Reteaua Corect

media-158332279365525000.jpg

Cum poate face Orban pace cu Biserica Ortodoxă Română și cu celelalte culte

11:32 / 01 decembrie /  Intra in discutie

Ludovic Orban va pierde numeroase voturi, la alegerile parlamentare de duminică, pe mâna lui. Și-a pus în cap Biserica Ortodoxă Română, pe ortodocșii români, dar și celelalte culte religioase din țară, dintre care alte 17 sunt recunoscute oficial, prin măsurile prin care a afectat profund libertatea religioasă. Totul se va traduce, duminică, la vot și se va plăti, pentru că preoții ortodocși, alături de liderii celorlalte culte creștine, și-au avertizat credincioșii că nu trebuie să uite ce au trăit în cele două luni de stare de urgență și ce se întâmplă acum, în stare de alertă: politicieni care au făcut chefuri prin sediul Guvernului și în alte instituții publice, biserici închise, iar mall-uri deschise, pelerinaje interzise, totul culminând cu interferarea fără precedent în istorie în cultul liturgic ortodox și greco-catolic, făcând recomandări și încercând să impună schimbarea modului de administrare a celei mai importante Sfinte Taine, Sfânta Împărtășanie, scrie Știripesurse.

Citeste mai mult »
1 decembrie 2020
Bogdan Tiberiu Iacob

Oprea - armata anti-Ponta a PSD și PNL. Cu voturiale fostei Securități în spate!

01 decembrie 11:51 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nx1S

O știre surprinzătoare de săptămînile trecute, dar acoperită de evenimente mai importante, ar putea devoala o strategie împotriva partidului fostului premier Victor Ponta, culmea ironiei, prin intermediul unui mare susținător de odinioară al acestuia: Gabriel Oprea candidează independent în București. Cu exact aceeași temă majoră de campanie ca și Victor Ponta și al său partid Pro România, adică pensiilie militarilor. Simplă coincidență, ori război cu trese pe sub mese?

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

România la 1 decembrie 2020

01 decembrie 11:48 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nx1R

Din discursuri şi powerpoint-uri, dacă luăm cei 80 miliarde de euro de la UE, vom face (cu cine?) şi vom avea o altă ţară. Dar din previziunile Statisticii, în ritmul actual, România va rămâne în 50 de ani doar cu 10,8 milioane de locuitori, cu 8,6 milioane mai puţin decât acum

Citeste mai departe »

Moş Oprea îşi dă iar cu stângul în dreptul

01 decembrie 09:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nx1y
1318329315ministrul-oprea-gabriel-1000x600.jpg

La a doua apariţie pe sticlă în această campanie electorală, tot mai pricopsitul şi mai vopsitul general Gabriel Oprea, un Moş Teacă reîncarnat în secolul XXI, s-a facut iar de râsul curcilor. După ce a contestat vehement că ar fi analfabet, Oprea s-a lăudat ca a fost ofiţer de cariera şi că, după absolvirea facultăţii de drept, a devenit ofiter de justiţie militară, dovedind din nou că nu are proprietatea termenilor.

Citeste mai departe »
30 noiembrie 2020

AVALANȘĂ de generali, înainte de alegeri! AVANSĂRI pe bandă rulantă făcute de Klaus Iohannis, la STS

30 noiembrie 13:03 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nx1t
media-153053294629553800.jpg

În prag de alegeri parlamentare, președintele Klaus Iohannis a făcut avansări pe bandă rulantă la Serviciul de Telecomunicații Speciale, scrie bugetul.ro.

Citeste mai departe »

Partidul lui Ponta, interzis să mai distribuie calendare ortodoxe

30 noiembrie 13:01 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nx1s
image-2020-11-23-24437038-46-calendar-electoral.jpg

Partidul Pro România a încălcat legislaţia electorală folosind în campanie materiale de propagandă electorală care nu respectau prevederile legale, respectiv calendare ortodoxe cu logo-ul partidului, a decis Biroul Electoral Central, PNL calificând drept o victorie faptul că sesizarea sa pe această temă a fost admisă, scrie HotNews.ro.

