Reteaua Corect

Omul-zilei.-Danuta-Budeanu-zisa-EuV-amZis.-.jpg

Omul Zilei – Dănuța Budeanu, zisă #EuV-amZis.

08:56 / 27 septembrie /  Intra in discutie

„Omul Zilei” de astăzi este nimeni alta decât Dănuța Budeanu, zisă #EuV-amZis. După cum observați în poză, fondul „Omului Zilei” de astăzi nu este nici alb, nici negru; el este gri deschis. Am dedicat această culoare Dănuței Budeanu și pentru că nu voiam să o caracterizez ca fiind neapărat „Omul Negru”, nu-mi plac aceste verdicte despre colegi din presă, dar griul deschis se potrivește bronzului pronunțat de Mediterană cu care Dănuța Budeanu a venit și s-a prezentat pe ecranele televizoarelor din România. Nu-i așa, bronzul acela merge bine asortat cu un deux-pieces gri deschis, ca să intru puțin în domeniul ei de modă, unde nu mă pricep chiar deloc, dar pricepeți voi care e treaba cu acest gri deschis, care nu este nici alb, nici negru.

Citeste mai mult »

Ia pastila SRS! S-au facut de râs!

27 septembrie 11:04 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYp
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! S-au facut de râs!

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

CIOLACU, FAȚĂ CU BOBORUL PESEDIST: ”EU, EU, EU….NU, NU, NU!”

27 septembrie 11:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYn

Premierul Marcel Ciolacu s-a produs marți în Parlament, la asumarea legii privind reforma, cu un discurs cu tentă electorală maximă, devoalată atît de exprimările repetate la persoana întîi singular, cît și de masiva utilizare a negației, în încercarea, probabil, de a transmite mesaje de forță, de fermitate. Nu mai vorbim de formulări populiste gen ”românii se întreabă ce se va întâmpla cu taxele și impozitele lor, dacă vor ajunge prin vreun portbagaj”.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Vom experimenta un an electoral dezastruos pentru țară

27 septembrie 10:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYl

Când AUR-ul și-a prezentat lista la europarlamentare, dând startul luptei electorale pentru 2024, restul partidelor au zis că e prea devreme și că tocmai pentru că s-au grăbit, auriștii o s-o încurce; numai că nu a fost așa. AUR a continuat să crească în sondaje (eu cred că la ora actuală au depășit PSD-ul), iar în PSD, PNL, USR și restul a început viermuiala internă la concursul de locuri pe liste. Dar ce te faci că, în condițiile în care scorul intrinsec al acestor partide este destul de mic deja și în scădere, singurul lucru salvator ar fi oameni noi pe listele lor, PSD, PNL, USR, că de făcut treabă la guvernare de către PSD și PNL, respectiv, nu se așteaptă nimeni.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Alternativa la imperiul răului

27 septembrie 10:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYk

Provenită dintr-o familie bună – pentru comuniști extrem de rea – Mona Vrăbiescu Kleckner s-a simțit izgonită din imperiului răului. Și s-a refugiat acolo unde credea că se află imperiul binelui. În Statele Unite. Unde a făcut o impresionantă carieră. După decenii întregi de experiență, de studii aprofundate, după mai multe cărți de analiză pe care le-a scris, cărți de mare succes, se prezintă astăzi în fața concetățenilor ei din România cu o uluitoare sinteză. O sinteză despre toate administrațiile americane din 1989 până în prezent. Inevitabil, descoperă că dacă a existat și există un imperiu al răului, nu este obligatoriu să existe și un imperiu al binelui. Astfel încât octogenara își permite să facă o radiografie severă, necruțătoare chiar, a tuturor administrațiilor americane.

Citeste mai departe »
26 septembrie 2023

Clubul de Presă acționează Președinția în judecată

26 septembrie 12:47 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBY4
z.jpg

Constatând că instituția prezidențială perseverează în cenzurarea informațiilor de interes public vizând cheltuielile pe care le face, Consiliul de Onoare al Clubului de Presă a decis să deschidă o acțiune în instanță, cu sprijinul grupului de avocați afiliați.

Citeste mai departe »

Clubul de Presă acționează Președinția în judecată

26 septembrie 12:47 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBY3
z.jpg

Constatând că instituția prezidențială perseverează în cenzurarea informațiilor de interes public vizând cheltuielile pe care le face, Consiliul de Onoare al Clubului de Presă a decis să deschidă o acțiune în instanță, cu sprijinul grupului de avocați afiliați.

Citeste mai departe »

Armata rusă face pregătiri pentru reluarea operațiunilor ofensive

26 septembrie 11:24 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBY2
image-2023-05-31-26302500-41-soldati-rusi.jpg

Armata rusă creează noi unități de recunoaștere și asalt pentru a înfrânge pozițiile fortificate ucrainene în noi operațiuni ofensive, relatează Izvestia, cel mai vechi cotidian din Rusia, scrie Hotnews.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Ciolacu a înmulțit cu 60

26 septembrie 11:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBXZ
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! Ciolacu a înmulțit cu 60

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

CIOLACU ANUNȚĂ 3% DIN PIB CHELTUIȚI CU UCRAINA. GERMANII ANUNȚĂ 0,049%. UNDE E IMENSA DIFERENȚĂ?

26 septembrie 11:16 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBXX

„Unde se află România pe harta mondială a sprijinului oferit Ucrainei invadate” ridică întrebarea legitimă Europa liberă, într-un material difuzat luni.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

O academie de AUR?

