Reteaua Corect

Iohannis-1000x600.jpg

Klaus Iohannis vrea să demonstreze că Guvernul este violent cu populaţia

10:30 / 19 august /  Intra in discutie

Folosind atacul la Jandarmerie, Klaus Iohannis vrea să demonstreze că Guvernul este violent cu populaţia, scrie Ion Spânu într-o analiză publicată în Cotidianul și pe care o redăm în continuare integral.

Citeste mai mult »
Stelian Tanase

România pe muchie de cuțit

19 august 11:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntao

Romania traversează o criză severă. Punctual, ea a început odată cu instalarea PSD la guvern după ultimele alegeri parlamentare. La mai putin de o lună un val de proteste s-a produs în mai multe mari orașe – Bucuresti, Cluj, Sibiu, Timișoara, Iași etc. Ce forțe se confruntă, care este baza socială a acestei crize? Ce trebuie tranșat, de fapt? Să luăm seara de 10 august, vinerea neagră, exemplul cel mai apropiat.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Washington Post: E vremea ca Turcia și NATO să meargă pe căi separate

19 august 10:44 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntaj

Situația dă semne că e tot mai încordată: cel mai prestigios și mai influent ziar american, The Washington Post, scrie că a venit vremea ca Turcia să fie aruncată din NATO și să apuce pe propriul drum, chiar dacă asta va avea consecințe majore asupra alianței nord-atlantice. Un articol care vine în urma recentelor tensiuni ținînd de baza aeriană americană de la Incirlick care, fără doar și poate, va fi relocată în perioada care urmează. Foarte probabil în România.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Se dau cap în cap? Sau dau din cap?

19 august 10:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntad

O întâlnire de o importanță crucială are loc între cancelarul Germaniei și țarul Rusiei. Agenda politică este încărcată. Explozivă chiar. Se discută despre poziția celor două state legat de Siria. De Iran. Dar, mai ales, despre faimoasa conductă de gaz Nord Stream 2. Încă nu s-a ajuns la niciun acord. Dar dacă se ajunge?

Citeste mai departe »
17 august 2018
Stelian Tanase

Mai avem o țară?

17 august 10:53 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nta2

Azi este o saptămînă de la vinerea neagră, 10 august. Nimeni nu și-a prezentat demisia, nimeni nu asumă nenorocirea. Nu există nicio declarație din partea autorităților care să exprime regrete și compasiune pentru victime. Nu am primit nicio explicatie încă – suntem tratați cu dispret de Dragne&Co. Ei cred că dacă se ascund vor scăpa de răspunderi.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Ce nu se vede din cauza mitingului diasporei: marele eșec al lui Iohannis

17 august 10:35 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt9X

De o săptămînă încoace nu mai prididesc discuțiile despre mitingul violent al diasporei, din 10 august. De la chestiuni principiale, de ansamblu, s-a ajuns la compoziția gazelor lacrimogene ori la motivele prezenței unui procuror militar în piață. Un singur lucru pare să nu se observe, deși ar putea fi, de departe, cel mai important dintre cele care au legătură cu evenimentele sus-menționate: absența unei reacții din partea opoziției la apelul aproape disperat al președintelui.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Războiul contracronometru

17 august 10:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt9W

Nu numai războiul în sine, ci și războiul politic poate fi hibrid. Asimetric. În piesa de teatru a cărei principală scenă este Bucureștiul, avem de-a face cu un război hibrid cu mize multiple, al cărui principală caracteristică este viteza contracronometru în care evoluează lucrurile. E valabil pentru Dragnea, e valabil pentru PSD, e valabil pentru opoziția internă din partid, pentru opoziția politică exernă, e valabil pentru Cotroceni, dar și pentru principalele puteri interesate să obțină poziții cheie în plan geopolitic tocmai prin intermediul României.

Citeste mai departe »

Viorica Dăncilă, scrisoare către președintele Comisiei Europene după protest

17 august 09:34 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt9S
media-153427503280598500.jpg

Viorica Dăncilă i-a transmis o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în care îl acuză pe președintele României că a făcut apel la continuarea protestelor, menționând că mitingul din 10 august a fost o încercare de înlăturare pe cale violentă a guvernului, potrivit lui Ovidiu Vanghele, jurnalist la Centrul de Investigații Media, și unor surse guvernamentale citate de G4Media, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Ecaterina Andronescu, atac la Viorica Dăncilă: Putem avea și un premier mai bun

17 august 09:29 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt9R
media-150831191585125200.jpg

Ecaterina Andronescu susține, referitor la Viorica Dăncilă. că România poate avea un premier mai bun, existând oameni mai capabili în PSD și în Guvern pentru a conduce Executivul. Fostul ministru, care recent a cerut demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD, spune, referitor la proteste, că starea conflictuală a escaladat din cauză că oamenilor nu li s-a dat atenție, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Ministrul turc de Externe: Turcia nu îşi doreşte să aibă dispute cu Statele Unite

17 august 09:20 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt9Q
2b-turcia.jpg

Turcia nu îşi doreşte să aibă dispute cu Statele Unite, a declarat joi ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu, adăugând că cele două state pot depăşi conflictul, dar nu prin abordarea actuală a Washingtonului, relatează site-ul agenţiei Reuters, consultat de Mediafax.

