Reteaua Corect

hellvig-sri-770x540 (1).jpg

Guvernul Cîțu vrea să dea SRI terenuri în Băneasa

11:22 / 16 octombrie /  Intra in discutie

Pe picior de plecare, Guvernul demis are pe lista de aprobare două proiecte legislative prin care SRI ar primi terenuri în Băneasa de aproape 7 milioane de lei, dar și unda verde pentru extinderea spitalului serviciului din Balotești, o investiție de aproape 580 de milioane de lei, scrie spotmedia.ro

Citeste mai mult »
15 octombrie 2021

S-a decis cine îl va contracandida pe Macron din partea Partidului Socialist

15 octombrie 11:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyzw
Candidatul--sociali--tilor-francezi-care-l-va-confrunta-pe-Emmanuel-Macron---n-viitoarele-alegeri-preziden--iale---Toat---lumea-mobilizat---pentru-a-preg--ti-alternan--a--gata--s---mergem----b--font-color--red--VIDEO.jpg

Actualul Primar al Parisului, Anne Hidalgo, a fost aleasă joi, 14 octombrie, de Partidul Socialist (PS) să candideze la alegerile prezidenţiale din 2022, informează vineri AFP, potrivit Ziare.com.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Război civil?

15 octombrie 11:03 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyzv
SRS.jpeg

Război civil? Ia pastila SRS! EP. 311

Citeste mai departe »

PE începe represaliile asupra Poloniei și Ungariei

15 octombrie 10:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyzt
media-143745398991577600.jpg

Comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului European s-a pronunţat joi în favoarea unei acţiuni în justiţie împotriva Comisiei Europene în legătură cu ceea ce consideră că este un eşec în nesancţionarea încălcării legislaţiei de către statele membre ale Uniunii Europene, transmite vineri dpa preluat de agerpres, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Fost director SIE scapă porumbelul: serviciile secrete s-au implicat în elaborarea de legi

15 octombrie 10:29 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyzl

În România, serviciile secrete au, pare-se, inclusiv privilegiul de a-și elabora singurele legile de funcționare, deși Constituția interzice categoric acest lucru, nici măcar președintele neavînd dreptul la inițiativă legislativă, ci doar Parlamentul, Guvernul ori cetățenii, în număr corespunzător.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

GUVERNUL CIOLOȘ / USR A PRIMIT VOT DE NEÎNCREDERE LA IAȘI, DIN PARTEA SFINTEI PARASCHEVA

15 octombrie 10:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyzk

Sărbătoarea Sfintei Parascheva a adunat și în acest an, la Iași, un număr impresionant de credincioși (localnici, pelerini, ierarhi, monahi și preoți, la care trebuie adăugați, chiar dacă prezenți și în misiune de serviciu, creștin-ortodocșii jandarmi, polițiști, funcționari publici etc.) De astă dată, libertatea de credință nu a mai fost îngrădită, măsurile de igienă sanitară prescrise de autoritățile statului fiind rezonabile și pe deplin acceptabile, cel puțin, din respect pentru aproapele care crede în mască și vaccin mai mult decât în Dumnezeu.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Călăreții falimentului deliberat

15 octombrie 10:22 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyzj

În analiza de ieri am dezvoltat așa-numita temă junk. Respectiv pericolul major ca, peste o săptămână, România să fie declarată stat falimentar de către agenția de rating Fitch. Ceea ce înseamnă că va fi oficializat faptul că țara noastră este incapabilă să-și onoreze obligațiile financiare asumate față de terți. După care intervin FMI și BM, care vor tăia cu satârul și vor scoate la vânzare cele mai importante active ale statului. Am analizat însă prea puțin sau chiar deloc reaua intenție. Cine sunt în definitiv călăreții acestei Apocalipse? Călăreții falimentului deliberat?

Citeste mai departe »

Liberalii decid azi ce răspuns îi dau lui Cioloș. Varianta de rezervă a USR

15 octombrie 09:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyzf
image-2021-09-26-25061581-46-florin-citu-ales-presedinte-pnl.jpg

Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal se reuneşte în şedinţă vineri, la ora 11:00, în sistem videoconferinţă. Şedinţa are loc în contextul în care este aşteptată o decizie privind formarea noului guvern, după o primă discuţie avută miercuri după-amiaza de premierul desemnat, Dacian Cioloş, cu liderii PNL, UDMR şi grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, scrie HotNews.

Citeste mai departe »
14 octombrie 2021
Adrian Nastase

Regimul Iohannis – intre haos si dezastru

14 octombrie 12:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyzb

De fapt, este situatia României sub regimul Iohannis. Haosul politic se asociază cu dezastrul economic si social, cu situatia catastrofală din spitale si din scoli, cu criza energetică, cu pierderea increderii in institutiile statului. Guvernul „incendiar” al lui Citu ar vrea să continue cu politica imprumuturilor enorme pentru peticirea bugetului (se va face oare candva o anchetă privind eventualele comisioane?).

