Reteaua Corect

silviu-predoiu-630x400.jpg

SE AGLOMEREAZĂ CULOARUL: FOSTUL ȘEF AL SPIONILOR SE DECLARĂ ”SUVERANIST” ȘI ”NAȚIONALIST”

07:49 / 07 octombrie /  Intra in discutie

Generalul cu patru stele Silviu Predoiu, fost cap al SIE, afirmă că el și partidul pe care l-a înființat, Liga Acțiunii Naționale, sunt naționaliști și suveraniști, pentru că asta înseamnă ”să fii mîndru de popor, de istorie, de tradiții” șamd. Întrebat la emisiunea lui Marius Tucă de la Gîndul dacă se consideră suveranist și naționalist, generalul a răspuns afirmativ, scrie Inpolitics.

Citeste mai mult »
6 octombrie 2022
Sorin Rosca Stanescu

Dacă Dîncu nu se trezește, 49 de F-16 dorm la sol

06 octombrie 10:23 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAgI

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, este în cunoștință de cauză. Achizițiile de F-16, destul de discutabile de altfel, aeronave multirol, care în curând vor fi 49, pot fi bine merci trimise direct la cimitirul de avioane. În plin război. Din simplul motiv că nu funcționează un hangar destinat reparării acestora, pe terenurile cu care a fost înzestrată Compania Națională Tarom și pentru că, auzi grozăvie, nu a fost încheiat niciun contract de mentenanță. Oare nu este cazul să declanșăm pe această temă un scandal uriaș?

Citeste mai departe »

Momentul în care i s-a tăiat microfonul lui Traian Băsescu în PE

06 octombrie 09:09 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAgF
Momentul---n-care-i-s-a-t--iat-microfonul-lui-Traian-B--sescu----n-timp-ce-se-dezl--n--uise---n-Parlamentul-European-----P--stra--i-ordinea-----font-color--red--VIDEO--font-.jpg

Fostul președinte Traian Băsescu, în prezent europarlamentar, a avut un discurs miercuri, 5 octombrie, în Parlamentul European, în care a vorbit despre foști lideri europeni care ”s-au pus în slujba lui Putin după terminarea mandatelor”, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Spațiul, granița nevăzută în războiul din Ucraina

06 octombrie 09:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAgE
media-166503085335618900.png

Războiul din Ucraina a evidențiat importanța tot mai mare a spațiului pentru armatele de la sol. Într-un interviu acordat BBC, șeful Forței spațiale americane, generalul Jay Raymond, îl descrie ca fiind "primul război în care capacitățile spațiale comerciale au jucat cu adevărat un rol semnificativ". Este, de asemenea, primul conflict major în care ambele părți au devenit atât de dependente de spațiu, conform BBC, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »

Noua ordine mondială în viziunea președintelui iranian: Axa Teheran-Moscova-Beijing

06 octombrie 08:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAgC
media-162869680587985300.jpg

Cooperarea dintre Iran, Rusia și China va contribui la crearea unei noi puteri care se va opune ordinii mondiale unipolare, a declarat miercuri președintele iranian Ebrahim Raisi într-un interviu acordat radiodifuzorului chinez CGTN, notează TASS, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Tăcerea dezamăgitoare a Sudului Global în Războiul lui Putin

06 octombrie 08:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAgA
Valentin-Naumescu2-310x310.jpg

„Sudul Global”, încorporând terminologic America Latină, Africa, Asia și Oceania, este un concept care s-a impus relativ recent, în deceniile post-Război Rece, prin transferul treptat al accentelor analitice dinspre aspectele legate de disparitățile istorice de dezvoltare megaregională „nord-sud” sau de specificul cultural „centru-periferie”, ca să nu mai vorbim de moștenirea ideologică a „Lumii a Treia” ori a lumii postcoloniale din anii ‘50-‘60, spre cele geopolitice actuale, respectiv cele de balanță a puterii și influenței la nivel mondial.

Citeste mai departe »

Gata cu bataia de joc!