26 septembrie 10:16 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBXW

Nimeni nu se aștepta ca un partid lansat relativ recent pe scena politică, împotriva căruia se desfășoară nenumărate tentative de marginalizare și chiar de demonizare, să lanseze pentru prima dată în istoria recentă a României proiectul unei academii politice. O academie care să-i pregătească pe viitorii lideri ai acestui partid. De la Partidul Comunist Român, care a întemeiat Academia de Studii Politice „Ștefan Gheorghiu”, unde-și pregătea cadrele de nădejde, niciun alt partid din această țară nu a mai inițiat un asemenea program. În 1990, o tentativă relativ repede abandonată a inițiat PNȚCD. Însă programul de pregătire al „cadrelor” s-a cantonat de fapt la o inițiere a acestora în ceea ce privește prestația lor în campania electorală. Asistăm la un nou fenomen? Și dacă da, cum se explică el?

Citeste mai departe »

Caucazul, pe un butoi cu pulbere! Rusia amenință Armenia

26 septembrie 09:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBXP
media-165823155804659200.jpg

Rusia i-a transmis luni premierului armean Nikol Paşinian că el însuşi este de vină pentru victoria Azerbaidjanului asupra Nagorno-Karabah pentru că a insistat mai degrabă să flirteze cu Occidentul decât să lucreze cu Moscova şi Baku pentru pace, relatează Reuters, informează Agerpres, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Marcel Ciolacu demisionează dintr-o funcție importantă

26 septembrie 09:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBXL
media-169545714288993300.jpg

Premierul Marcel Ciolacu a trimis o scrisoare Birourilor Permanente Reunite ale Senatului și Camerei Deputaților prin care își anunță demisia demisia din funcția de membru al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Ultima formă a noilor taxe pe care Guvernul își asumă azi răspunderea

26 septembrie 08:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBXJ
image-2023-09-26-26560660-41-marcel-ciolacu-parlament.jpg

​​Guvernul își asumă marți răspunderea pe măsurile fiscale. Proiectul de lege a ajuns la Parlamen, unde senatorii și deputații pot depune amendamente, iar executivul se va întruni, în jurrul orei 13.00, pentru a decide dacă preia vreunul sau nu, relatează HotNews.

Citeste mai departe »
25 septembrie 2023

Ia pastila SRS! O manipulare CURS

25 septembrie 11:21 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBXG
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! O manipulare CURS

Citeste mai departe »

Sondaj Sociopol: Ciolacu și Simion, umăr la umăr

25 septembrie 11:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBXA
simion-ciolac-696x392.jpg

Sociopol a dat publicității un nou sondaj de opinie privind intenția de vot la alegerile din 2024.

Citeste mai departe »

Cine iese și cine intră pe listele pentru europarlamentare

25 septembrie 11:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBXx
image-2023-09-22-26553389-41-parlamentul-european-bruxelles.jpg

În 2024 alegerile pentru Parlamentul European sunt programate pe 6 iunie și se vor desfășura pe o scenă politică total diferită față de cea din 2019. Românii vor avea în oferta electorală cel mai probabil o alianță PSD-PNL, un partid radical condus de George Simion în plină ascensiune și o opoziție în construcție reprezentată de USR, PMP și Forța Dreptei. În bucătăria internă a partidelor se fac calcule și strategii pentru maximizarea voturilor și se vehiculează nume de candidați pentru locurile eligibile, scrie HotNews.

Citeste mai departe »
Tesu Solomovici

Netanyahu în America. Un acord istoric Israel-Arabia Saudită?

25 septembrie 10:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBXw

Nouă luni a așteptat prim-ministrul israelian Beniamin Netanyahu, după ce a câștigat alegerile, ca să se întâlnească cu președintele american Joe Biden. Tot amănând întâlnirea oficială de la Casa Albă, Biden își exprima astfel nemulțumirea față de politica guvernului israelian în domeniul justiției. Sesiunea ONU le-a prilejuit celor doi lideri întâlnirea mult dorită de Netanyahu, și chiar dacă ea nu a avut loc la Casa Albă, se poate presupune că premierul israelian va reveni acasă, mulțumit.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Primele Doamne ale României

25 septembrie 10:10 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBXv

Pe măsură ce suveranitatea se diluează, din nevoia de a demonstra contrariul, prin pantomimă, viitorul președinte al acestei țări este pus în situația de a fi din ce în ce mai prezent peste hotare. La asta contribuie desigur și noua poziție geostrategică a țării noastre. În consecință, statutul Primei Doamne va crește în importanță. Este firesc ca, încă de pe-acum, să ne punem întrebarea cine va fi viitorul președinte al României. Pe marginea acestui subiect se fac speculații din ce în ce mai îndrăznețe. În același timp însă, putem ajunge la un răspuns corect și dacă încercăm să descoperim cine va fi viitoarea Primă Doamnă.

Citeste mai departe »

Sondaj CURS - Intenția de vot la nivel național: AUR în scădere

25 septembrie 09:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBXo
media-163147505429719200.jpg

Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS a publicat datele celui mai recent sondaj, realizat în perioada 12 - 22 septembrie 2023. Potrivit cercetării sociologice, intenția de vot la nivel național nu se prezintă radical diferită față de precedentul sondaj-omnibus, din iulie 2023, dar apar câteva tendințe importante, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Influența Chinei în America de Sud, tot mai mare

25 septembrie 08:55 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBXm
media-155996640610025500.jpg

„Îi mulțumesc președintelui Díaz-Canel și poporului cubanez pentru că au găzduit această întâlnire importantă în cadrul luptei noastre pentru o lume multi-centrică și pluri-polară. Prin reiterarea angajamentului nostru față de țările în curs de dezvoltare construim un secol al popoarelor Sudului”, a declarat Nicolás Maduro al Venezuelei la conferința la nivel înalt „G77+China”, începută la Havana, relatează The Tepegraph citat de Rador Radio România, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.