Reteaua Corect

sri.xbcr8jok7l.jpg

Despre jurnaliștii care se joacă cu serviciile secrete. Lobbyștii lui Coldea

11:41 / 20 septembrie /  Intra in discutie

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a lansat o „nucleară“ țintită direct spre mass-media: „acoperiții“ din presa românească. La o privire mai atentă, „nucleara“ fostului SRI-ist este o radiografie a unor lupte interne derulate între diverse grupări din interiorul serviciilor noastre secrete. Iar jurnaliștii menționați nu sunt decât „goarnele“, „lobbyștii” unor instituții de forță, „difuzoarele“ prin intermediul cărora se transmit anumite mesaje, uneori chiar și de intimidare, scrie Cotidianul.

Citeste mai mult »
20 septembrie 2017
Bogdan Tiberiu Iacob

Coldea - un interviu jenant. Dar și cu mari semne de întrebare

20 septembrie 11:21 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrxJ

Dacă ar exista titlul de cel mai jenant interviu al deceniului, ar merita acordat celui dat de generalul Coldea, azi, siteului ziare.com. Un interviu amintind izbitor de cele luate lui Nicolae Ceaușescu de presa occidentală, în care dictatorul respingea categoric orice slăbiciune a sistemului comunist și a economiei centralizate, uitînd să explice, totuși, diferența zdrobitoare de performanță în raport cu sistemul economiei de piață. Generalul Florian Coldea lasă impresia că nu a depășit nivelul Academiei PCR ”Ștefan Gheorghiu”, deși nu a trecut pe acolo. Afirmațiile sale pendulează între truisme, platitudini, contradicții logice și argumentații de-a dreptul infantile, presărate, însă, în cîteva locuri, cu acuzații extrem de grave – neprobate, desigur – și cu foarte mari semne de întrebare.

Citeste mai departe »
Octavian Andronic

Punctul pe Y. Siguranța (inter)națională

20 septembrie 11:18 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrxI

În interviul oferit unei agenții de...servicii, Coldea urmează linia trasată de partenera sa de binom: nu recunoaște nimic, nu dezvăluie nimic, formulează doar banalități și dă de înțeles că dușmanii săi sunt inamicii siguranței naționale

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Apel către descoperiții și nedescoperiții din presă

20 septembrie 11:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrxH

În întreaga istorie, sunt consemnate numeroase cazuri în care spionii au acționat sub acoperire de jurnaliști. Mai ales în timp de război. Munca de jurnalist este de așa natură, încât permite și chiar obligă la o diversitate de contacte. Accesul la informație pentru un ziarist este facilitat de natura profesiei ca atare dar și de legislația cu caracter intern și internațional. Și, la fel de adevărat este că există și o disponibilitate a unor ziariști pentru contacte cu serviciile secrete. În urma unor asemeena contacte, făcute în diverse modalitați, serviciile secrete beneficiază de posibilitatea de a penetra mult mai ușor instituții și persoane dar și ziariștii obțin astfel un acces la informații și la persoane mult mai mare, ceea ce le permite în principiu să performeze în activitatea lor. Aceasta este în linii mari, jumătatea bună a paharului.

Citeste mai departe »

Dragnea, despre fostul președinte al Camerei Deputaților numit de Dragomir drept omul SRI

20 septembrie 09:33 Publicat in Intern Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrxA
dragnea.rf9puxok8g.jpg

Fostul adjunct al lui Florian Coldea, Daniel Dragomir, a provocat reacții aprinse în lumea politică după ce în comisia de control a SRI a spus numele mai multor politicieni care au legături cu SRI, inclusiv cel al unui fost președinte al Camerei Deputaților, scrie Cotidianul.

Citeste mai departe »
19 septembrie 2017

Maior ar fi cerut la Washington retinerea lui Dragnea

19 septembrie 17:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrxw
maior.1pqb0y3k7n.jpg

In ultimele ore sistemul a fost zguduit de o veste parvenita pe cai neoficiale de peste Ocean, privind o mutare socanta pe care ar fi facut-o ambasadorul Romaniei la Washington, care astfel ar putea prefata un nou scenariu la „Imperiul Contraataca”, cu viitoare ample miscari de strada la Timisoara si Bucuresti, scrie jurnalistul Catalin Tache pe national.ro.

