Reteaua Corect

Zi-neagr---pentru-premierul-Boris-Johnson--demisiile-mai-multor-mini--tri-din-cabinetul-s--u---i---ndemnuri-s---p--r--seasc---func--ia.jpg

UPDATE: Boris Johnson a demisionat

10:26 / 07 iulie /  Intra in discutie

Boris Johnson a demisionat din fruntea guvernului Marii Britanii și a Partidului Conservator. ”Sunt trist să renunț la cel mai bun job din lume!”

Citeste mai mult »
Bogdan Tiberiu Iacob

VIKTOR ORBAN – DIRECTA IN BARBIA LUI ZELENSKI CU MINA UDMR

07 iulie 10:38 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzQh

Miercuri, în cadrul reuniunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), a fost votat un proiect de rezoluție conform căruia acțiunile militare ale Rusiei împotriva populației ucrainene vor fi considerate crime împotriva umanității. O rezoluție în care Viktor Orban a strecurat cu mîna UDMR un amendament care va crea autorităților ucrainene probleme incomensurabile în privința tragerii la răspundere a rușilor.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Cum e anunțată apocalipsa

07 iulie 09:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzQ6

Rând pe rând, instituțiile care operează la nivel mondial și sunt specializate în analize și prognoze financiare ne anunță apocalipsa. Desigur, în limbajul lor păsăresc. Și o fac cu mare întârziere. Pentru că, până acum, au fost prudente. Dar, iată, nu se mai poate. Colapsul mondial este enunțat. În detaliu. Și știm și când s-a dat startul.

Citeste mai departe »
6 iulie 2022

Ia pastila SRS! Vom avea sau nu gaze?

06 iulie 12:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzQ0
SRS.jpeg

Vom avea sau nu gaze? (Ia pastila SRS! Ep. 621)

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

O CONFERINTA ISTORICA A LUI IOHANNIS SI O INTREBARE-CHEIE: INCEPE MARELE DECLIN?

06 iulie 11:37 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPW

Conferința de presă a președintelui anunțată marți pe nepusă masă, a sfîrșit prin a fi un moment fără precedent nu doar din cariera sa de președinte ci, foarte probabil, inclusiv din cea de primar. Pentru prima dată Iohannis a fost mitraliat cu întrebări complicate, pentru prima dată a acceptat ca ziariștii să polemizeze cu el, pentru prima dată i s-au aruncat acuzații în față, a fost pus la punct. Nu știm ce s-a întîmplat, ce motive au dus la această ieșire la rampă, dar anumite elemente ar putea creiona o ipoteză fierbinte: pentru Iohannis, perioada de huzur politic se apropie de final.

Citeste mai departe »

A început votul pentru preşedinţia USR. Cine sunt candidații înscriși în cursa internă

06 iulie 11:21 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPT
A---nceput-votul-pentru-pre--edin--ia-USR--Cine-sunt-candida--ii---nscri--i---n-cursa-intern--.jpg

Miercuri, la ora 10:00, a început votul online pentru preşedinţia USR. Preşedintele USR este ales prin votul tuturor membrilor, iar primul tur de scrutin se desfăşoară în perioada 6-10 iulie. Votul se încheie duminică, 10 Iulie, la ora 10:00, anunţă formaţiunea. Rezultatele alegerilor interne vor fi validate de Congresul USR pe data de 16 iulie, într-o şedinţă online, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Rocada mare la Cotroceni

06 iulie 10:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPP

O mișcare care va da peste cap toate calculele unor analiști improvizați este plecare anticipată a lui Klaus Iohannis din poziția de președinte al României. Oricât ar părea de hazardată, o asemenea mutare este în realitate previzibilă. Și anunțată anticipat. În cele din urmă, chiar și Klaus Iohannis a comentat ieri acest scenariu. Semn că-l ia în serios. Iohannis șef la NATO și Mircea Geoană președinte. Iar Laura Codruța Kovesi, atât de gonflată, rămâne pe loc. Acolo unde e.

Citeste mai departe »

Kelemen Hunor denunță ipocrizia USR: Au 'uitat' de 'Fără penali în funcții publice'

06 iulie 08:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPK
media-152181915078406100.jpg

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că proiectul "Fără penali în funcţii publice" iniţiat de USR va fi votat în Senat "de aproape toată lumea", ceea ce va duce la un referendum de amendare a Constituţiei. El adaugă că, deşi au trecut trei sesiuni parlamentare din actualul mandat, "USR nu a cerut pe ordinea de zi a Senatului acest proiect", fiind de părere că USR aşteaptă un moment în care se poate folosi "în scop electoral" de acest proiect, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Prima țară din Europa care reintroduce serviciul militar obligatoriu, după amenințările Rusie

06 iulie 08:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPJ
media-165462463262463000.jpg

Ministrul leton al apărării Artis Pabriks a anunţat marţi reintroducerea serviciului militar obligatoriu pe fondul tensiunilor crescânde cu Rusia vecină şi a războiului din Ucraina, transmite miercuri AFP, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

ONU afirmă că și forțele Kievului au încălcat normele internaţionale în caz de război

06 iulie 08:49 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPG
media-164822144566398100.jpg

Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a declarat marţi că ambele părţi din conflictul din Ucraina au încălcat normele internaţionale aplicabile în timp de război, deşi forţele ruse au făcut acest lucru la o scară mult mai gravă, potrivit EFE, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »
5 iulie 2022

