Reteaua Corect

media-152782740171668400.jpg

China se împlică în Siria. Președintele sirian a sosit în China, unde se va întâlni cu Xi Jinping

08:08 / 22 septembrie /  Intra in discutie

Președintele sirian Bashar al-Assad a sosit la Hangzhou, capitala regiunii Zhejiang, în vederea participării la ceremonia de deschidere de sâmbătă a Jocurilor Asiatice, ediția a XIX-a, unde se va întâlni cu președintele Xi Jinping, transmite televiziunea de stat CCTV, relatează Știripesurse.

Citeste mai mult »
Cozmin Gusa

„Omul Negru al Zilei” - Andrei Muraru, ambasadorul baron

22 septembrie 10:29 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWR

„Omul Negru al Zilei” este geamănul Andrei Muraru, ambasadorul baron. Criticile mele la adresa celor doi frați gemeni Muraru nu au șanse să se oprească, pentru că nici ei nu dau semne că se vor opri, cel puțin cât este Iohannis la Cotroceni, din acest șir de prostii, umilințe, acțiuni anti-naționale și atitudine de baroni. Ăsta din țară, Alexandru Muraru, care e la PNL, e un baron de Iași, iar ăstălalt, pe care l-am declarat eu „Omul Negru al Zilei”, ăsta este un ambasador-baron din Washington. E baron în primul rând pentru că și-a permis să închirieze pe banii statului român o reședință, unde locuiește cu soția și copilul, de câteva zeci de camere, de care nu aveam nevoie, că n-am auzit să se fi cazat acolo românii, tinerii, studenții care se duc, eventual, în excursie de studii să viziteze Statele Unite.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

O țară de zombi

22 septembrie 09:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWP

Asta va deveni în curând România. În prezent, unul din patru români este afectat direct sau indirect de efectele consumului de droguri. Iar numărul victimelor crește exponențial. Nu mai suntem de mult o țară de tranzit. Nici măcar de consum. În România, în sate și orașe se cultivă marijuana, au fost create centre industriale de producție și rețele oficiale, nu numai neoficiale, de distribuție. Dacă mai e ceva de făcut, ce e de făcut?

Citeste mai departe »
21 septembrie 2023

Ia pastila SRS! Rusia a mai dat un tun

21 septembrie 11:20 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWC
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! Rusia a mai dat un tun

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Marcel Ciolacu, groparul capitalismului românesc

21 septembrie 11:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWz

Guvernul Marcel Ciolacu intră-n ochiul ciclonului. A pus gând rău microintreprinderilor. Le suge bruma de profit. Taxându-i, îi va enerva pe patroni și-i va pune pe rele. Strategii lui – varză de Buzău – cred că lovitura e dată cu boltă liberalilor, susținuți de antreprenorii români. În extremis, PNL a mai salvat ceva. Profesiile liberale nu vor fi dijmuite atât de mult, cât ar fi vrut PSD. Dar PFA-urile sunt compromise total.

Citeste mai departe »

Arabia Saudită cochetează cu ideea de a cumpăra bomba nucleară

21 septembrie 11:01 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWs
media-169266109183731400.png

Arabia Saudită se va dota cu arme nucleare, dacă Iranul o va face primul, a declarat miercuri prinţul moştenitor saudit Mohammed Bin Salman (MBS) într-un interviu acordat televiziunii americane Fox News, în care a mai spus că ţara sa se apropie de o normalizare a relaţiilor cu Israelul, relatează Reuters şi AFP, informează News.ro, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Maghiarii tună și fulgeră: Ucraina nu ar trebui să ne amenințe cu un proces, ci să spună mulțumesc

21 septembrie 10:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWr
media-150506131282402200.jpg

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns la un consens cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski prin ocolirea liderilor statelor membre ale Uniunii Europene cu privire la autorizarea importului de cereale ucrainene. Potrivit ministrului ungar al agriculturii, procedura Executivului de la Bruxelles este neobișnuită, deoarece a încheiat un acord cu o țară terță fără consultarea cu liderii statelor membre, în condiţiile în care este răspunzător în faţa statelor membre. După întâlnirea de luni a miniștrilor agriculturii din UE de la Bruxelles, oficialul ungar a declarat, printre altele, că Bruxelles-ul reprezintă mai degrabă interesele unei țări terțe decât pe cele ale propriilor state membre, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

