Reteaua Corect

media-167038753117136600.jpg

UE intenţionează să ocolească veto-ul Ungariei privind ajutorul acordat Ucrainei

09:49 / 07 decembrie /  Intra in discutie

Miniştrii de finanţe ai UE intenţionează să meargă înainte cu 26 de membri pentru a debloca împrumutul excepţional de 18 miliarde de euro promis Ucrainei pentru 2023, ocolind astfel vetoul Ungariei, a arătat preşedinţia cehă a Consiliului UE într-o reuniune la Bruxelles, relatează Știripesurse.

Citeste mai mult »

CEA MAI ȘOCANTĂ ȘTIRE A MOMENTULUI: CE ASCUNDE TENTATIVA DE PUCI DIN GERMANIA?

07 decembrie 16:47 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAz8
Alerta-maxima-in-Germania-dupa-ce-s-a-incercat-o-lovitura-de-stat.-Cine-complota-sa-dea-jos-guvernul.jpg

Cea mai stupefiantă știre a momentului de pe mapamond își face cu greu loc în media noastră printre altele infinit mai sterpe: țară-locomotivă a Europei, Germania, a trebuit să se întrebuințeze azi din greu pentru a bloca o lovitură de stat! Ultima oară cînd am auzit așa ceva – puci în inima Europei – a fost în filmul ”Salamandra” din 1981, unde un grup de extremiști, militari și aristocrați plănuiau o lovitură de stat în Italia. Dar acum ni se spune că e versiunea reală și halucinantă, în același timp. Ce se întîmplă în Germania? Ce se întîmplă în Europa, în ansamblu? Și ce legătură ar putea avea lovitura de stat cu războiul mut dintre europeni și americani?

Citeste mai departe »
Ioan Spanu

Grandomanie sau prostie?

07 decembrie 13:01 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAz7

Seria gafelor prezidențiale comise de Klaus Iohannis a continuat și de Ziua Națională a României. Cu acest prilej, Klaus Iohannis a acordat mai multe decorații unor personalități marcante din sănătate și învățămînt. El, profesorașul suplinitor de fizică, navetistul pe bicicletă la Avrig, a ajuns, prin natura funcției actuale, să decoreze cîțiva profesori universitari pe care altfel nu i-ar fi întîlnit vreodată.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Ucraina a declanșat operațiunea militară specială

07 decembrie 11:41 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAyW

Iată că, în felul ei, și Ucraina a decis să schimbe strategia și să contraatace în forță în teritoriul considerat inamic. Declanșând o operațiune militară specială, care vizează bazele de aprovizionare, unitățile militare și aeroporturile de unde decolează bombardierele. De asemenea, din această operațiune militară specială fac parte și bazele de rachete de care dispune Federația Rusă. Războiul este astfel escaladat într-o manieră care era previzibilă. De aici mai departe, o prognoză despre armistițiu este greu de făcut. Iar despre un posibil tratat de pace e chiar o imposibilitate.

Citeste mai departe »
6 decembrie 2022

Ia pastila SRS! Poliție politică a Chinei în România?

06 decembrie 12:07 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAyL
SRS.jpeg

Poliție politică a Chinei în România? (Ia pastila SRS! Ep. 1072)

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

CU DOUĂ TREIMI DIN PARLAMENT, REGIMUL PNL-PSD NU E CAPABIL SĂ FACĂ BUGETUL PE 2023

06 decembrie 11:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAyI

Guvernul PNL-PSD, cu susținere parlamentară de două treimi, a depășit cu 50 de zile termenul legal limită la care trebuia să trimită bugetul pe 2023 în parlament, dar deocamdată proiectul nici măcar nu e finalizat.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Schengen, o bombă și la Viena, dar și la București

06 decembrie 11:51 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAyH

Ne mai desparte o zi, ziua de mâine, până când, pe 8 decembrie, vom ști dacă avem sau nu unanimitatea indispensabilă pentru admiterea României în spațiul Schengen. Miza uriașei dispute, care se duce pe muchie de cuțit, nu mai este de mult de natură tehnică. Este de natură economică. Și amenință să răbufnească politic. Atât în Austria, cât și în România. În funcție de decizia care va fi luată, se poate schimba algoritmul puterii în ambele state. De aici înverșunarea cu care și unii și alții își apără pozițiile.

