Reteaua Corect

basescu-udrea-465x390.jpg

Elan Schwartzenberg, despre Dragnea, Băsescu și Udrea

11:00 / 24 februarie /  Intra in discutie

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg declară că preşedintele PSD Liviu Dragnea nu are nicio relaţie specială în Israel, deşi vrea să lase această senzaţie, susţinând că a verificat acest lucru, scrie Mediafax.

Citeste mai mult »
Radu Golban

Din lecţiile de emancipare ale domnului Fabritius

24 februarie 10:25 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsix

Emisiunea „Jocuri de Putere” a lui Rareș Bogdan l-a avut joi invitat pe românul din Diaspora Bernd Fabritius. Ca de obicei, ex-deputatul din Bundestag și-a arătat susținerea față de activitatea doamnei Kovesi, față de misiunea acesteia de a pune degetul pe rană, părând a fi consternat de pericolul în care se află democrația din România. S-o fi gândit la antiteza dintre fosta patrie bananieră și cinstea şi ordinea germană. Ca în cursele Munchen-Sibiu, unde auzi adesea - „Aşa ceva în Germania nu se poate” - , domnul Fabritius a răspuns unei întrebări legat de numărul miniștrilor condamnați din Guvernul german că în țara sa actuală, un condamnat merge la pușcărie. Și a precizat că nu-și aduce aminte de vreun caz. Cu alte cuvinte, unii vând seminţe pe peronul autogării, la o discuţie despre curăţenia din Germania, iar alţii ne vând gogoşi la televizor.

Citeste mai departe »
23 februarie 2018
Val Valcu

Alinierea planetelor pentru Liviu Dragnea

23 februarie 12:36 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsit

Nu se putea găsi o dată mai potrivită pentru Congresul PSD decât 10 martie. Conjuncția planetelor a fost decisă de judecătorii de la ICCJ.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Ștafeta otrăvită

23 februarie 12:16 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsiq

Aproape fără excepție, contestatarii doamnei Laura Codruța Kovesi se întreabă ce l-a apucat pe preedintele Klaus Iohannis. Cum de a reacționat atât de promt un personaj cu reacții în mod obișnuit lente? De ce atât de vehement, încât mai-mai nu și-a lăsat nicio altă cale de ieșire din această situație, cu excepția unei respingeri a solicitării ministrului Justiției? Există un atu pe care îl ține președintele în mânecă? Sau asistăm pur și simplu la debutul unei negocieri în termeni extrem de duri?

Citeste mai departe »

Iohannis participă vineri la Consiliul European de la Bruxelles

23 februarie 11:04 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsik
klaus-iohannis-declaratie-de-presa-inainte-de-reuniunea-consiliului-european-live-text-si-video-423122.jpg

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa vineri, 23 februarie a.c., la reuniunea informală a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul Belgiei, anunță Administrația Prezidențială. Nu este exclus ca el sa facă cu acest prilej și decarații vizând posibila revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Citeste mai departe »

Ludovic Orban: Nu este totul pierdut, avem CSM, avem Preşedinte

23 februarie 10:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsig
Ludovic-Orban-presedinte-PNL.jpg

Mediafax a redat principalele reacții venite din direcția PNL după anunțul ministrului Justiției vizând demararea procedurii de revocare din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, agenția de presă notând între altele, declarația liderului liberal, Ludovic Orban, care a apreciat că încă „nu este totul pierdut”.

Citeste mai departe »
22 februarie 2018

Ce-i cere Dăncilă lui Toader înaintea marelui anunț vizând DNA

22 februarie 12:48 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsi8
media-151739188113211900.jpg

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis un mesaj ministrului Tudorel Toader, înainte ca acesta să facă anunţul cu privire la decizia luată în cazul scandalului din DNA. Prim-ministrul le-a spus jurnaliştilor că nu va discuta cu ministrul Justiţiei înainte, pentru a nu fi acuzată că a intervenit, însă îi cere acestuia să analizeze obiectiv şi să respecte legea, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Paul Stănescu îi cere lui Tudorel Toader să nu se facă de râs

22 februarie 12:25 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsi3
media-151686771913681100.jpg

Vicepremierul Paul Stănescu a ajuns la ÎCCJ, unde urmează să dezbată joi cererea DNA de confirmare a redeschiderii urmăririi penale într-un dosar în care este vizat. Acesta a declarat în fața jurnaliștilor, întrebat ce așteptări are de la ministrul Justiției, că aşteaptă de la Tudorel Toader să nu se facă de râs, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Kelemen Hunor: Situaţia maghiarilor din România nu este nici pe departe rezolvată

22 februarie 11:43 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nsi2
7438152-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpg

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că România nu este o ţară model în ceea ce priveşte protecţia minorităţilor şi că situaţia maghiarilor nu este nici pe departe rezolvată în ţara noastră, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

SURSE - Ludovic Orban vrea să înceapă o curățenie masivă în PNL

22 februarie 11:31 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nshZ
media-149764330234199700.jpeg

Data de 5 martie va fi una extrem de importantă pentru liberali, pentru că în această zi va fi anunțată sentința în dosarul lui Ludovic Orban. Liderul PNL a fost achitat pe fond, iar la apel procurorii DNA cer un an de închisoare cu executare, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Niculae Bădălău îl AVERTIZEAZĂ pe Liviu Dragnea: 99% din primari au spus să candidez

22 februarie 11:25 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nshY
media-148713932467905900.png