AUR ARE DE UNDE ALEGE ALIAȚI: CUM A BUBUIT ÎN ULTIMII DOI ANI OFERTA DE PARTIDE NAȚIONALISTE

21 septembrie 10:42 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWn

În ultimele zile, justiția a dat undă verde unor partide noi, Partidul Geto-Dacilor și ”Uniunea Creștin Democrată Dacia”, după ce aveam deja ”Partidul Noi, Geto-Dacii”(PNGD). Glumițe politice? Ceea ce s-a remarcat mai puțin în spațiul mediatic autohton e explozia de partide cu tentă naționalist suveranistă în ultimii doi ani, adică exact din perioada cînd pandemia și alți factori au zguduit puternic soclul globalist-progresist. Marea întrebare e ce consecințe ar putea avea această avalanșă de partide pentru anul electoral 2024?

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Ce facem cu Ciolacu? Îl susținem sau îl dăm în cap?

21 septembrie 09:55 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWm

Iată o întrebare pe cât de dramatică, cred eu, pe atât de oportună. Dacă îi dăm o șansă lui Marcel Ciolacu de a supraviețui cu Guvernul său, îi dăm în același timp și o șansă României? Da sau nu? Dacă Executivul cade, acum sau mai târziu, care este motorul de rezervă de care dispune România? Există o posibilitate cât de mică de a pune această țară din nou pe șine? Stă această posibilitate în mâna Guvernului Ciolacu?

Citeste mai departe »

MURARU, LUAT LA ROST PRIVIND CHELTUIELILE FARAONICE ALE AMBASADEI DE LA WASHINGTON

21 septembrie 09:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWj
andrei-muraru-fb.jpg

Mega-evenimentul cultural de la Washington intitulat „Amazing Grace: Celebrating Religious Freedom”, dar și alte acțiuni ale ambasadei României în SUA stârnesc controverse și întrebări privind cheltuielile efectuate de ambasadorul Andrei Muraru. Deputatul AUR Dan Tănasă a adresat un set de întrebări oficiale MAE, cerând clarificări cu privire la aceste cheltuieli considerabile, scrie Inpolitics.

Citeste mai departe »

GOGOȘI LA NIVEL FOARTE ÎNALT: PREȘEDINTELE IOHANNIS A MINȚIT ONU FĂRĂ SĂ CLIPEASCĂ

21 septembrie 08:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWi
klaus-iohannis-onu-640x400.jpg

Klaus Iohannis, discurs la ONU:

Citeste mai departe »
20 septembrie 2023

Cum este implicată Moscova în războiul din Nagorno-Karabah

20 septembrie 12:23 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWf
Cum-este-implicat---Moscova---n-r--zboiul-din-Nagorno-Karabah-----Rusia---i-Azerbaidjanul-par-s---aib---rela--ii-mai-str--nse-acum---.jpg

Declanșarea unor noi ostilități între Azerbaidjan și Armenia, țările inamice din Caucazul de Sud, asupra teritoriului disputat Nagorno-Karabah, marchează cel mai recent exemplu de influență diminuată a Moscovei în regiune, spun experți citați de Moscow Times, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Cum se tratează febra AURarilor?

