Reteaua Corect

media-162191283880442000.png

Africa de Vest în pragul războiului - Sub influența Rusiei, junta din Mali atenționează Franța

08:51 / 18 august /  Intra in discutie

Mali cere Consiliului de Securitate al ONU o reuniune de urgenţă, în vederea opririi unor ”acte de agresiune” ale Franţei, care constau încălcări ale suveranităţii, susţinerea unor grupări jihadiste şi spionaj, relatează AFP, potrivit News.ro, citat de Știripesurse.

Citeste mai mult »

Cine sunt principalii donatori AUR

19 august 09:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA2y
Cine-sunt-principalii-donatori-AUR--Un-etnic-maghiar--un-bibliotecar---i-un-demisionar-au-b--gat-peste-300-000-de-lei---n-partid.jpg

AUR este singurul partid din România care nu s-a atins de subvenția de la stat, în ciuda faptului că este un partid tânăr, care are pretenții de creștere și care are numeroase cheltuieli, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Vladimir Putin, Xi Jinping, Joe Biden și Volodimir Zelenski se vor întâlni față în față

19 august 08:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA2u
media-165238168673968500.jpg

Preşedintele indonezian Joko Widodo i-a invitat pe toţi liderii G20 să participe la Summit-ul de la Bali în speranţa că îşi vor rezolva neînţelegerile. Preşedintele american Joe Biden a făcut presiuni ca Rusia să fie exclusă din Summit, însă atât Vladimir Putin, cât și Xi Jinping sunt invitați, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Tunisia se întoarce oficial la autoritarism după zece ani de la începutul Primăverii Arabe

19 august 08:55 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA2t
media-161641467012325600.png

Noua constituție tunisiană, care îi conferă președintelui puteri mult mai mari, urmează să intre în vigoare după ce comisia electorală oficială a anunțat marți rezultatele finale ale referendumului de luna trecută, informează Reuters, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Foşti membri USR publică un volum de dezvăluiri dure

19 august 08:43 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA2r
2019_02_16_dsc_1280_rsz_crp_crp.jpg

Mai mulţi foşti membri USR au scris un volum de 336 de pagini intitulat "USR. Naşterea şi patologiile unui partid. Mărturii din culise", care "documentează naşterea şi patologiile primului partid autohton născut din spuma civică a străzii". Cartea cu siguranţă nu este o veste bună pentru "echipa Barna", relatează epochtimes.ro.

Citeste mai departe »
18 august 2022

Ia pastila SRS! Rafila i-a fentat pe useristi

18 august 15:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA2q
SRS.jpeg

Rafila i-a fentat pe useristi (Ia pastila SRS! Ep. 749)

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

RECHIZITORIUL REVOLUȚIEI: NIMIC DESPRE AMERICANI

18 august 09:46 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA2j

Scriam acum cinci ani după un comunicat al Parchetului General legat de Revoluția din 1989 că ceva miraculos s-a petrecut, pe nesimțite: din ecuația evenimentelor a dispărut Securitatea ceaușistă, devenită, sub pana procurorilor, un soi de fecioară neprihănită. Care nici usturoi nu a mîncat, nici gura nu-i miroase. Iată că avem un soi de continuare interesantă: din rechizitoriul Revoluției, dat publicității în aceste zile, aflăm că revoluția a fost, de fapt, o afacere 100% sovietică: nimic despre americani, francezi, germani, britanici sau măcar unguri.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Cătălin Predoiu a fentat CSM

18 august 09:39 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA2i

Într-o chestiune extrem de importantă, cea a statutului judecătorilor și procurorilor, cel mai longeviv ministru la portofoliul Justiției, Cătălin Predoiu, a reușit performanța de a fenta Consiliul Superior al Magistraturii. A obținut avizul favorabil pe acest proiect de lege din partea a 13 membri CSM, numai șase din total exprimându-se împotrivă. Este o lege cu 294 de articole, dar bătălia centrală câștigată de Predoiu s-a dat doar pe unul dintre acestea. Judecătorii vor avea dreptul, fără a răspunde în vreun fel, de a încălcă deliberat deciziile CCR. Deci Constituția României.

Citeste mai departe »

FAKE-NEWS, marca totalitarismului. Valabil pe axa Washington - Bruxelles - Moscova - Beijing!

18 august 08:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA25
download.jpg

Pentru cei care vă întrebați în ce fel de societate trăim și care sunt perspectivele, un răspuns general valabil pe glob ar fi că am ajuns să viețuim în TOTALITARISM, iar această etichetare e valabilă și pentru viitorul pe termen mediu.

