Reteaua Corect

media-167549408679054500.png

Beijingul l-a convocat de urgență pe ambasadorul SUA pentru doborârea balonului chinez

10:04 / 06 februarie /  Intra in discutie

Beijingul l-a convocat pe ambasadorul american pentru doborârea balonului chinez de supraveghere în dreptul coastei Carolinei de Sud, în cursul zilei de sâmbătă, scrie BBC, potrivit Știripesurse.

Citeste mai mult »
Sorin Rosca Stanescu

Dinamitarea Tarom

06 februarie 10:26 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAQt

Analistul cel mai activ în plan economic de care dispune presa din România, Petrișor Peiu, a difuzat astăzi un articol care cuprinde, cu argumentele de rigoare, acuzații necruțătoare vizând cele patru mari privatizări pe care le-au avut în vedere cozile de topor de la conducerea statului român. Sidex, un colos dinamitat, Alro, dat pe mâna rușilor, Petrom, dăruit în mod iresponsabil austriecilor, și Tarom, care deși nu a fost înstrăinat, e pus treptat pe butuci. Astăzi voi scrie și eu despre Tarom.

Citeste mai departe »
5 februarie 2023

Ia pastila SRS! Premierul e mult prea confuz

05 februarie 11:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAQo
sorin profil.jpeg

Premierul e mult prea confuz (Ia pastila SRS! Ep. 1170)

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Severin iese din nou în lumea larga

05 februarie 11:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAQk

Prin grația revistei Q Magazine, căreia îi mulțumesc și pe această cale, suportul video (diapozitivele / power points) al conferinței mele mai sus menționate a fost tradus în limba română și dat publicității, devenind astfel accesibil tuturor românilor interesați de temă.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

FAMILIA IOHANNIS TOT NU A PLĂTIT SFERTUL DE MILION DE EURO STATULUI. DAR LAȚUL SE STRÎNGE

05 februarie 11:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAQj

În decembrie 2021, presa relata cum familia Iohannis încă reușea să tărăgăneze celebrul proces al caselor obținute ilegal, cu ajutorul unei pretinse moștenitoare, apropiată a familiei, care face demersuri pe bandă în justiție, blocând statul în recuperarea bunurilor. Un an și ceva mai tîrziu, suntem, în măsură să vă informăm că lucrurile sunt tot blocate. Vestea bună e lațul se strînge ușor-ușor: în aprilie anul trecut, pretinsa moștenitoare a pierdut un ultim proces, care se află acum în stadiul de apel pe rolul Curții de Apel Alba Iulia. Ultimul pai de care se agață familia Iohannis.

Citeste mai departe »

Institutul GOLD: starea internă a partidelor și candidații la prezidențiale

05 februarie 10:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAQf
Ad-Gold.jpg

Raport Institutul GOLD

Institutul GOLD va publica o serie de rapoarte cu ritmicitate lunară, respectiv conjuncturală, în cazul unor evenimente semnificative, referitoare la mediile politice intern sau extern. Datele supuse analizei sunt furnizate din surse publice de informații, surse interne din partidele politice, cercetări publicate sau discrete ale unor institute de sondare a opiniei publice (Curs, Sociopol, Avangarde, Inscop, Insomar), scrie Solidnews.
Starea internă a partidelor și candidații la prezidențiale (PSD și PNL, februarie 2023)

PSD

Citeste mai departe »
4 februarie 2023

Tensiunile cresc la guvernare

04 februarie 10:04 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAQ9
media-166794101048730800.png

Liberalii au transmis vineri un comunicat de presă în care susțin scăderea taxării muncii și trag PSD la răspundere pentru „dispariția netă a zeci de mii de contracte de muncă”, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
3 februarie 2023

Ia pastila SRS! Digitalizarea cazierului

03 februarie 12:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAQ1
SRS.jpeg

Digitalizarea cazierului (Ia pastila SRS! Ep. 1165)

Citeste mai departe »

Ucraina avertizează că trupele ruse se adună la graniţe, o nouă invazie fiind iminentă

03 februarie 12:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPW
rusia-aproape-razboi-arme-sosesc-granita-ucraina-740505.jpg

Pe măsură ce invazia Rusiei în Ucraina se apropie de împlinirea unui an, Kievul lansează un avertisment din ce în ce mai presant: Vladimir Putin pregăteşte o nouă ofensivă majoră, şi-a strâns forţe considerabile, iar un atac este iminent în următoarele săptămâni, relatează NBC News, potrivit HotNews.

Citeste mai departe »

Conflictul Ligia Deca - Vasile Dîncu, dincolo de politică. Ce spune legea

03 februarie 12:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPS
media-167541400661195300.jpg

Ministrul Educației, Ligia Deca, este ținta criticilor vicepreședintelui PSD Vasile Dîncu, după o decizie luată la nivel de minister. Ligia Deca i-a retras atribuțiile secretarului de stat Florin Lixandru (PSD), după ce acesta ar fi făcut unele gesturi împotriva demersului ministerial de redactare a noilor legi ale educației. După unele discuții în cadrul coaliției, Lixandru și-a primit înapoi o parte dintre atribuții, însă Vasile Dîncu a continuat să o critice pe Ligia Deca și să-i ceară cedarea de atribuții, vehiculând inclusiv ideea că PSD i-ar putea cere demisia, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Să-l auzim pe LuCOVID cel viclean cum explică corupția din pandemie

03 februarie 11:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPP

Am văzut promo-ul de la Realitatea PLUS ce anunță emisiunea Alexandrei Păcuraru, astăzi de la orele 21, ce-a reușit să-l scoată din bârlog pe Ludovic Orban care s-a ascuns acum câteva zile după ce așa-zisa, presupusa amantă, dacă nu chiar amanta lui din partid a publicat o scrisoare deschisă în care, cei care ați citit-o știți bine, te îngrozești să vezi de ce era preocupat ăsta ca prim-ministru, ca președinte de partid, ca președinte al Camerei Deputaților în timp ce noi speram de la el că el conduce. S-o pună pe aia pe funcții, să-i persecute iubitul, fostul iubit, care era pilot la Tarom, s-o scoată de la Tarom, s-o ducă la Parlament, certuri în noapte, iubire pe la partid, pe-acolo. Un dezastru!

