetare penala. Nu pe ai lor, desigur, ca in rest…”, scrie Cătălin Tache în national.ro, într-un articol pe care-l redăm integral.

Citeste mai departe »
20 septembrie 2018

La Dragnea s-a prescris

20 septembrie 13:55 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntk5
download (1).jpg

„O bombă a explodat în justiția din România și efectele ei sunt incalculabile pentru moment: prescripția “specială” a răspunderii penale a devenit inoperantă după Decizia CCR 297/2018 și, mai ales, după pasivitatea Legislativului și a Guvernului în a acoperi vidul legislativ rămas în urma constatării neconstituționalității art. 155 al. 1 Cod Penal”, afirmă avocatul Dan Chitic, într-un articol pe care-l redăm integral.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Războiul murdar din PSD

20 septembrie 12:51 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntk4

E zaveră mare în PSD. De data asta e foarte posibil ca Liviu Dragnea de vineri să devină un capitol de istorie. Să nu ne grăbim totuși, Dragnea e un die-hard, cert. Va recurge la toate tertipurile posibile ca să își salveze scaunul. Aici nu e vorba despre fair-play sau despre morală, dimpotriva. Este un dirty-war. CEx-ul s-ar putea să respingă prin votul acoliților lui ideea plecării lui în refugiu la Belina la pescuit sau în satul natal Grația. Și într-un caz și în celălalt nu văd de ce nu s-ar desprinde un alt partid – 1/ cel la lui Dragnea si 2/ ceilalți. In actuala formulă, PSD este terminat – cel putin pentru alegerile din 2019-20. Sondajele arată o cădere fără precedent a PSD si Dragnea. Această cădere nu poate fi stopată decît printr-un șoc. Acesta ar fi înlocuirea lui Dragnea. Cum s-ar putea reface PSD altfel imaginea pină în vara viitoare, dacă Dragnea rămine la manșe? PSD ar fi un sac de box pentru Opoziție, nu un boxer în ring apt de luptă.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Întoarcerea lui Crin: PNL - sacrificat iar pentru pohta lui Iohannis

20 septembrie 12:50 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntk3

Nu mult după jumătatea lunii iulie, presa titra despre o întrevedere de taină Orban-Antonescu-Blaga, la care s-ar fi discutat despre participarea celor trei la alegerile europene. În aceeași zi, Crin Antonescu dezmințea categoric revenirea sa în politică, iar a doua zi, pe 19 iulie, Ludovic Orban decreta informația din presă drept ”fake news”. Azi, aflăm din chiar gura lui Crin că revine în politică și vrea pe lista de europene. Ce s-o fi întîmplat între timp cu feicniuzul? Răspunsul e simplu: a intervenit pohta lui Iohannis.

Citeste mai departe »

Ludovic Orban, audiat la DNA după plângerea lui Viorel Cataramă

20 septembrie 12:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntjW
7419466-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpg

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost audiat joi la sediul DNA, în calitate de martor, după sesizarea făcută de Viorel Cataramă, care a contestat decizia de excludere a sa din partid şi a sesizat mai multe nereguli, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Arma secretă anti-Dragnea

20 septembrie 10:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntjU

Un calcul rece, dacă vreți chiar cinic, elimină răspunsul la întrebarea cine are și cine nu are dreptate în PSD. Și în acest fel poate fi exclusă orice acuzație de manipulare. Acest calcul făcut la rece pleacă de la premiza că s-a ajuns la un nivel ireconciliabil al conflictului dintre Liviu Dragnea și contestatarii săi. Iar aceștia dispun de o masă critică. Prin urmare, PSD ori se resetează, ori se autodistruge. Dacă se resetează, Dragnea este cel care pierde. Iar în acestă bătălie există o armă secretă.

Citeste mai departe »

HARTA filialelor PSD: Cum se vor împărţi voturile pro şi anti Dragnea în CEx-ul de vineri

20 septembrie 09:39 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntjT
media-153738240440919100.jpg

Social-democraţii se vor reuni într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD vineri, 21 septembrie, de la ora 12.30. Şedinţa vine în contextul în care lideri ai PSD au semnat o scrisoare deschisă prin care cer "demisia imediată" a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor şi asigurarea interimatului la conducerea partidului de către premierul Viorica Dăncilă, care este preşedinte executiv, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Țuțuianu iese la rampă și aruncă primele cifre: Peste 50 de parlamentari au semnat scrisoarea

20 septembrie 09:21 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntjS
06_Tutuianu_agerpres.jpg

Adrian Țuțuianu, unul dintre cei trei semnatari ai scrisorii anti-Dragnea, a anunțat miercuri seară la B1 TV că 50 de parlamentari PSD au semnat scrisoarea anti-Dragnea, „toți de la organizații PSD extrem de puternice”, iar numărul acestora continuă să crească, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Summitul șanselor pierdute

20 septembrie 09:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntjQ
Summitul-„Inițiativei-celor-Trei-Mări”Q-Magazine-2.jpg

„Pentru SUA, Inițiativa celor trei mări (Trimarium) vizează consolidarea unei bariere central și est europene care să împiedice constituirea unui bloc ruso-german. Pentru Germania, Inițiativa poate fi un pas către o UE cu mai multe viteze. Pentru România era șansa de a se profila ca actor regional de prim rang. O șansă pierdută atunci când Președintele român a confiscat proiectul, spre a-l vinde Berlinului”, scrie Alex Stănilă în QMagazine.ro, într-o analiză pe care o redăm integral în cele ce urmează.

Citeste mai departe »

Gabriela Firea, conflict deschis cu Liviu Dragnea

20 septembrie 08:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntjN
753035-1537385878-gabriela-firea-conflict-deschis-cu-liviu-dragnea.jpg

Gabriela Firea, a afirmat miercuri seară că „am ajuns să fim mai rău ca în timpul lui Ceauşescu”, Firea povestind că nu doar ea, ci şi colegii si care au semnat scrisoarea împotriva lui Liviu Dragnea au simţit că sunt „filaţi şi monitorizaţi”, scrie România Liberă.

Citeste mai departe »

PSD amendează legea offshore în sensul dorit de petrolişti

20 septembrie 08:36 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntjL
exxon-marea-neagra.jpg

Două amendamente importante introduse la legea offshore, aflată în comisiile din Senat la reexaminare, introduse chiar de un senator PSD, garantează companiilor petroliere că nu va creşte taxarea gazului extras din Marea Neagră pe toată durata exploatării, iar cheltuielile de explorare de miliarde de euro vor fi scăzute din impozitul pe care firmele îl vot datora . Acestea erau principalele solicitări ale companiilor petroliere înainte de a lua decizia finală de investiţie în Marea Neagră, scrie e-nergia.ro.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.