Citeste mai departe »

Merkel, aspru criticată: Ce fel de Germanie ne-ați lăsat?

06 decembrie 10:34 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAyB
58929132_303.jpg

Pe 8 decembrie 2021, Angela Merkel a părăsit puterea, popularitatea ei fiind la apogeu. Un an mai târziu, steaua fostei cancelare germane, considerată prea îngăduitoare cu Rusia lui Putin, s-a stins.„Există politica d-voastră rusă, (gazoductul germano-rus) Nord Stream II, drumurile stricate, politica climatică. Ce fel de Germanie ne-ați lăsat?”, critică „Bild”, cel mai citit cotidian al Germaniei, citat de La Libre și Rador, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

Marcel Ciolacu a plecat în Dubai în minivacanța de Ziua Națională

06 decembrie 10:25 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAyz
marcel-ciolacu-copil-640x400.jpg

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-a întors, duminică seara, cu o cursă de linie low cost, la economy, din vacanța de Ziua Națională a României, pe care și-a petrecut-o în Emiratele Arabe Unite, în Dubai, a declarat pentru G4Media.ro un martor ocular care s-a aflat în avion. Potrivit sursei citate, Ciolacu ar fi fost însoțit în Dubai de un grup de pesediști, între care vicepremierul Sorin Grindeanu, liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis și de președinta Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Laura Vicol, relatează G4Media.ro.

Citeste mai departe »

Un nou test electoral pentru Joe Biden. Cine va ocupa ultimul loc din Senatul SUA

06 decembrie 10:23 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAyy
media-161113729491289200.jpg

Alegătorii statului Georgia sunt chemaţi marţi să decidă pe cine trimit în Senatul SUA: pe pastorul democrat Raphael Warnock sau pe republicanul Herschel Walker, fostă vedetă a fotbalului american, într-un vot ce ar putea avea consecinţe profunde pentru restul mandatului lui Joe Biden, scrie AFP, conform news.ro, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Schengen: Hurezeanu, vești privind poziția Austriei

06 decembrie 10:20 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAyx
emil-hurezeanu.jpg

Diplomația românească face în aceste zile ultimele eforturi pentru a înlătura opoziția oficialilor austrieci cu privire la aderarea României la spațiul Schengen. Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, susține că președintele austriac, Alexander Van der Bellen este favorabil intrării României în spațiul Schengen, însă acesta nu are un rol decisiv în formularea unei opinii a executivului, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
5 decembrie 2022

Ia pastila SRS! Semne ciudate în ianuarie

05 decembrie 12:21 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAyo
SRS.jpeg

Semne ciudate în ianuarie (Ia pastila SRS! Ep. 1069)

Citeste mai departe »

În plin război cu Ucraina, Rusia fortifică granița cu Japonia

05 decembrie 11:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAyf
media-144551529980786300.gif

Complexe de rachetă de coastă "Bastion" au fost desfășurate în partea de nord a arhipelagului Kurilelor, pe insula Paramushir, a informat Ministerul Apărării al Federației Ruse. "Lansatoarele de rachete de coastă ale Flotei de la Oceanul Pacific vor face de cart 24 din 24 de ore pentru a controla acvatoriul adiacent și zonele de strâmtoare", a declarat astăzi departamentul militar al Federaţiei Ruse. Sursa a comunicat că pe insula Paramushir va fi desfășurat un orășel militar autonom, în care sunt create condițiile pentru efectuatea serviciului timp de 24 de ore, pentru șederea, odihna și hrana efectivului, notează INTERFAX, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

CNN: China administrează peste 100 de secții de poliție în întreaga lume, inclusiv în România

05 decembrie 11:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAye
1VP17Q-highres-e1651323359726-640x400.jpg

Beijingul a înființat peste 100 de așa-zise secții de poliție în străinătate, pe tot mapamondul, pentru a monitoriza, hărțui și, uneori, a repatria cetățenii chinezi aflați în exil, folosindu-se de acorduri bilaterale de securitate cu țări din Europa și Africa pentru a obține o largă prezență internațională, susține un nou raport pus la dispoziție exclusiv pentru CNN, relatează G4Media.

