Reteaua Corect

exxon-marea-neagra.jpg

PSD amendează legea offshore în sensul dorit de petrolişti

08:36 / 20 septembrie /  Intra in discutie

Două amendamente importante introduse la legea offshore, aflată în comisiile din Senat la reexaminare, introduse chiar de un senator PSD, garantează companiilor petroliere că nu va creşte taxarea gazului extras din Marea Neagră pe toată durata exploatării, iar cheltuielile de explorare de miliarde de euro vor fi scăzute din impozitul pe care firmele îl vot datora . Acestea erau principalele solicitări ale companiilor petroliere înainte de a lua decizia finală de investiţie în Marea Neagră, scrie e-nergia.ro.

Citeste mai mult »
Sorin Rosca Stanescu

Arma secretă anti-Dragnea

20 septembrie 10:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntjU

Un calcul rece, dacă vreți chiar cinic, elimină răspunsul la întrebarea cine are și cine nu are dreptate în PSD. Și în acest fel poate fi exclusă orice acuzație de manipulare. Acest calcul făcut la rece pleacă de la premiza că s-a ajuns la un nivel ireconciliabil al conflictului dintre Liviu Dragnea și contestatarii săi. Iar aceștia dispun de o masă critică. Prin urmare, PSD ori se resetează, ori se autodistruge. Dacă se resetează, Dragnea este cel care pierde. Iar în acestă bătălie există o armă secretă.

Citeste mai departe »
19 septembrie 2018

SUA, gata să reia negocierile cu Coreea de Nord pentru o "denuclearizare rapidă”

19 septembrie 23:45 Publicat in International Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntjA
kim trump.jpg

Washingtonul a salutat miercuri "angajamentele importante" luate de Coreea de Nord la summitul intercoreean de la Phenian şi s-a arătat gata să reia "imediat" negocierile în vederea unei "denuclearizări rapide" care ar urma să se finalizeze "până în ianuarie 2021", transmite AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Liviu Pleșoianu: E suficient să citim punctul 2 al scrisorii ca să înțelegem despre ce e vorba

19 septembrie 23:34 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntjz
plesoianu.jpg

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a afirmat, într-o postare pe Facebook, că ”este suficient să ne oprim la punctul 2 ca să înțelegem cu precizie despre ce este vorba”. Mai precis, a spus deputatul, semnatarii sugerează că ”PSD e partidul cel rău care a pornit un război” cu ”Președintele cel bun, USR-ul cel bun, SRI-ul cel bun, SPP-ul cel bun, Ministerul Public (Lazăr) cel bun, DNA (Kovesi) cea bună, „societatea civilă” (#REZIST) cea bună”.

Citeste mai departe »

Scrisoarea disidenţilor din PSD: Demisia lui Dragnea şi alte 18 solicitări

19 septembrie 13:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntjw
dragnea4-605x376.jpg

Trei lideri ai PSD - Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu - semnează, în numele unui comitet de iniţiativă, o scrisoare prin care solicită demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD şi de la conducerea Camerei Deputaţilor, pe lângă alte 18 solicitări, scrie stiripesurse.ro.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Pegra la putere

19 septembrie 12:53 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntju

Exodul a cca 5 milioane de români spre Occident are efecte nefaste, dar abia acum începem să le măsurăm. Unul este scăderea radicală a nivelului de civilizație. România celor rămași acasă este mai vulgară, mai grobiană decît era înainte ca aceste 5 milioane de-ai noștri să părăsesca țara în căutarea unui loc de muncă. Degradarea spațiului public se vede cu ochiul liber. La fel și în politică. Priviți specimenele din Parlament, Guvern și primării! Am fost invadați pas cu pas în ultimii ani de pegra lumii românești care s-a instalat unde nu îi este locul.

Citeste mai departe »

Dan Dungaciu: Care este proiectul pe care l-a propus România la acest summit?

19 septembrie 12:20 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntjs
dan-dungaciu-768x508.jpg

După două zile de discuții la cel mai înalt nivel, Summitul Inițiativei celor trei Mări s-a încheiat. 3 șefi de stat, doi președinți de Parlamente naționale, un premier și un ministru al Afacerilor Externe au pus pe masă proiecte mari de infrastructură energetică, feroviară, dar și digitală. Cu ce râmâne România după acest summit? Care sunt marile proiecte regionale din care vrem să facem parte? Cum ne vom conecta la Europa? La aceste întrebări a răspuns pentru Q Magazine directorul Institutului de Știinţe Politice și Relaţii Internaţionale al Academiei Române, prof. univ. Dan Dungaciu.