Citeste mai departe »

Veste URIAȘĂ pentru Traian Băsescu din Parlament

19 septembrie 13:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrxs
basescu-afirmatie-surprinzatoare-in-parlament-daca-il-declarati-pe-geoana-presedinte-am-dreptul-sa-449739.jpg

Senatul, în şedinţa plenului de marţi, a adoptat OUG 57/2017 prin care foştii şefi de stat vor beneficia, pe lângă reşedinţă de protocol, şi de un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, informează Agerpres, citat de Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Caftelile politice și misterioasa profeție a lui Lăzăroiu

19 septembrie 12:10 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrxq

O profeție stranie, făcută cu mai mulți ani în urmă, dă semne că se împlinește: aceea că, în vremurile pe care le trăim, violența va atinge un grad înalt, fără precedent și am putea asista, din acest motiv, la evenimente sociale extrem de grave, poate chiar la lupte de stradă.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Regula de aur a lui Florian Coldea

19 septembrie 11:42 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrxm

Deloc întâmplător, Florian Coldea, fostul director operativ al SRI a ales să răspundă unor acuzații pe Ziare.com. Un site tradțional prietenos. Ca să mă exprim elegant. Și a făcut-o chiar în această zi de marți, trei ceasuri rele pentru SRI, când colonelul în rezervă Daniel Dragomir se prezintă în fața Comisiei de control. La cererea sa. Pentru a devoala modul în care o instituție a statului s-a transformat într-un monstru. Sub conducerea lui Florian Coldea.

Citeste mai departe »

Cu cine se întâlnește marți Iohannis la New York

19 septembrie 10:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrxd
cel-mai-bogat-consilier-al-lui-klaus-iohannis-are-sase-apartamente-din-care-unul-in-new-york-463277.jpg

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Președintele Klaus Iohannis se întâlnește marți, la New York, cu președintele Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, Miroslav Lajcak, dar și cu omologii săi din Estonia, Kersti Kaljulaid, și din Egipt, Abdel Fattah al-Sisi.

Citeste mai departe »

ANI intră în FORȚĂ: LOT de aleși locali, INCOMPATIBILI

19 septembrie 09:50 Publicat in Intern Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrxa
download.jpg

Agenția Naționalã de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflictul de interese de naturã administrativã în cazul a 20 foști și actuali aleși locali, transmite Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Victor Ponta: Dacă voiam, îl dădeam în gât pe Dragnea. Şi el ştie despre mine, şi eu despre el!

19 septembrie 09:37 Publicat in Intern Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrx7
dragnea-ponta.jpg

Victor Ponta a făcut declarații extrem de grave la TVR 1! Fostul premier lasă să se înțeleagă că știe lucruri compromițătoare despre Liviu Dragnea. Însă, tot Ponta se transformă în kamikaze și recunoaște că și Dragnea știe despre el, transmite Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Daniel Dragomir, reacție fulger după interviul lui Florian Coldea: A ieşit SRL - Coldea din bârlog?

19 septembrie 09:25 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrx5
dragomir.oqatklzrv5.jpg

Daniel Dragomir reacţionează după interviul generalului Florian Coldea acordat ziare.com, în care acesta s-a apărat la acuzațiile lansate în presă fostul colonel SRI, scrie Cotidianul.

Citeste mai departe »

Florian Coldea îi răspunde fostului colonel SRI Daniel Dragomir

19 septembrie 09:14 Publicat in Intern Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrx4
coldea-620x350.jpg

Fostul director operativ al SRI, Florian Coldea a vorbit, într-un interviu publicat marți de Ziare.com, despre acuzaţiile explozive lansate în ultima perioadă de colonelul SRI Daniel Dragomir.