Citeste mai departe »

Săptămână încărcată la guvernare. Deciziile de pe masa Executivului (surse)

05 decembrie 11:51 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAyd
media-147216128206507600.jpg

Coaliția de guvernare se va reuni, până miercuri, să discute despre legea bugetului de stat pe anul viitor, potrivit unor surse politice, urmând ca legea să fie adoptată joi în Guvern și trimisă Parlamentului pentru dezbatere și vot, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

O imagine Biden-Macron și-o declarație a francezului. Lumea noastră e-n derivă!

05 decembrie 11:48 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAyc

Un filmuleț de 30 de secunde decupat cu ocazia vizitei lui Macron în SUA de zielele trecute ne arată următoarele scene: în pregătirea declarațiilor celor doi președinți, oficialii prezenți ascultă mesajul unui tip în cărucior, strânși în jurul acestuia, inclusiv Macron, în timp ce Biden se plimbă dezorientat în jurul lor neștiind ce se întâmplă; cei doi președinți se aliniază apoi pe podium pentru un moment solemn, dar Biden se întoarce cu spatele și vrea să plece, dând de înțeles că nu știe ce caută acolo, dar Macron îl oprește cumva, explicându-i că au ceva de făcut, iar americanul se supune docil.

Citeste mai departe »

USR va sesiza Comisia Europeană pentru 'taxa pe soare'

05 decembrie 11:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAya
media-163305820486165100.jpg

USR va sesiza Comisia Europeană pentru aplicarea eronată a unei directive europene, dacă Guvernul Ciucă nu rectifică ordonanța de urgență ce introduce „taxa pe soare”, conform unui comunicat de presă al formațiunii, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
Andrei Marga

Aluviunile Marii Resetări

05 decembrie 10:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAy9

Mai nou, pandemiile și criza climatică își arată colții. Nu există nici acum o explicație sigură a acestora. Nu este clarificată originea pandemiei – transmitere de la animal la om sau creație de laborator scăpată de sub control sau avertizare din partea unui centru de putere. Și nici originea crizei climatice – un efect al emisiilor de carbon sau o modificare a poziționării planetei nostre. Se navighează între explicări alternative. Pe acest fundal, s-a lansat însă proiectul „Marii Resetări Mondiale”.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Taxa pe soare, o nouă ticăloșie. Nu și ultima

05 decembrie 10:53 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAy8

Printr-o ordonanță de urgență a Guvernului, a fost instituită așa-numita „taxă pe soare”. Declanșând un uriaș scandal politic. Pe care Uniunea Salvați România nu l-a ratat. Începând cu liderii acestui partid și continuând cu mulți alți jucători politici, plouă cu înjurături la adresa Guvernului. Culmea este că până și demnitari PSD acuză acest abuz. În ciuda faptului că șefii ministerelor de linie, ministere deținute de acest partid, au avizat favorabil OUG. Să vedem cum stăm.

Citeste mai departe »
4 decembrie 2022

Ia pastila SRS! Doar 40 la sută dintre britanici se mai consideră creștini

04 decembrie 12:34 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAy1
sorin profil.jpeg

Doar 40 la sută dintre britanici se mai consideră creștini (Ia pastila SRS! Ep. 1067)

Citeste mai departe »

SUA îşi face cunoscut noul bombardier invizibil B-21

04 decembrie 12:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAxZ
bombardier-b-21-avion-640x400.jpg

SUA intenţionează să-şi facă cunoscut vineri noul bombardier strategic stealth B-21 ‘Raider’, un aparat capabil să opereze fără echipaj şi să efectueze lovituri nucleare cu rază lungă de acţiune, utilizând de asemenea armament clasic, informează France Presse, citată de Agerpres.

Pentagonul intenţionează să se doteze cu cel puţin 100 de exemplare din acest avion de înaltă tegnologie, conceput de grupul industrial Northrop Grumman, potrivit unei purtătoare de cuvânt a armatei aerului, Ann Stefanek. Aparatul, care urmează să fie prezentat vineri la Palmdale, în California, îşi va efectua primul zbor în 2023, scrie g4media.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.