Citeste mai departe »

Ecaterina Andronescu: PSD a ajuns la 25%, ceva sau cineva ne-a adus aici

17 august 09:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt9P
ecaterina-andronescu.jpg

Ecaterina Andronescu susține că demisia lui Liviu Dragnea poate fi o soluție de maturitate politică, menționând că PSD a înregistrează scăderi în sondaje, fiind necesară salvarea partidului și a guvernării, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Pentagon: Forţele armate ale Chinei "se antrenează probabil pentru atacuri aeriene" împotriva SUA

17 august 09:10 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt9N
pentagon-afp.jpg

Forţele armate chineze şi-au extins operaţiunile cu bombardiere în ultimii ani şi se antrenează probabil pentru atacuri aeriene" împotriva Statelor Unite şi aliaţilor săi, se afirmă într-un raport al Pentagonului, citat de cotidianul The Guardian, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

S-au deschis arhivele de la Nurenberg: Cine a fost in spatele celui de-al Doilea Razboi Mondial

17 august 08:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt9J
nuremberg1.jpg

Telford Taylor, Procuror american la Tribunalul de la Nurenberg pentru crimele derazboi declara impotriva responsabililor cartelului petrolifer si farmaceutic, urmatoarele: „Crimele de care sunt acuzati acesti indivizi nu au fost comise de furie sau pentru o reactie neasteptata. Nu se construieste o enorma masina de razboi intr-o rabufnire de pasiune, nici un lagar ca si Auschwitz intr-o crampa de brutalitate. Scopul lor era sa construiasca din poporul german o masina militara care sa isi poata impune propriul domeniu in Europa si in alte natiuni dincolo de mari, scrie ziarulonline.ro.

Citeste mai departe »
16 august 2018

Trump i-a revocat accesul la date confidenţiale fostului director CIA John Brennan

16 august 11:38 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt9I
cia-afp.jpg

Preşedintele SUA, Donald Trump, a decis miercuri revocarea autorizaţiei de securitate a lui John Brennan, fost director al CIA în perioada Administraţiei Barack Obama şi un critic fervent al actualului lider de la Casa Albă, invocând comportamentul imprevizibil al acestuia, relatează postul BBC pe pagina electronică, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »
Petru Romosan

Ecaterina Andronescu anunţă sfârşitul PSD

16 august 11:01 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt9F

Istoria se repetă destul de penibil. În 2003-2004, Adrian Năstase, atotputernicul prim-ministru PSD, l-a „avut în mână” pe Traian Băsescu. Lăsând doar curs liber dosarului Flota, fără să se amestece în treburile justiţiei, Adrian Năstase l-ar fi scos definitiv din viaţa publică pe marinarul zurbagiu şi infractor (dosarul Flota, dar şi multe alte dosare de la Ministerul Transporturilor şi de la Primăria Bucureştiului), ajuns deja mult prea sus pentru capacităţile şi pregătirea sa. Dar Năstase era perceput ca fiind la fel de corupt, la acel moment chiar mai corupt decât Băsescu, îngâmfat, cu destinul politic consumat, preocupat aproape exclusiv de creşterea averii proprii.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Mister lamurit: de ce au venit americanii la guvernul Dancila

16 august 10:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt9E

În timp ce o parte a presei de la noi bate cîmpii cu grație despre cum au venit cogresmeni americani să o tragă pe Dăncilă de urechi, după mitingul de vineri, presa internațională se dă de ceasul morții să afle ce se ascunde cu adevărat în spatele misteriosului turneu american întreprins de reprezentanții congresului SUA în Asia și Europa de Est.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Un nou dușman apare pe frontul anti-PSD

16 august 10:51 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt9D

Este o lună de foc. În care nici măcar nu se poate pune problema unui armistițiu. Nici măcar pentru o zi. E luna în care Klaus Iohannis ori își nimicește adversarii, ori își semnează ieșirea de pe scena politică. Și tocmai acum în teatrul de război apare un adversar cu totul și cu totul neașteptat pentru Dragnea. Adversarul intern. O buturugă mică, ce poate răsturna carul mare.

Citeste mai departe »

Val de comentarii negative pe pagina de Facebook a lui Dragnea: Vă rugăm să ne transmiteți DEMISIA

16 august 09:53 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt9x
media-152959521334271700.jpg

Ultima postare a lui Liviu Dragnea, adresată marinarilor, cu ocazia Zilei Marinei, a strâns peste 3.000 de comentarii, multe dintre acestea fiind negative. În cele mai multe cazuri, internauții cer demisia președintelui Camerei Deputaților, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

SUA condamnă sancţiunile impuse de către Turcia asupra importurilor de automobile, alcool şi tutun

16 august 09:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt9v
turcia-sua-vize.jpg

Statele Unite condamnă sancţiunile impuse de către autorităţile de la Ankara, mai exact dublarea taxelor vamale la automobile, alcool şi tutun, menţionând că acestea reprezintă „un pas în direcţia greşită”, au anunţat reprezentanţii Casei Albe, relatează Reuters, citat de Medafax.

Citeste mai departe »

Lista ALDE la europarlamentare: Doi foşti miniştri PNL, potenţiali candidaţi

16 august 09:35 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt9u
7382785-mediafax-foto-gabriel-petrescu.jpg

Doi foşti miniştri liberali, printre care Ioan Ovidiu Silaghi, figurează pe „lista scurtă” a potenţialilor candidaţi ALDE la alegerile europarlamentare din 2019, au declarat pentru MEDIAFAX surse din conducerea partidului.

Citeste mai departe »

SURSE - Întâlnire decisivă între Dragnea și Andronescu. Se pregătește EXCLUDEREA din partid

16 august 09:26 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt9s
7441610-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpg

Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, a cerut, într-o scrisoare deschisă adresată partidului, demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD și schimbarea Guvernului Dăncilă. Ceea ce a izbucnit acum în public este rezultatul unui război mai vechi între Liviu Dragnea și Ecaterina Andronescu, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.