Reteaua Corect

media-163147505429719200.jpg

Sondaj CURS - Intenția de vot la nivel național: AUR în scădere

09:02 / 25 septembrie /  Intra in discutie

Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS a publicat datele celui mai recent sondaj, realizat în perioada 12 - 22 septembrie 2023. Potrivit cercetării sociologice, intenția de vot la nivel național nu se prezintă radical diferită față de precedentul sondaj-omnibus, din iulie 2023, dar apar câteva tendințe importante, relatează Știripesurse.

Citeste mai mult »
25 septembrie 2023
Tesu Solomovici

Netanyahu în America. Un acord istoric Israel-Arabia Saudită?

25 septembrie 10:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBXw

Nouă luni a așteptat prim-ministrul israelian Beniamin Netanyahu, după ce a câștigat alegerile, ca să se întâlnească cu președintele american Joe Biden. Tot amănând întâlnirea oficială de la Casa Albă, Biden își exprima astfel nemulțumirea față de politica guvernului israelian în domeniul justiției. Sesiunea ONU le-a prilejuit celor doi lideri întâlnirea mult dorită de Netanyahu, și chiar dacă ea nu a avut loc la Casa Albă, se poate presupune că premierul israelian va reveni acasă, mulțumit.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Primele Doamne ale României

25 septembrie 10:10 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBXv

Pe măsură ce suveranitatea se diluează, din nevoia de a demonstra contrariul, prin pantomimă, viitorul președinte al acestei țări este pus în situația de a fi din ce în ce mai prezent peste hotare. La asta contribuie desigur și noua poziție geostrategică a țării noastre. În consecință, statutul Primei Doamne va crește în importanță. Este firesc ca, încă de pe-acum, să ne punem întrebarea cine va fi viitorul președinte al României. Pe marginea acestui subiect se fac speculații din ce în ce mai îndrăznețe. În același timp însă, putem ajunge la un răspuns corect și dacă încercăm să descoperim cine va fi viitoarea Primă Doamnă.

Citeste mai departe »
24 septembrie 2023
Adrian Nastase

Violul și violarea spațiilor publice

24 septembrie 11:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBXj

La sfârșitul secolului 19, Gustave Le Bon în, în cartea lui, „Psihologia mulțimilor”, considera că violența este motorul acțiunii politice deoarece masele oarbe nu respectă nimic altceva.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Sezon nou din serialul DEBARONIZĂRII!

24 septembrie 11:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBXi

Mulți români e posibil să fi visat azi-noapte purcoiul de bani însemnați de către DNA, 1.25 milioane RON, pe care baronul ''Buzatu de Vaslui'' ar fi trebuit să-i bage-n buzunar, iar după ce au visat banii, s-or fi trezit azi înjurând politicienii hoți sau blestemând soarta nedreaptă. A început de fapt sezonul nou din serialul ''debaronizării'', ce este montat de vreo 20 de ani și rulează cu precădere în anii preelectorali.

Citeste mai departe »

Cozmin Gușă explică marea victorie a lui Vladimir Putin

24 septembrie 10:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBXb
media-159603282440494000.jpg

Analistul politic Cozmin Gușă susține că războiul de scurtă durată din Nagorno-Karabah a fost unul care a implicat forțe mult mai mari, iar Vladimir Putin este cel care a ieșit victorios. Gușă arată că Rusia a jucat de partea Azerbaidjanului, în timp ce Armenia încercase să joace alături de SUA. Victoria categorică și extrem de rapidă a Azerbaidjanului și sprijinul acordat de Rusia lasă SUA și Europa într-o poziție extrem de proastă, mai ales că Europa miza pe gazele din Azerbaidjan, care ar putea să nu mai vină, din moment ce azerii au trecut total în tabăra lui Putin, scrie Știripesurse.

Citeste mai departe »

Netanyahu, discurs tare la ONU, contra Iranului și pentru un nou Orient Mijlociu!