06 octombrie 08:51 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAgz
Rares-Bogdan-Winner-640x400.jpg

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a avut miercuri un discurs vehement la dezbaterea din Parlamentul European dedicată aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen. El a făcut referire la opoziția unor state UE, amenințând cu declanșarea unei crize la nivel european, scrie G4Media.ro. Iată discursul lui Rareș Bogdan:

Citeste mai departe »
5 octombrie 2022
Dan Chitic

S-a dat Securitatea cu poporul? De ieri s-a schimbat România?

05 octombrie 12:04 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAgx

Evenimentul pe plan național al anului a fost, fără dubiu pentru mine, discursul de ieri al directorului SRI, Eduard Hellvig. Acesta, prin declarația lui, pare să fi făcut o mișcare vizibilă de schimbare a capului compas al politicilor de securitate națională, schimbare făcută în prime time, în mod evident, ca în marinărie, pentru a fi văzută de departe, de către covârșitoarea majoritate a populației României care a început să aibă convingeri suveraniste.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Tarom, pulverizat de rechinii imobiliari

05 octombrie 11:42 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAgq

Ușor de spus. Mai greu de demonstrat. Pentru că operațiunea prin care e falimentat Tarom este mult mai subtilă decât pare. Ceva mai jos voi relata ce s-a întâmplat. Dar până atunci fac două precizări. Prima este că regimul comunist a înțeles un lucru elementar. Că activitatea Companiei Naționale Tarom nu se poate desfășura exclusiv în cer, ci și pe pământ. Motiv pentru care a fost înzestrată cu zeci de mii de hectare. A doua precizare este că datoriile totale ale Taromului, care l-au adus în prag de faliment, sunt egale cu banii pe care instituția a fost silită să-i dea, pentru fosta ei zestre imobiliară, unei alte companii de stat.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Spionii nu sunt spioni

05 octombrie 11:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAgp
SRS.jpeg

Spionii nu sunt spioni (Ia pastila SRS! Ep. 887)

Citeste mai departe »

Putin face presiuni asupra Serbiei și a Bosniei pentru a susține războiul lui din Ucraina

05 octombrie 10:53 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAgn
media-148843388534677600.jpg

Liderul rus face caz de unitatea panslavă pentru a menține două state balcanice în afara UE și a NATO. În timp ce președintele rus Vladimir Putin își urmărește în continuare războiul nefast și eșuat în Ucraina, el nu încetează să-și proiecteze ambițiile încă mai departe. Rusia încearcă să submineze democrațiile din întreaga Europă, canalizând fonduri și sprijin pentru grupurile de extremă dreapta și pentru operațiuni de propagandă, relatează Bloomberg preluat de Rador, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

DEUTSCHE WELLE, INSINUĂRI GRAVE: FAMILIA BĂSESCU A FAVORIZAT SPIONII DE LA NIS-GAZPROM

05 octombrie 10:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAgm
ioana-basescu.jpg

„Cine i-a încurajat pe rușii de la NIS să vină în România” se întreabă siteul german Deutsche Welle, într-o analiză publicată azi, iar răspunsul e: familia fostului președinte Traian Băsescu, cea despre care se mai afirmă că ”a vulnerabilizat puncte strategice” pe bani, o acuzație extrem de serioasă, scrie Inpolitics.

Citeste mai departe »

Rusia construiește o 'frontieră de stat' în Zaporojie

05 octombrie 08:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAgk
media-165408135240379000.jpg

Rusia încearcă să instituie o "frontieră de stat" pe linia care separă controlul rusesc de controlul ucrainean în regiunea ucraineană Zaporojie, a anunţat marţi un oficial ucrainean regional, relatează CNN, potrivit Rador, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »

DIN INIMA ARDEALULUI, HELLVIG DĂ SEMNALUL: ÎNAPOI LA NAȚIONALISM

05 octombrie 08:49 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAgh
eduard-hellvig-sri-serviciul-roman-de-informatii-e1640085497950.jpeg