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat miercuri, la finalul Biroului Permanent Naţional al partidului, că nu s-a hotărât încă dacă va candida la o funcţie de conducere în PSD, decizia urmând să o ia împreună cu familia. El spune că 99% dintre primarii din judeţul său îl susţin să candideze, dar asta este “o sarcină extrem de importantă”. De asemenea, el consideră că trebuie un statut mult mai eficient şi mult mai viabil în PSD, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
Radu Golban

Duhul antiamerican al lui Ribbentrop bântuie la Munchen

22 februarie 11:07 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nshU

Ministrul de externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, continuă asaltul antiamerican. La Conferinţa de Securitate de la Munchen, acesta explică pe larg că Europa nu trebuie să se lase dezbinată de nimeni şi avertizează SUA să nu (cumva) să încerce să o divizeze. Comparaţia plastică a Europei cu un vegetarian care va avea greutăţi într-o lume de carnivori, justificând astfel necesitatea angajamentului militar european în lume, ne duce inevitabil la un alt vegetarian convins, fost locuitor al Munchenului şi porumbel al păcii: Adolf Hitler.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Adevărata oportunitate

22 februarie 11:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nshT

Rândul trecut, ministrul Justiției, domnul Tudorel Toader a făcut o informare publică devastatoare la adresa doamnei Laura Codruța Kovesi. Și, firește, toată lumea a așteptat cu sufletul la gură concluzia. Singura concluzie care putea reieși din premizele expuse de acesta. Spre stupoarea generală, concluzia a fost că nu e oportună luarea unei decizii în privința șefei DNA. De atunci, a trecut un timp lung și traumatizant. Și, iată, astăzi se consumă al doilea act al piesei. Va fi din nou inoportună o decizie? Și care e de fapt adevărata oportunitate?

Citeste mai departe »
21 februarie 2018

Radu Golban, scrisoare deschisă către președintele Klaus Iohannis

21 februarie 19:01 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nshO
aD0zMDA3OWJkZjAwNzJiYjQ0MTNhOTIwZDQ5MTE0NWFkYQ==.thumb_.jpg

Politologul și economistul Radu Golba cel care a descoperit datoria Germaniei către BNR și care, recent, a solicitat Puterilor Aliate o reacție fermă cu privire la actul de reînființare a unei organizații naziste în România, i-a transmis președintelui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

De ce va cere Tudorel revocarea lui Kovesi

21 februarie 12:30 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nshM

E marele meci al momentului. E întrebarea de pe buzele multora: va cere sau nu ministrul Justiției, Tudorel Toader, revocarea din funcție a șefei DNA, Laura Kovesi? Și dacă da, va însemna asta, oare, finalul unei cariere spectaculoase a ”zeiței” anticorupției, ori va trebui să ne așteptăm la o relansare pe alte coordonate?

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Ceasul socotelilor cu istoria

21 februarie 12:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nshL

Ieri la Curtea Militara de Apel, la aproape 28 de ani de la desfasurarea evenimentelor, a început in sfirșit procesul celor implicati în organizarea loviturii de stat din 13-15 iunie 1990. Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Măgureanu sunt printre acuzati si tin capul de afiș.

Citeste mai departe »

Prima ieșire internațională a premierului Viorica Dăncilă plină de poticneli

21 februarie 11:38 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nshD
media-151914187897054800.jpg

Prim-ministrul României, Vasilica-Viorica Dăncilă, a plecat în prima ei vizită externă. A luat drumul Bruxelles-ului pe care îl cunoaște foarte bine. Are programate întâlniri cu mărimile UE - deja le-a bifat pe cele cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani și președintele Consiliului European, Donald Tusk. Nu a fost ocolit comisarul român Corina Crețu. Astăzi vine insă importanta întâlnire cu președintele executivului european, Jean-Claude Juncker, relează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Ședință interesantă la PSD, în plin război al nervilor

21 februarie 11:32 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nshC
media-148291838257358600.jpg

Liderii PSD se întâlnesc într-o ședință a Biroului Permanent Național, miercuri, de la ora 16.00. Ședința vine în contextul în care toată lumea așteaptă prezentarea raportului ministrului Justiției, Tudorel Toader, prin care să anunțe dacă va declanșa sau nu procedura de revocare a Laurei Codruța Kovesi, relatează Știripesurse.ro,

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Alba-neagra pe Justiție

21 februarie 11:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nshA

Se negociază în forță. Pe Justiție. Negociază ambasadorul Statelor Unite Hans Klemm. Împărțindu-și timpul între Palatul Victoria și Palatul Parlamentului. Negociază Livu Dragnea. Negociază Tudorel Toader. Și negociază însuși președintele Klaus Iohannis. Și, de aceea, treaba asta cu negocierile s-a externalizat. Așa că se negociază și în UE. Desigur, niciuna dintre aceste negocieri nu este transparentă. Și toți protagoniștii sunt convinși că decizia privind cariera profesională a șefei DNA este una politică. Și, astfel, situația și viitorul unei instituții se joacă la alba-neagra.

Citeste mai departe »

Deficienţele privind personalul şi echipamentele armatei Germaniei sunt "DRAMATICE"

21 februarie 10:33 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nshx
germania-armata.jpg

Deficienţele privind personalul şi echipamentele armatei Germaniei afectează grav disponibilitatea de luptă, potrivit unui raport prezentat marţi în Bundestag, Parlamentul unicameral al Germaniei, relatează site-ul BBC News, citat de Mediafax.

Citeste mai departe »

Tudorel Toader, despre întânirea cu Iohannis: Am vorbit despre statul de drept

21 februarie 10:10 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nshv
ZmQxNGZmZjc2ZDNjYzBiMmZiYTU3MTkxYzA3Nw==.thumb_.jpg

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre statul de drept, la întrevederea avută marţi.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.