Citeste mai departe »

Bani pentru #REZIST – Înregistrări uluitoare despre plicurile de bani de pe rutele liderilor #rezist

19 septembrie 12:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntjr
26220564_1712588465429425_1592452315168452211_o.jpg

Redacția Lumeajustitiei.ro continuă publicarea de fragmente din senzaționalele dezvăluiri ale unui fost membru #rezist, a cărui identitate este protejată, și care a făcut mărturisiri complete în față organelor judiciare, despre implicarea unor lideri #rezist în organizarea evenimentelor violente din 10 august 2018, din Piața Victoriei, care au culminat cu violențe care au atentat la ordinea constituțională. Deja Jandarmeria Română a formulat o plângere penală la DIICOT împotriva celor care au organizat aceste violențe, prin care s-a încercat răsturnarea nedemocratică a Guvernului legitim.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Training antidemocratic la Curtea de Apel

19 septembrie 10:32 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntjm

Din nou, a treia oară, studenți și cadre didactice ale Institutului Național al Magistraturii au executat o demonstrație pe treptele Curții de Apel din București. Sugerând că se desfășoară o manifestație de protest a judecătorilor și procurorilor care lucrează în această instituție. Și tot din nou, conducerea Curții de Apel a comunicat: unu - că nu este implicată în acest protest și doi - că protestul nu e legal. După care, la fel ca și primele dăți, nu s-a mai întâmplat nimic. Numai că, de această dată, e groasă rău. Și vom vedea de ce.

Citeste mai departe »
18 septembrie 2018
Stelian Tanase

Familia românească la urne

18 septembrie 13:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntjf

Dragnea și-a atins scopul, dar cu ce preț? A pus pe tapet refendumul în speranța că deturnează atenția capului de locuitor de la adevăratele probleme. În plus a dorit să facă uitate problemele lui cu justiția. PSD nu si-a indeplinit obligația de a guverna după ce a cîștigat alegerile. Ziua bilanțului se apropie. Are nevoie de alibiuri. PSD și guvernul sau s-au ocupat numai de persoana sacră a lui Liviu Dragnea care este obsedat că ar putea fi condamnat și va ajunge în pușcărie. Cum dispune de o mașină de vot în Parlament cu care face ce vrea a dat drumul la cacealmaua cu referendumul.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Juncker, Dăncilă și incidentul Shannon

18 septembrie 13:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntje

În septembrie 1994, președintele Rusiei, Boris Elțîn, efectua o vizită în SUA, cu prilejul Adunării Generale a ONU. La întoarcere, el a decis să facă o escală în Irlanda, ceea ce l-a obligat pe premierul irlandez Albert Reynolds să își scurteze de urgență o vizită în Australia și să revină în țară, cu doar cîteva ore de aterizarea marelui oaspete din răsărit. Pe aeroportul Shannon au venit premierul irlandez, mai mulți miniștri, ambasadorul rus în Irlanda, Nikolai Kozîrev, etc, plus o gardă de onoare formată din 100 de soldați.

Citeste mai departe »

Dăncilă mai face o încercare. Întâlnire cu Juncker la aeroport

18 septembrie 12:34 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntj9
dancila_juncker_50474700.jpg

După ce a ratat întâlnirea de luni seara cu Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, premierul Viorica Dăncilă încearcă să aibă o întrevedere cu acesta, marţi, la ora 12.30, potrivit unor surse oficiale, citate de Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Jean Claude Juncker, 'show' la summitul de la Cotroceni

18 septembrie 12:30 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntj8
media-149018827402222100.jpg

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a declarat, marţi, în deschiderea sesiunii plenare din cadrul summitului Iniţiativei celor 3 Mări de la Bucureşti, că proiectele gândite în cadrul summitului vor fi sprijinite, că este avută în vedere dezvoltarea infrastructurii de transport, „mai ales în zona voastră”, şi a subliniat faptul că respectarea statului de drept este esenţială, informează news.ro, potrivit Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Deputatul Pleșoianu, atac dur la Jean-Claude Juncker: E un impostor!