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Interesul PSD

14 octombrie 11:34 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyz8
SRS.jpeg

Interesul PSD (Ia pastila SRS! EP. 310)

Citeste mai departe »

Cioloș negociaza cu baronii PSD prin binomul Firea-Stănescu

14 octombrie 11:22 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyz4
ciolo-negociaza-cu-baronii-psd-prin-binomul-firea-st-nescu-masa-tratativelor-s-a-mutat-in-sufrageria-lui-pandele--1.png

Dacian Ciolos, premierul desemnat de Klaus Iohannis sa formeze un guvern de criză, a ratat negocierile pentru refacerea coalitiei PNL-USR-UDMR, ceea ce il determina sa formeze un guvern minoritar. Numai ca acest guvern ar avea nevoie de un vot in parlament, liberalii anuntand ca nu vor vota, la fel si AUR, srie ZiuaNews.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

România intră în junk

14 octombrie 10:38 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyz3

În 22 octombrie, există riscul major ca agenția de rating Fitch, una dintre cele mai importante la nivel mondial, să scadă nivelul de BBB- al României la ultimul nivel. Junk. Într-o traducere rapidă, înseamnă faliment de țară. Până atunci, mai sunt câteva zile. Care ar putea fi consecințele?

Citeste mai departe »

Un nou război în Kosovo? Americanii și UE INTERVIN în conflict

14 octombrie 09:32 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyyZ
media-163415114226724700.jpg

După ce a izbucnit violența în nordul Kosovo în urma unui raid al poliției, liderii sârbi s-au întâlnit cu reprezentanții kosovarilor, iar liderii kosovari au apărat acțiunea poliției. În urma violenței din nordul Kosovo cu majoritate sârbă de miercuri, după ce poliția kosovară a efectuat raiduri împotriva presupușilor contrabandiști, SUA au cerut calmul, UE a criticat o „acțiune unilaterală”, Serbia a condamnat Kosovo, iar liderii kosovari au apărat poliția, informează Balkaninsight.com.

Citeste mai departe »

Siegfried Mureşan, reales vicepreşedintele PPE

14 octombrie 09:09 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyyT
media-155273697733971100.jpeg

Eurodeputatul german Manfred Weber (CSU) a obţinut miercuri al treilea mandat de preşedinte al Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, în timp ce europarlamentarul român Siegfried Mureşan (PNL) a fost reales vicepreşedinte, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Iohannis ar fi președintele ECFR

14 octombrie 08:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyyQ
PowerStructure.png

Bombă ActiveNews: "Președintele Klaus Iohannis este membru al Organizației Progresiste 'European Council of Foreign Relations' un Think-Tank fondat de GEORGE SOROS". Fluierul.ro a descoperit că ECFR e condusă de Carl Bildt MEMBRU AL GRUPULUI BILDERBERG.

Citeste mai departe »
13 octombrie 2021
Bogdan Tiberiu Iacob

Întâlniri la nivel înalt: Iohannis la Sharm El- Sheikh în plină criză?

13 octombrie 11:43 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyyF

O știre amuzantă. Sau nu prea. În plină criză politică și epidemiologică, președintele Klaus Iohannis e așteptat în stațiunea egipteană de 5 stele Sharm el Sheikh pentru a asista la semnarea documentului de înfrățire a acesteia cu stațiunea prahoveană Sinaia. Că președintele face vizite externe nu e rău, mai ales dacă ar deschide oportunități de afaceri; că o face pentru a semna ”documențele” de tipul celui de mai sus și încă într-un moment de mare dificultate pentru România nu e tocmai bine.

Citeste mai departe »
Petru Romosan

Guvernul post-mortem Dacian Cioloș

13 octombrie 11:41 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyyE

Un guvern Dacian Cioloş, cu PNL folosit ca mâna a doua, mână moartă, împreună cu abonatul din oficiu la putere, UDMR, nu e deloc de exclus. Multă lume ştie că Iohannis e complet lipsit de umor, de subtilităţi, de machiavelisme, şi că e doar un Robocop (încă unul!) întors cu cheiţa. Cine deţine cheiţa? Soros şi CIA? Germania? Statul subteran din România? Sau toţi deodată?

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Morții PNL

13 octombrie 11:35 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyyD
SRS.jpeg

Morții PNL (Ia pastila SRS! EP. 309)

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Înșurubarea Guvernului Zero 2

13 octombrie 11:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyyB

Se poate instala prin înșurubare la Palatul Victoria un Guvern al cărui partid nu a obținut decât 15% din voturi? Iar în prezent are mult mai puțin? Nu se poate! Ba se poate! Dar în anumite condiții. Condiții cu totul și cu totul speciale. Sunt întrunite condițiile pentru a avea Guvernul Zero 2 monocolor și minoritar? Vom vedea că răspunsul este pozitiv.

Citeste mai departe »

Cum poate pierde PNL-ul șefia Camerei Deputaților, după demisia lui Orban

13 octombrie 08:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyyy
media-159405355136339200.jpg

Pe fondul divizării PNL, şefia Camerei Deputaţilor ar putea fi câştigată de PSD, ca urmare a demisiei lui Orban. Florin Cîţu poate să-şi impună un apropiat în fruntea Camerei Deputaţilor fie prin refacerea alianţei cu USR, fie printr-un pact cu tabăra Orban, ambele variante fiind foarte puţin probabile în acest moment, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Barna: Vineri USR ar putea să propună propriul guvern

13 octombrie 08:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyyx
image-2021-05-17-24803759-46-dan-barna.jpeg

​USR va propune "categoric" un cabinet propriu în cazul în care la întâlnirea de miercuri a preşedinţilor partidelor care au fost în coaliţie nu se deschid negocierile "pe bune", a declarat marți seară, la TVR, vicepreşedintele formațiunii politice, Dan Barna, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.