Citeste mai departe »
18 septembrie 2017

Câți bani câștigă, de fapt, pe lună Traian Băsescu: sume de invidiat încasate de la stat

18 septembrie 11:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrwZ
media-145145666461477200.jpg

Fostul președinte Traian Băsescu a prezentat, la România TV, primul fluturaș de pensie, primit după plecarea de la Cotroceni. Băsescu a explicat că a ieșit la pensie în noiembrie 2014, iar primul venit încasat a fost de 2.987 de lei. Fostul președinte a explicat că îl interesează pensia, pentru că este singurul venit sigur pe care îl are, restul ar putea fi retrase prin diverse decizii ale Parlamentului, scrie Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Exerciții militare americane deasupra Peninsulei Coreea

18 septembrie 11:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrwX
avionf16-605x.jpg

Două bombardiere strategice americane de tip B-1B, însoţite de aeronave de vânătoare de tip F-35, invizibile pe radare, au efectuat zboruri deasupra Peninsulei Coreea, simulând misiuni de bombardament, într-o demonstraţie de forţă împotriva Coreei de Nord, anunţă autorităţile de la Seul, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Amenințări la ordinea constituțională

18 septembrie 11:38 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrwV

Foarte interesantă discuția de aseară Mihai Gâdea – Daniel Dragomir. S-au întîmplat lucruri în timp real. Daniel Dragomir este un personaj. Omul și-a făcut cariera in SRI în combaterea terorismului, a ținut legătura cu CIA etc. Este amestecat in multe istorii. Generalul Florian Coldea i-a fost mentor aproape 20 de ani. Cum s-a terminat acest mentorat !? îl întreabă Mihai Gâdea. M-a arestat! Una dintre cele mai tari replici dintr-un studio tv, live. Dezvăluirile te obligă să reanalizezi un număr de evenimente petrecute în ultimii 10-12 ani. De pildă, cele din mass-media unde Coldea avea multe unelte, după cum am aflat aseară.

Citeste mai departe »
Petru Romosan

Dictatură sub acoperire?

18 septembrie 11:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrwT

Toţi cei care scriu la gazetă măcar o dată pe săptămână, comentând actualitatea internă şi internaţională, ar trebui să se lase de scris şi să acorde cu pompă interviuri „interesante”, marcaţi de importanţa momentului, interviuri pentru Deutsche Welle, Radio France Internationale, Europa FM, Digi TV şi oricui le mai vrea, mai ales marilor agenţii de presă străine, dacă e posibil, aşa cum a făcut săptămâna trecută Andrei Pleşu. Idolul aproape pierdut al tuturor domnişoarelor cu pretenţii intelectuale din cartierele Dorobanţi, Primăverii, Capitale, Andrei Pleşu, are dreptate. Actualitatea merită ignorată, iar cei capabili de-o oarecare performanţă ar trebui să se întoarcă la masa lor de scriitor, acolo unde se coc capodoperele gen Despre îngeri.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Divizia de presă a SRI

18 septembrie 11:05 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrwS

Ceea ce noi știm de mulți ani, ceea ce noi vehiculăm ca o informație cu un grad ridicat de credibilitate, a fost duminică seară confirmat de către colonelul SRI Daniel Dragomir, fost colaborator apropiat al generalului cu patru stele Florian Coldea. Jurnaliști cunoscuți și nu puțini au făcut pârtie în biroul șefului operativ al SRI. Aceastora li s-a cerut - și ei au executat promt - ca în baza unor informații furnizate de SRI să compromită o serie de persoane. Alături de SRI, așadar, au existat ziariști și redacții, care au făcut poliție politică.

Citeste mai departe »

RISE Project: Rebelii sirieni ar lupta și cu arme românești

18 septembrie 10:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrwO
rebeli-sirieni.-fotozf.jpg

Rebelii sirieni ar lupta împotriva regimului Bashar Al-Assad şi cu arme româneşti. Potrivit jurnaliştilor RISE Project, care au participat la o anchetă internaţională, mii de tone de armament produse în statele Europei de Est, inclusiv la noi în ţară, au fost cumpărate de Statele Unite şi trimise în Siria, via Constanţa. Autorităţile române, alături de cele bulgare şi germane, neagă orice legătură cu transporturile de armament. La rândul lor, americanii susţin că toate achiziţiile şi transporturile vizate de ancheta jurnalistică respectă legislaţia internaţională privind comerţul cu arme, transmite Digi24.ro.

Citeste mai departe »

Mircea Ionescu-Quintus, înmormântat luni cu onoruri militare

18 septembrie 10:01 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrwL
mirceaionescuquintus.jpg

Seniorul liberal Mircea Ionescu-Quintus va fi înmormântat, luni, cu onoruri militare, în Cimitirul Viişoara, din Ploieşti, în prezenţa familiei şi a mai multor lideri PNL din ţară, transmite Mediafax.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.