Citeste mai departe »

Sondaj prezentat de Victor Ponta: 9 procente despart PSD și PNL

30 noiembrie 12:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nx1q
media-157132293470560400 (1).jpg

Victor Ponta a declarat duminică seara, la Antena 3, că un sondaj comandat de Pro România arată că intenția la vot pentru alegerile parlamentare de duminică este:

Citeste mai departe »

Ludovic Orban, mesaj ANTI - PELERINAJ de Sfântul Andrei

30 noiembrie 12:47 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nx1o
media-160581389057102300.jpg

Prim-ministrul Ludovic Orban le urează "La mulţi ani" celor care îşi sărbătoresc onomastica adăugând că, în contextul restricţiilor impuse de pandemie, Sf. Andrei poate fi omagiat cu aceeaşi credinţă din casele oamenilor, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Ludovic Orban admite că PNL ar putea pierde premierul

30 noiembrie 12:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nx1n
media-157572022448984800.jpg

Liderul PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat duminică seară, la România TV, că se poate ajunge în situația ca partidul care câștigă alegerile parlamentare să nu dea premierul, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
Dan Chitic

Luni Alba Iulia va fi la Ion Corvin!

30 noiembrie 11:49 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nx1i

Luni, pe 30 Noiembrie 2020, de Sf. Andrei, are loc adevărata alegere pe care poporul român o are de făcut în ceea ce privește viitorul său. Nu sunt alegeri politice din cele care se fac din 4 în patru ani, ci este o alegere de esență, de direcție pe care o are de făcut acest neam: are de ales între teroare, dictatură, deznaționalizare și uniformizare culturală și identitară pe de o parte, și, pe de altă parte, poate alege Libertatea, Credința, Identitatea națională și apărarea Drepturilor Constituționale. Este alegerea veacului, o alegere cât 25 scrutinuri electorale într-unul, pentru că avem posibilitatea de a alege ce și cum vrem să fim: oameni drepți, credincioși și liberi sau sclavi umili într-o colonie dintr-o margine de imperiu.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

STS, servicul alegerilor: 17 generali făcuți de Iohannis în 3 ani

30 noiembrie 11:47 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nx1h

Coincidență îngrijorătoare: președintele României pare să aibă o deschidere extrem de largă pentru fabricarea de generali în interiorul unicului serviciu secret din Europa implicat în organizarea alegerilor, am numit Serviciul de Telecomunicații Speciale. Iohannis a creat în doar trei ani nu mai puțin de 17 generali din STS, la care se adaugă avansarea unora care aveau deja acest grad.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Au fraudat românii alegerile din SUA?

30 noiembrie 11:38 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nx1f

Ne vin din Statele Unite informații halucinante. Legate de operațiunea DOMINIM, prin care, conform acuzațiilor aduse, ar fi fost furate milioane de voturi în favoarea lui Joe Biden. Sunt informații furnizate de un fost procuror și de un ex-ofițer de poliție, în prezent expert în fraude bancare. Dacă dezvăluirile explozive sunt reale, atunci rezultă că nu mai puțin de 50.000 de hackeri români au participat la această operațiune de anvergură practic mondială. Ei sunt rezultatul cooperării între statul subteran din Statele Unite și statul subteran din România. Iar o structură speciaizată din Ministerul român de Interne, în parteneriat cu o structură specializată din Statele Unite, a pus la punct întreaga operațiune. În baza unui experiment, practic a unei repetiții făcute la ultimele alegeri din țara noastră.

Citeste mai departe »

UE propune o nouă alianță cu SUA care să pună capăt tensiunilor din epoca Trump

30 noiembrie 09:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nx1c
image-2020-10-9-24341831-46-donald-trump-angela-merkel.jpg

Uniunea Europeană încearcă să încheie o nouă alianţă cu Statele Unite care să pună capăt tensiunilor din era Trump şi să facă faţă provocărilor reprezentate de China, a scris duminică Financial Times citând dintr-un proiect de plan european, informează Agerpres, potrivit Hotnews.ro.