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

MOSCOVA FOLOSEȘTE ABERAȚIA ”MAIA SANDU-PREȘEDINTA ROMÂNIEI” DREPT ARMĂ CONTRA MOLDOVEI

03 februarie 11:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPO

Concomitent cu amenințările ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, la adresa Moldovei, care ar putea deveni următoarea Ucraină, în presa rusă explodează un scenariu intens vehiculat în ultima vreme de presa și politicienii de la noi, în pofida stupidității lui, așa cum am demonstrat deja, într-o analiză. Problema e că respectiva stupiditate – o imposibilitate politico-legislativă – ajunge acum să servească perfect intereselor Moscovei, care se folosește de ea în cadrul retoricii anti-Chișinău.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Adevăr și mistificare în țeapa OMV

03 februarie 10:43 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPN

O ținem tot într-un scandal pe tema OMV. Și pe bună dreptate. Nu reușim să taxăm în mod rezonabil veniturile cu totul și cu totul neobișnuite obținute de această societate cu capital majoritar austriac. Dar cât este adevăr și câte este fabulație în tot acest scandal? Nu cumva ne supărăm ca văcarul pe sat?

Citeste mai departe »

Rareş Bogdan a pus ținta în scandalul OMV Petrom

03 februarie 10:09 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPM
media-166561682691467000.jpg

Europarlamentarul Rareş Bogdan i-a cerut ministrului de Finanţe, Adrian Câciu, să dea explicaţii publice cu privire la motivul pentru care în transpunerea reglementărilor europene în legislaţia românească Ministerul Finanţelor a omis să introducă un cod CAEN asociat centralei de cogenerare pe care compania OMV Petrom o deţine la Brazi, în judeţul Prahova. Bogdan a explicat că, dacă acel cod CAEN ar fi fost prevăzut atunci când Regulamentul european a fost transpus în legislaţia din România, OMV Petrom s-ar fi încadrat în rândul companiilor obligate să plătească taxa de solidaritate reglementată la nivelul Uniunii Europene, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

România are o democraţie „deficitară”, fiind pe ultimul loc în UE, potrivit indexului The Economist

03 februarie 09:55 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPK
indexul-democratiilor-the-economist.jpg

România este pe ultimul loc în rândul ţărilor Uniunii Europene la capitolul democraţie şi pe locul 62 în lume, cu un scor de 6,45 - potrivit indexului anual al democraţiilor întocmit de grupul britanic The Economist, un clasament anual ce ia în calcul cinci criterii şi care ierarhizează anul acesta 167 de ţări, relatează News.ro.

Citeste mai departe »
2 februarie 2023
Cozmin Gusa

„Rotativa'' s-a blocat!

02 februarie 12:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPI

PNL vrea liste comune cu PSD în 2024, decise înaintea schimbării lui Ciucă cu Ciolacu, dar pesediștii refuză.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Al cui e programul de guvernare?

02 februarie 12:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPH
SRS.jpeg

Al cui e programul de guvernare? (Ia pastila SRS! Ep. 1163)

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Secretele lui Ludovic Orban

02 februarie 11:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPE

Sau, altfel zis, „Secretul lui Polichinele”. Este titlul pus de Cristina Todoran unei confesiuni foileton adresate opiniei publice. Și care devoalează o față mai puțin cunoscută a fostului premier și președinte PNL. Un uriaș scandal! Și care vine aproape la pachet cu alt scandal. Cel generat de dezvăluirile despre Romarm, despre care aflăm detalii imediat după ridicarea de acasă a celebrului sportiv Victor Pițurcă. Împreună cu fiul său, și el încătușat. Senzația mea - iar flerul nu prea mă înșală - este că Ludovic Orban se înfundă până peste cap. În propria hazna.

Citeste mai departe »

Reacția lui Ludovic Orban în scandalul amantlâcului

02 februarie 10:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPD
orban-cristina-todoran.png

Jurnaliștii de la Puterea au publicat o scrisoare despre care spun că i-ar aparține „amantei lui Ludovic Orban”, o anume Cristina Todoran, scrie Bugetul.

Citeste mai departe »

Ministrul Apărării din Ucraina: Rușii vor începe ofensiva dezlănțuită

02 februarie 10:49 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPB
media-165825778966678100.jpg

Ministrul ucrainean al apărării a declarat că Rusia pregătește o nouă ofensivă majoră și a avertizat că aceasta ar putea începe chiar de la 24 februarie, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Raport neașteptat de la Washington: Occidentul ar trebui să schimbe cursul în Ucraina

02 februarie 10:43 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPz
Un-raport-nea--teptat-de-la-Washington--Occidentul-ar-trebui-s---schimbe-cursul---n-Ucraina.jpg

Războiul din Ucraina, cel puțin pentru unii factori de decizie din capitalele occidentale, poate fi măsurat în livrările de arme. Răspunsul lor la atacul brutal declanșat de Rusia în februarie anul trecut a fost o paradă de armament. Însă acum, un raport al RAND Corporation, un think tank din Washington, susține că, cu cât războiul dintre Rusia și Ucraina se prelungește, cu atât mai probabil există riscul unei escaladări în care Moscova ar intra într-un conflict deschis cu NATO, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.