Scriam recent că în curînd toată clasa politică va aglomera culoarul naționalist-suveranist, în ascensiune puternică la nivel mondial, de partea progresism-globalismului urmînd să rămînă, probabil, doar USR și REPER. Iată că vine o confirmare și de la directorul SRI, care, într-un discurs rostit în inima Ardealului, în fața studenților de la prestigioasa Babeș-Bolyai, pare că vrea să-i sufle porumbul de pe foc lui Andrei Marga. Lansînd chemarea pentru întoarcerea românilor la valori precum naționalism, patriotism, religie, valori tradiționale, mîndria de a fi român, limbă, drapel, hotare. Cam neașteptată mișcarea lui Hellvig, să admitem. Ori poate nu? Dar și un semnal solid pentru urechile care vor să audă, am paria.

Citeste mai departe »
4 octombrie 2022

Ia pastila SRS! Polonia ii cere Germaniei uriase despagubiri de razboi

04 octombrie 14:24 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAgd
SRS.jpeg

Polonia ii cere Germaniei uriase despagubiri de razboi (Ia pastila SRS! Ep. 882)

Citeste mai departe »

SUA pregătesc un răspuns solid după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică deasupra Japoniei

04 octombrie 09:50 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAg8
Alert-----n-Japonia-----Coreea-de-Nord-pare-s---fi-lansat-o-rachet----V---rug--m-s---deplasa--i-spre-cl--diri-sau---n-subteran--VIDEO.jpg

Statele Unite s-au consultat cu Japonia şi Coreea de Sud în vederea unui răspuns "solid" la lansarea unei rachete balistice nord-coreene care a survolat marţi Japonia, a anunţat Casa Albă, citată de France Presse, scrie AGERPRES, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Putin s-ar pregăti să facă teste nucleare în Marea Neagră (surse)

04 octombrie 09:37 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAg5
media-166473716063523300.png

Confruntat cu o situație rușinoasă în Ucraina, Putin ar vrea să facă o demonstrație de forță, posibil chiar un test nuclear în Marea Neagră. Informația a fost publicată de jurnaliștii de la cotidianul britanic „The Times”, în condițiile în care nava rusească „Belgorod”, cel mai mare submarin nuclear din lume, ar fi părăsit baza sa din Marea Albă, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Bulgaria se opune aderării rapide a Ucrainei la NATO

04 octombrie 09:35 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAg4
media-148455991657635200.jpg

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, nu se alătură textului integral al declaraţiei adoptate de unele ţări din Europa de Est cu privire la apartenenţa Ucrainei la NATO. Şeful statului bulgar susţine celelalte poziţii cuprinse în document, se precizează într-o poziţie emisă de biroul de presă al lui Radev, reatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Cine torpilează Taromul? La pachet cu Armata Română

04 octombrie 09:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAg2

Pentru început, nu voi face altceva decât să enumăr câteva teme explozive. Legate de degringolada companiei Tarom. Voi demonstra cu toate detaliile necesare, mai ales în episoadele viitoare, cine și de ce aruncă în aer această companie. Și nu am de gând să-l ocolesc sub nicio formă pe prietenul cel mai apropiat al președintelui Klaus Iohannis, Michael Schmidt. Și, în același timp, voi demonstra cum este lăsată Armata Română cu ochii în soare.

Citeste mai departe »

Elon Musk propune o rezolvare a conflictului din Ucraina și stârnește revoltă la Kiev

04 octombrie 08:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAfV
media-165763863968194400.png

Miliardarul american din domeniul tehnologiei Elon Musk a atras luni mânia publică a înalților oficiali ucraineni, după ce directorul general al Tesla a postat pe Twitter ceea ce a afirmat că este cel mai probabil rezultat al invaziei brutale a Rusiei în Ucraina, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
3 octombrie 2022

Ia pastila SRS! La ONU Ucraina e anchetata pentru cruzime

03 octombrie 11:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAfS
SRS.jpeg

La ONU Ucraina e anchetata pentru cruzime (Ia pastila SRS! Ep. 882)

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.