Citeste mai departe »
29 noiembrie 2020

Pactul de relansare al lui Orban, atacat de Viorel Cataramă

29 noiembrie 13:51 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nx16
media-160664580949144600.jpeg

Proaspăt lansat, cu mare fast, de către Guvernul PNL Orban, Pactul Național de Redresare și Reziliență a fost desființat de către specialiști. Principalele reproșuri țin de faptul că doar 48.000 de elevi din totalul de 2,8 milioane, adică numai 1,7%, vor beneficia de ajutor și că nu există nici măcar o referire la vreun capitol de finanțare a extinderii rețelelor de telecomunicații în zonele albe rurale. De asemenea, se preconiezază că doar 120.000 de locuri de muncă se vor crea în următorii 6 ani, respectiv 20.000 de locuri de muncă/an, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Iohannis, declarații după vizita la un call-center DSP

29 noiembrie 13:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nx14
media-160664404708485400.jpg

Președintele Klaus Iohannis a făcut duminică o serie de declarații după o vizită la un call-center al DSP din București.

Citeste mai departe »
Petru Romosan

Lovitura de stat oligarhică din Occident

29 noiembrie 13:38 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nx13

Ce se întâmplă cu noi ? Dar ce se întâmplă cu lumea, mai ales cu cea din care facem parte şi noi, mai pe la margine, UE, NATO şi, în primul rând, America ? Nu înţelegem mare lucru şi pe plaiurile noastre sunt prea puţini cei care ne luminează. Parcă toţi scriitorii noştri, istoricii, filosofii, ziariştii-vedete din ultimii 30 de ani, atât de guralivi, de sofisticaţi, de narcisici până mai ieri, par să fi trecut de partea propagandei totalitare şi nici nu se mai văd, nici nu se mai aud. Unde sunt soroşiştii noştri consacraţi – Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, C.T. Popescu, Mircea Cărtărescu, viitorul nostru Nobel, premiu obţinut în sfârşit de Sistemul incapabil ?

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Nemaipomenitele trăsnăi ale președintelui „pas cu pas”

29 noiembrie 11:32 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nx0Y

Foarte succint, ele se pot numi, în ce ordine doriți, „România educată”, „România normală”, „România sănătoasă”, „România constituțională” și toate sub umbrela „României colonizate”. Iar în ceea ce urmează, voi încerca să explic cum de a adunat președintele nostru atâtea bile negre, tăind de mai multe ori și măsurând, abia apoi, o dată.

Citeste mai departe »
28 noiembrie 2020

Cîțu anunță că taie din banii partidelor și îi dă lecții lui Marcel Ciolacu

28 noiembrie 12:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nx0T
media-158020372384553000.jpg

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat, sâmbătă, că în bugetul pentru 2021 a propus „tăierea cu un procent semnificativ” a subvențiilor pentru partidele politice. Ideea a fost lansată, inițial de Victor Ponta, iar apoi preluată de USR, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Mai multe organizații spun că Planul Naţional de Reziliență ne ține captivi în trecut

28 noiembrie 12:09 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nx0Q
media-157343419008869300.jpeg

Opt organizaţi neguvernamentale cer, vineri, revizuirea integrală a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pe domeniile Schimbări climatice, Mediu şi Energie prin derularea unei proceduri de consultare a publicului ”adecvată, incluzivă şi transparentă”. Organizaţiile consideră că ”Guvernul a rămas blocat în trecut, susţine investiţiile în combustibili fosili, nu abordează criza climatică şi nici declinul biodiversităţii”, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
27 noiembrie 2020

Dan Barna riscă să nu poată participa la alegerile parlamentare

27 noiembrie 12:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nx0M
media-160154846970744700.jpg

Preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat că are COVID-19, precizând că starea sa generală e bună şi că va petrece următoarele zile în autoizolare, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Trump afirmă că va părăsi „cu siguranță” Casa Albă dacă Biden este ales de Colegiul Electoral

27 noiembrie 11:47 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nx0J
image-2020-11-23-24437043-46-donald-trump.jpg

Donald Trump a afirmat că va părăsi „cu siguranță” Casa Albă dacă Joe Biden va fi ales președinte de către Colegiul Electoral al Statelor Unite, anunță Business Insider, citat de Hotnews.ro.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.