Citeste mai departe »
17 august 2022

A X-a CONFERINȚĂ DE LA MOSCOVA PRIVIND SECURITATEA INTERNAȚIONALĂ

17 august 12:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA24
33990.jpg

În ziua de 16 august 2022, a avut loc a X-a Conferință de la Moscova privind securitatea internațională. Principalul organizator a fost Ministerul Apărării Federației Ruse.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

SUA și problema taiwaneză (I)

17 august 09:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA20

Zornăitul armelor în strâmtoarea Taiwan, amplificat de vizita surprinzătoare (ca să nu zicem, provocatoare) a președintei Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, la Taipei, m-a determinat să caut a înțelege cum văd americanii, adică, mai precis, America profundă, dar și informată, problema taiwaneză, dincolo de discursul oficial și propaganda mediatică. În acest sens, m-am adresat unora dintre cunoștințele mele din SUA. Este vorba despre persoane născute și educate în SUA, aparținând nivelului superior al clasei mijlocii, care au lucrat sau lucrează pentru administrația americană, în serviciul extern american, pentru comunitatea de informații americană, ori în mediile academice americane. Întrebarea mea viza bazele politicii SUA în relația cu Taiwanul. SUA se arată gata să sacrifice pacea lumii pentru a perpetua separarea Taiwanului de China continentală (cam tot așa cum aruncă omenirea în război pentru apărarea frontierelor ucrainene trasate de Stalin și Hrușciov). Cu ce scopuri? Cu ce argumente? Cu ce pretexte? Cu ce drepturi? Cu ce speranțe? Iată rezultatul acestui dialog.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

TRISTEȚEA CÎINILOR DE LIBERALI

17 august 09:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1Z

„Pe mine m-ați…, dar cu Toby ce-ați avut?” scrie pe Facebook fostul președinte al PN, Ludovic Orban, dezvăluind cu tristețe că un cățel de partid, adică trăitor în curtea sediului central din Modrogan, a fost recent alungat de liberali. Nu e prima dată cînd în ograda mare a liberalilor se petrec asemenea tragedii: pe la jumătatea anilor 2000, un cîine de legendă, Vasile, ar fi fost ucis din ordinul direct al lui Băsescu pentru simplul motiv că îl lătra cînd simțea damful lui de alcool. Concluzia: numai cîine de liberal să nu fii…

Citeste mai departe »

De ce n-a anunțat Zelenski că Rusia va invada Ucraina

17 august 09:32 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1V
---Rusia-va-pune-m--na-pe-Ucraina---n-trei-zile-----Motivele-pentru-care-Zelenski-nu-a-anun--at-popula--ia-privind-invazia-iminent---a-Moscovei.jpg

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a împărtășit jurnaliștilor The Washington Post de ce, având informații sigure despre invazie, a ales să nu anunțe populația, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Premierul polonez denunţă 'oligarhia' Germaniei şi Franţei în UE

17 august 09:10 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1R
media-166067056455747900.jpeg

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a denunţat 'oligarhia de facto' impusă Uniunii Europene de Franţa şi Germania, cerând 'revenirea la principiile' UE într-un editorial consacrat războiului din Ucraina şi publicat marţi în Le Monde și citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »

Tensiuni diplomatice Ungaria - Estonia: 'Suntem de partea păcii'

17 august 09:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1O
media-149191193706452200.jpg

Ambasadorul Estoniei a fost convocat la Ministerul de Externe ungar în legătură cu remarci "inacceptabile" ale politicienilor estoni criticând Ungaria, a anunţat marţi secretarul de stat în minister responsabil pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale, citat de agenţia MTI, scrie Agerpres, potrivt Știripesurse.

Citeste mai departe »

Estonia a început demolarea monumentelor sovietice

17 august 08:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1N
media-166066228559739000.jpg

Autorităţile estone au anunţat marţi că au retras un tanc sovietic T-34 şi se pregătesc să facă la fel cu alte monumente sovietice ridicate în oraşul Narva, localitate majoritar rusofonă aflată aproape de graniţa cu Rusia, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »

Sondaj interesant în Germania, pe fondul prețurilor mari la energie

17 august 08:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1L
299827053_5740501012639182_7644149957762230127_n.jpg

Partidul naționalist german AfD (extremă-dreapta) a urcat la 14,5% în cel mai recent sondaj realizat de Wahlkreisprognose pe fondul prețurilor la energie, cel mai mare procent din februarie 2020, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Joe Biden e în corzi

17 august 07:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1I

Cercetările de piață demonstrează că, în prezent, Joe Biden este în cădere liberă. Probabil că este la cel mai scăzut nivel la care a ajuns vreodată un președinte al Statelor Unite. Sociologii și analiștii politici consideră că declicul electoratului american s-a produs imediat după retragerea din Afganistan. Este fix momentul în care statul subteran acționează. Într-o schemă de natură penală.

Citeste mai departe »
16 august 2022

Ia pastila SRS! Operatiunea microfonul

16 august 11:34 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1H
SRS.jpeg

Operatiunea microfonul (Ia pastila SRS! Ep. 744)

Citeste mai departe »

Care sunt prioritățile parlamentarilor în noua sesiune din toamnă

16 august 10:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1F
Care-sunt-priorit----ile-parlamentarilor---n-noua-sesiune-din-toamn----Lista-legilor-controversate-sau---nt--rziate.jpg

În mai puțin de jumătate de lună, parlamentarii se întorc la muncă unde au de rezolvat mai multe urgențe lăsate din urmă precum legile Justiției, Educației sau avertizorilor de integritate, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Trump susține că SUA este în pragul unui război civil

16 august 10:34 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1E
media-162188935201409000.jpg

Fostul preşedinte american Donald Trump a pledat, luni, pentru acţiuni de reducere a tensiunilor, în contextul ameninţărilor la adresa autorităţilor federale după percheziţia efectuată în reşedinţa sa, dar a criticat operaţiunea Departamentului Justiţiei şi Biroului Federal de Investigaţii (FBI), relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.