Ia pastila SRS! Protejarea turnatorului

05 iulie 13:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPF
SRS.jpeg

Protejarea turnatorului (Ia pastila SRS! Ep. 618)

Citeste mai departe »

Cum ar putea China să-i spioneze pe americani

05 iulie 10:34 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPy
ZjkwMzk5YWIwYzYxMWViYjI4NjQwMzNmMmJkYjZkMA==.thumb_.jpg

O investiție chineză în SUA stârnește îngrijorare la Washington privind securitatea națională. Producătorul chinez de alimente Fufeng Group a cumpărat 300 de acri de teren (121.38 hectare) lângă orașul Grand Forks, la aproximativ 20 de minute de Baza Forțelor Aeriene din Dakota de Nord. Scopul este înființarea unei fabrici de morărit. Atât democrații, cât și republicanii din Comisia de informații din Senatul SUA au declarat pentru CNBC că se opun proiectului, scrie Digi24.

Citeste mai departe »

Noul premier israelian merge la Paris - Este prima vizită externă de la preluarea mandatului

05 iulie 10:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPw
media-162023142599213700.jpg

Noul premier israelian Yair Lapid face marţi prima vizită în străinătate de la preluarea mandatului. El va merge în Franţa pentru a-i cere preşedintelui Emmanuel Macron să intervină pentru salvarea tratativelor cu Libanul în domeniul gazelor, transmite AFP, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Rusia trimite 500 de parașutiști în Siria pentru a bloca Turcia

05 iulie 10:26 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPv
media-165700209593994600.jpg

Presa rusă a anunțat că parașutiștii armatei ruse au ajuns în regiunea Qamishli din nord-estul Siriei. Avioanele militare rusești au transportat peste 500 de parașutiști în această zonă, potrivit informațiilor citate de Știripesurse.

Citeste mai departe »

Serghei Lavrov face turneu diplomatic, în plin război

05 iulie 10:01 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPp
media-164628409144787800 (1).jpg

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov este aşteptat marţi la Hanoi, pentru o vizită de două zile în Vietnam, înainte de a pleca spre Indonezia, unde va participa săptămâna aceasta la o reuniune a G20, informează Reuters după un anunţ al guvernului vietnamez. Vizita are loc la invitaţia ministrului de externe Bui Thanh Son, în contextul aniversării a zece ani de "parteneriat strategic cuprinzător" între Vietnam şi Rusia, scrie Agerpres, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

VERSIUNEA ZELENSKI A GRUPULUI LUI ARAFAT: HALUCINANTA ISTORIE A FAKEURILOR UCRAINENE DE RAZBOI

05 iulie 09:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPo

La sfîrșitul lunii mai, Rada Supremă a Ucrainei l-a demis brusc pe comisarul pentru drepturile omului, Lyudmila Denisova, extrem de activă în denunțarea ororilor comise de soldații ruși pe front. Șocanta decizie a fost explicată oficial prin aceea că Denisova nu ar fi obținut suficiente probe pentru faptele comise de ruși, care să poată duce la incriminarea lor legală. Adevărul – deși intuit pe alocuri încă de atunci – a ieșit la iveală săptămîna trecută, cînd un mare ziar ucrainean a dezvăluit că Denisova inventase fapte pe bandă rulantă, ”în numele victoriei”. Trei zile mai tîrziu, autorii articolului ar fi primit amenințări cu moartea, sub acuzația de trădători ai poporului, obligînd organisme internaționale să intervină. Marea întrebare în scandalul-mamut Denisova: chiar să se fi oprit minciunile oficiale?

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Candidatul extraterestru

05 iulie 09:49 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPm

Mă număr și eu printre analiștii care, supuși tirurilor de întrebări, au cochetat cu ideea năstrușnică, cunoscută sub sintagma „Laura Codruța Kovesi președinte”. Întrucât această temă văd că revine din ce în ce mai frecvent în dezbaterea publică, mă văd silit să analizez prezumtiva candidatură a procurorului șef european din perspectiva condițiilor care ar trebui întrunite pentru ca ea să se realizeze.

Citeste mai departe »
4 iulie 2022

G 7 în BAVARIA, SUMMIT NATO La MADRID….. Încotro merge Lumea?

04 iulie 10:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPk
bartolomeu-constantin-savoiu-la-dna-generalul-in-rezerva-este-audiat-in-dosarul-lui-toni-grebla-18500097.jpg

Săptămâna care a trecut a fost prin evenimentele petrecute, o „săptămână fierbinte”.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Moscova isi lichideaza savantii

04 iulie 10:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPj
SRS.jpeg

Moscova isi lichideaza savantii (Ia pastila SRS! Ep. 616)

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Noua strategie NATO: Reflecții spontane

04 iulie 10:44 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPh

Noua strategie NATO poate fi sintetizată în următoarele cuvinte: să ne provocăm concurenții (strategici) la acțiuni ce ne oferă pretextul intervenției militare “preventive” oriunde în lume.

Citeste mai departe »

Summit la Lugano pentru reconstrucţia Ucrainei: Guvernul de la Kiev își va prezenta prioritățile

04 iulie 10:07 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzP9
media-165642740078793000.jpg

Guvernul Ucrainei urmează să îşi prezinte luni, în premieră, priorităţile pentru reconstrucţia ţării după războiul cu Rusia, la o reuniune cu reprezentaţii a circa 40 de state donatoare, în oraşul elveţian Lugano, transmite dpa, scrie AGERPRES, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.