20 septembrie 12:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWe

Partidele pro-europene din arcul guvernamental sunt mai preocupate de anul electoral 2024, decât de succesul lui 2023. Sunt cuprinse de febra galbenă, nu doar metaforic, numită AUR. Liderilor le e teamă că partidul lui George Simion va lua mai multe voturi decât ambele la un loc. O greșeală imensă.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Un președinte de mare lux

20 septembrie 11:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBW8
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! Un președinte de mare lux

Citeste mai departe »

'Adio UE!' – Germania și Franța dau o lovitură de topor Turciei, Moldovei și Ucrainei

20 septembrie 09:53 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBW3
media-167270793386840200.png

Uniunea Europeană trebuie să-şi revizuiască radical procesul decizional şi finanţarea înainte de a putea accepta până în 2030 mai multe ţări care să adere la blocul format în prezent din 27 de state, se arată într-un document comandat experţilor de guvernele francez şi german, o cerinţă de natură să polarizeze UE, relatează Reuters, informează News.ro, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Iohannis, la judecată pentru găurile netransparente

20 septembrie 09:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBW2

Președintele Klaus Iohannis, în plin regim de austeritate, a mai dat o gaură la bugetul statului. Netransparentă. Dar evidentă. Șocantă. Scandaloasă. Conform obiceiului adoptat de el în cel de-al doilea mandat, s-a deplasat din nou în străinătate cu o aeronavă de lux. Iar informațiile privind costul sunt ca de obicei secretizate.

Citeste mai departe »

Sărituri în gol de pe „Blocul democratic PSD-PNL“

20 septembrie 08:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBVY
aGFzaD1hZmZkZWI3MDY0OTQ0MDgyYWUyMmY4NjU1ODY0Mzc5Zg==.thumb_.jpg

Puterea e bună, e plăcută și catifelată, e fondatoare a noului tău ego, ca TikTok-ul, și voluptuoasă ca îmbrățișările de pe Pornhub. Ai ajuns la putere, nu-ți mai vine să pleci, mai ales cînd pregătirea ta precară îți spune că n-ai unde să te duci. Și de aia e de neconceput să lași baltă, de bunăvoie, mașinile de serviciu, sepepiștii, secretarele, banii statului, protocolul, îmbogățirea fulgerătoare, dintr-un telefon. Cum să renunți la acel „Să trăiți, dom’ președinte“ aspirațional și erotic, chiar dacă tu ești doar președinte de consiliu județean, la acel „boss“ pronunțat servil, care-ți anulează complexele de loază, la acel „excelență“ în care se găsesc toată recunoașterea și complicitatea după care ai tînjit o viață?

Citeste mai departe »

Andrei Gușă: M-am săturat să îl văd pe Boloș cum se miră de dezastrul în care ne aflăm

20 septembrie 08:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBVX
image00001-e1686049046970-1536x1292.jpeg

Invitat în platoul Realitatea Plus, în cadrul emisiunii „România Suverană”, moderată de Alexandra Păcuraru, Andrei Gușă a criticat lipsa de asumare și lipsa de responsabilitate de care dă dovadă actualul Ministru al Finanțelor, Marcel Boloș, care e pe cale să îngroape clasa medie din România și să distrugă afacerile cu capital românesc, scrie SolidNews.

Citeste mai departe »
19 septembrie 2023

Avertismentul lui Mircea Geoană pentru Rusia: Republica Moldova nu va fi lăsată singură

19 septembrie 12:51 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBVV
media-169510576069463300.jpeg

Republica Moldova nu va fi lăsată singură, în cazul în care ar fi atacată de Federaţia Rusă, a asigurat, luni seara, adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană, într-un interviu la ProTV Chişinău, conform news.ro, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

RÎSU’-PLÎNSU’: TRANSGENDERUL LUI ZELENSKI PROVOACĂ SCANDAL LA NIVEL ÎNALT ÎN SUA

19 septembrie 12:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBVU

Un scandal șocant s-a declanșat în SUA la nivel înalt din cauza unui personaj pitoresc, transgender american, despre care opinia publică mondială a aflat nu demult că ar fi devenit purtător de cuvînt al armatei ucrainene, un post cu mare greutate la vreme de război. Doar că, pe de-o parte, personajul a început să provoace deranj prin declarații publice belicoase, iar pe de alta, dinspre administrația Biden nu a venit o confirmare oficială legată de statutul respectivului cetățean american.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Iohannis consumă cât toate economiile Parlamentului

19 septembrie 12:42 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBVS
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! Iohannis consumă cât toate economiile Parlamentului

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.