18 septembrie 12:20 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntj6
plesoianu-610x300.png

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a lansat marți pe Facebook un atac dur la adresa președintelui Comiei Europene, Jean-Claude Juncker. Iată mesajul social-democratului:

Citeste mai departe »

Summit ISTORIC la Cotroceni! Klaus Iohannis: 'Vom pune accent pe transport, energie, piața digitală

18 septembrie 11:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntj2
media-153719447717167900.jpg

A doua zi a Summitului Iniţiativei celor Trei Mări - la care iau parte preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nouă şefi de stat, doi preşedinţi de Parlamente naţionale, un prim-ministru şi un ministru al Afacerilor Externe - a început, marţi, la Palatul Cotroceni, unde preşedintele i-a primit pe participanţi, de la ora 11.00 având loc o sesiunea plenară pe domeniile energie, transporturi şi interconexiune digitală, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Scandal imens la summitul lui Klaus Iohannis

18 septembrie 07:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntj1
juncker.jpg

Luni seară, o informație-bombă s-a propagat cu repeziciune în presa din România. Premierul Viorica Dăncilă, care ar fi trebuit să fie la Aeroportul Băneasa la ora 18.00, pentru a se întâlni cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nu a putut să ajungă la timp, scrie antena3.ro.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Războiul hibrid împotriva României

18 septembrie 06:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntj0

Din ce în ce mai mulți analiști politici din România și din afara României apreciază că, într-adevăr, țara noastră este de mai mult timp ținta unui război hibrid. Iar modul în care este organizat summitul Inițiativa celor Trei Mări este o nouă dovadă că în acest război hibrid, care are drept obiectiv resursele României, dar și consolidarea și, respectiv, destabilizarea din punct de vedere geostrategic, sunt utilizate săgeți interne, respectiv importanți oameni politici. În cele ce urmează voi dezvolta ideile pe care tocmai le-am prezentat.

Citeste mai departe »
17 septembrie 2018
Adrian Severin

Inițiativa celor Trei Mări. O întâlnire importantă doar prin faptul că are loc

17 septembrie 12:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntiW

Dl. Klaus Iohannis, substituindu-se ministrului de Externe, ar fi lucrat pentru întărirea acestei unități. În realitate, forțând unitatea contrariilor, cu bună știință, el a compromis proiectul.

Citeste mai departe »
Petru Romosan

România teleormăneană şi protocoalele paralele

17 septembrie 12:04 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntiV

În ultimul mandat de preşedinte al lui Ion Iliescu (2001-2004), s-a discutat mult despre CSAT, o instituţie neosovietică sau recesiv comunistă, nedemocratică, o dublură dictatorială şi paralelă a guvernului democratic desemnat. Era evident că rămăşiţa neosovietică şi militarizată trebuia urgent abandonată. În folosul democraţiei, CSAT, acest pseudoparlament şi guvern paralel totdeodată, trebuia să dispară. Următorilor doi preşedinţi, Traian Băsescu şi Klaus Iohannis, le-a plăcut însă atât de mult acest instrument autoritar şi umbros, încât l-au folosit (Traian Băsescu) şi îl mai folosesc (Klaus Iohannis) în exces.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Provocare maximă. Dragnea poate pierde. Iohannis poate câștiga

17 septembrie 11:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntiU

Se joacă în aceste zile o partidă pe cât de dramatică, pe atât de interesantă. Cei doi protagoniști sunt Dragnea și Iohannis. Eventualele victime colaterale sunt cetățenii României. Din mai multe generații. Provocarea este uriașa avere a națiunii din subsolul Mării Negre. Arena de luptă e summitul celor Trei Mări. Aici, Dragnea poate suferi o înfrângere majoră. Și, paradoxal, Iohannis poate câștiga.

Citeste mai departe »

Documentul care îl poate înfunda pe Dragnea

17 septembrie 10:20 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntiT
documentul-care-il-poate-infunda-pe-dragnea-550394.jpg

Sabina Iosub a prezentat în emisiune „Ediție Specială” un document bombă de la DNA, care îl poate înfunda pe Liviu Dragnea, scrie antena3.ro.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.