24 septembrie 09:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBX9
33W786X-highres-1024x640-1.jpg

Premierul prezice posibila binecuvântare a ‘unui nou Orient Mijlociu’ și spune că ‘fanaticii’ care conduc Iranul vor încerca să o oprească și îndeamnă palestinienii să ’îmbrățișeze în sfârșit‘ statul evreiesc, scrie Solidnews.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Imposibila reformă

24 septembrie 09:33 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBX8

Ca de fiecare dată, Direcția Națională Anticorupție marchează apropierea alegerilor. Și extrage cu penseta nume din ce în ce mai sonore din interiorul puterii. Și al opoziției. Urmând un traseu, nu se știe de cine, desenat. Dar în niciun caz întâmplător. Ieri a venit rândul lui Dumitru Buzatu, președintele cu mare vechime al Consiliului Județean Vaslui. Buzatu a călcat pe bec. Extrem de grav. DNA nu a inventat acest dosar. Nici nu avea de ce. Într-un fel, era la vedere.

Citeste mai departe »
23 septembrie 2023

Péter Szijjártó spulberă Adunarea Generală a ONU

23 septembrie 09:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWZ
media-167539866440308500.jpg

Péter Szijjártó spulberă Adunarea Generală a ONU, la care a participat: O oportunitate irosită, nu s-a ajuns mai aproape de pacea în Ucraina, scrie Știripesurse.

Citeste mai departe »

Baronul PSD Dumitru Buzatu, reținut sâmbătă dimineață de DNA

23 septembrie 09:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWY
Screenshot 2023-09-23 094437.png

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui Dumitru Buzatu a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a fost prins în flagrant cu o mită de peste un milion de lei. Decizia a fost luată sâmbătă dimineaţă, după ce Buzatu a fost audiat timp de mai multe ore, peste noapte, la DNA Iaşi. Buzatu a fost dus sâmbătă seară la DNA Iaşi pentru audieri, după ce la locuinţa sa au avut loc percheziţii, scrie Știripesurse.

Citeste mai departe »
22 septembrie 2023

UDMR pune cruce moțiunii de cenzură

22 septembrie 11:16 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWX
media-168681411451575900.jpg

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că Uniunea nu va semna moţiunea de cenzură, dacă Guvernul va ţine cont de propunerile formaţiunii privind măsurile fiscale. Fără semnăturile de la UDMR este aproape imposibil ca restul partidelor din opoziție să strângă sprijinul necesar pentru depunerea moțiunii de cenzură, informează News.ro, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Unde sunt datele INS despre tineri?

22 septembrie 11:07 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWW
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! Unde sunt datele INS despre tineri?

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

„Omul Negru al Zilei” - Andrei Muraru, ambasadorul baron

22 septembrie 10:29 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWR

„Omul Negru al Zilei” este geamănul Andrei Muraru, ambasadorul baron. Criticile mele la adresa celor doi frați gemeni Muraru nu au șanse să se oprească, pentru că nici ei nu dau semne că se vor opri, cel puțin cât este Iohannis la Cotroceni, din acest șir de prostii, umilințe, acțiuni anti-naționale și atitudine de baroni. Ăsta din țară, Alexandru Muraru, care e la PNL, e un baron de Iași, iar ăstălalt, pe care l-am declarat eu „Omul Negru al Zilei”, ăsta este un ambasador-baron din Washington. E baron în primul rând pentru că și-a permis să închirieze pe banii statului român o reședință, unde locuiește cu soția și copilul, de câteva zeci de camere, de care nu aveam nevoie, că n-am auzit să se fi cazat acolo românii, tinerii, studenții care se duc, eventual, în excursie de studii să viziteze Statele Unite.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

O țară de zombi

22 septembrie 09:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWP

Asta va deveni în curând România. În prezent, unul din patru români este afectat direct sau indirect de efectele consumului de droguri. Iar numărul victimelor crește exponențial. Nu mai suntem de mult o țară de tranzit. Nici măcar de consum. În România, în sate și orașe se cultivă marijuana, au fost create centre industriale de producție și rețele oficiale, nu numai neoficiale, de distribuție. Dacă mai e ceva de făcut, ce e de făcut?

Citeste mai departe »

China se împlică în Siria. Președintele sirian a sosit în China, unde se va întâlni cu Xi Jinping

22 septembrie 08:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWL
media-152782740171668400.jpg

Președintele sirian Bashar al-Assad a sosit la Hangzhou, capitala regiunii Zhejiang, în vederea participării la ceremonia de deschidere de sâmbătă a Jocurilor Asiatice, ediția a XIX-a, unde se va întâlni cu președintele Xi Jinping, transmite televiziunea de stat CCTV, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

China bate cu pumnul în masă în privința Taiwanului

22 septembrie 07:51 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWI
image-2020-10-14-24352596-41-jinping.jpg

China a cerut joi ONU să nu i se subestimeze "voinţa fermă" cu privire la Taiwan, asigurând în acelaşi timp că Beijingul preferă o "reunificare" paşnică, scriu AFP și Agerpres, potrivit HotNews.

Citeste mai departe »

Unu din trei europeni votează acum anti-sistem

22 septembrie 07:38 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWD
alegeri-europarlamentare.jpg

Aproape o treime dintre europeni votează acum pentru partide populiste, de extremă dreapta sau de extremă stângă, arată cercetările, iar sprijinul larg pentru politicile anti-sistem crește pe tot continentul într-o provocare ce devine din ce în ce mai problematică pentru clasa politică mainstream, potrivit The Guardian, citat de Rador Radio România, scrie HotNews.

Citeste mai departe »
21 septembrie 2023

Ia pastila SRS! Rusia a mai dat un tun

21 septembrie 11:20 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWC
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! Rusia a mai dat un tun

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Marcel Ciolacu, groparul capitalismului românesc

21 septembrie 11:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWz

Guvernul Marcel Ciolacu intră-n ochiul ciclonului. A pus gând rău microintreprinderilor. Le suge bruma de profit. Taxându-i, îi va enerva pe patroni și-i va pune pe rele. Strategii lui – varză de Buzău – cred că lovitura e dată cu boltă liberalilor, susținuți de antreprenorii români. În extremis, PNL a mai salvat ceva. Profesiile liberale nu vor fi dijmuite atât de mult, cât ar fi vrut PSD. Dar PFA-urile sunt compromise total.

Citeste mai departe »

Arabia Saudită cochetează cu ideea de a cumpăra bomba nucleară

21 septembrie 11:01 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWs
media-169266109183731400.png

Arabia Saudită se va dota cu arme nucleare, dacă Iranul o va face primul, a declarat miercuri prinţul moştenitor saudit Mohammed Bin Salman (MBS) într-un interviu acordat televiziunii americane Fox News, în care a mai spus că ţara sa se apropie de o normalizare a relaţiilor cu Israelul, relatează Reuters şi AFP, informează News.ro, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Maghiarii tună și fulgeră: Ucraina nu ar trebui să ne amenințe cu un proces, ci să spună mulțumesc

21 septembrie 10:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWr
media-150506131282402200.jpg

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns la un consens cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski prin ocolirea liderilor statelor membre ale Uniunii Europene cu privire la autorizarea importului de cereale ucrainene. Potrivit ministrului ungar al agriculturii, procedura Executivului de la Bruxelles este neobișnuită, deoarece a încheiat un acord cu o țară terță fără consultarea cu liderii statelor membre, în condiţiile în care este răspunzător în faţa statelor membre. După întâlnirea de luni a miniștrilor agriculturii din UE de la Bruxelles, oficialul ungar a declarat, printre altele, că Bruxelles-ul reprezintă mai degrabă interesele unei țări terțe decât pe cele ale propriilor state membre, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.