Reteaua Corect

media-167395492676534900.jpg

Conflict în zona militară la vedere între Germania și China

11:21 / 04 iunie /  Intra in discutie

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a cerut sâmbătă Chinei să înceteze recrutarea unor foşti piloţi ai forţelor aeriene germane (Luftwaffe) pentru instruirea piloţilor chinezi, acţiune prin care Beijingul ar putea obţine secrete ale NATO, consemnează AFP, relatează Agerpres, citat de Știripesurse.

Citeste mai mult »
Cozmin Gusa

Klaus a înviat!

04 iunie 12:25 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBq0

Adevărat că s-a dat în stambă și că a devenit un ''președinte-bun-de-suspendat''.
V-am povestit acum vreo zece zile că, în excursia din America de Sud, Klaus Iohannis a dispus să i se ofere un mecanism abscons prin care să poată bloca rotativa, de frică că și-ar pierde controlul asupra guvernării prin venirea lui Ciolacu ca premier.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Statele Unite, la un pas de catastrofă

04 iunie 10:44 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBpP

Astăzi, Statele Unite erau în situația de a pune lacătul. De a se închide. Pur și simplu. Cea mai mare putere militară a lumii urma să dea faliment. Să se declare în încetare de plăți. Pentru că datoria sa publică putea să depășească limita maximă stabilită de Congres. Deznodământul a fost evitat. De fapt, doar amânat.

Citeste mai departe »
2 iunie 2023

Ia pastila SRS! Ucraina condamnata de CEDO pentru discriminare sexuala

02 iunie 10:55 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBpD
SRS.jpeg

Ucraina condamnata de CEDO pentru discriminare sexuala - Ia pastila SRS!

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Klaus a înviat! Adevărat că s-a dat în stambă și că a devenit un ''președinte-bun-de-suspendat''

02 iunie 10:41 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBpy

V-am povestit acum vreo zece zile că, în excursia din America de Sud, Klaus Iohannis a dispus să i se ofere un mecanism abscons prin care să poată bloca rotativa, de frică că și-ar pierde controlul asupra guvernării prin venirea lui Ciolacu ca premier. Ăsta e motivul pentru care a întâmpinat greva profesorilor chiar cu voioșie, i-am ghicit atunci chiar un rânjet în colțul gurii când îi încuraja pe sindicaliști. Între timp, ne-a năucit pe toți, ba cu rotativa-sticlă, ba cu stoparea rotativei, Iohannis era preocupat doar cu negocierea influenței lui în Guvern, mulțumindu-se cumva și cu impunerea omului său la Finanțe, spre a-l putea controla astfel pe Ciolacu. N-a mers nici asta, greva însă a degenerat în sensul în care profesorii n-au mai ascultat de liderii de la centru, și Cotroceniul a fost împresurat de manifestanți, dându-i fiori locatarului. În același timp, sondajele realizate rapid în ultimele zile i-au indicat lui Iohannis și că greva profesorilor este profund nepopulară printre părinți și elevi, aceștia văzându-și planurile de admiteri și vacanțe date peste cap.

Citeste mai departe »

Sondaj Avangarde: Românii au o părere destul de bună despre monarhie, dar nu vor să se întoarcă

02 iunie 09:47 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBpt
agerpres_8385866-640x400.jpeg

66% dintre respondenții unui sondaj Avangarde cred că România n-ar trebui să-și schimbe forma de organizare politico-statală și să revină la monarhie așa cum a fost până în 1947. Totuși, 44% au o părere bună despre monarhie, scrie G4Media.

Citeste mai departe »

Cecenii s-au întors împotriva lui Evgheni Prigojin

02 iunie 09:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBps
image-2023-06-2-26306608-41-adam-delimhanov-alaturi-ramzan-kadirov.jpg

Doi dintre cei mai apropiați aliați ai liderului cecen Ramzan Kadîrov au lansat atacuri la adresa șefului mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, până recent la rândul său un aliat al lui Kadîrov în disputa lor cu comandamentul militar central de la Moscova, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

Un raport susține că Kim Jong-un suferă de insomnie, consumă excesiv alcool și tutun

02 iunie 09:37 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBpr
media-162485122964897300.png

Un nou raport susține că liderul nord-coreean Kim Jong-un suferă de insomnie și, de asemenea, bea și fumează mult, relatează Știripesurse. The Korea Herald notează că informația provine de la agenția de spionaj a Coreei de Sud.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Surprize de proporții la Bulboaca

02 iunie 09:05 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBpk

La Bulboaca, o localitate din Republica Moldova până de curând total necunoscută în Europa, au avut loc câteva evenimente notabile. O absență importantă, insuficient explicată a lui Erdogan, o apariție surpriză a lui Zelenski, dar și o ofertă spectaculoasă, dacă nu cumva halucinantă, a lui Macron.

Citeste mai departe »
1 iunie 2023

Ia pastila SRS! Romania exista sau nu in R. Moldova?

01 iunie 11:31 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBpi
SRS.jpeg

Romania exista sau nu in R. Moldova? - Ia pastila SRS!

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

MIZA UNUI SUMMIT OPULENT ÎN CEA MAI SĂRACĂ ȚARĂ

01 iunie 10:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBpe

Spectacol ireal dincolo de Prut: în cea mai săracă țară a Europei se pregătește un mega-festin pentru cîteva sute de înalți oficiali europeni cu suitele lor cu tot, cu alte sute de ziariști, într-un castel-cramă, sub acoperirea unui așa-zis Summit al Comunității Politice Europene. De zile, săptămîni chiar, moldovenii află din presă ce noi facilități se vor oferi înalților oaspeți, ce bucate de lux și vinuri alese se vor consuma, dar și ce restricții s-au operat pentru cetățenii de rînd, ca să nu deranjeze fețele occidentale. Apogeul suprarealismului e atins de informația că s-a format o comisie de experți europeni pentru selectarea vinurilor, iar purtătorul de cuvînt al guvernului de la Chișinău a anunțat azi oficial meniul care va fi servit.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Minciuna celor două miliarde

01 iunie 09:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBpc

Sindicatele profesorilor au fost mințite. Din nou. Li s-a transmis liderilor acestora, informație livrată și opiniei publice, cum că, pentru a le satisface creșterile de venituri în acest an, Guvernul va fi silit să cheltuie două miliarde de lei. Mărindu-și astfel gaura. Nu este nicidecum așa.

Citeste mai departe »

Medvedev: 'Oricare din funcționarii britanici poate fi considerat o țintă militară legitimă!'

01 iunie 09:04 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBp6
media-166223093416518700.jpg

Oricare din funcționarii britanici poate fi considerat o țintă militară legitimă, transmite vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, fostul preşedinte Dmitri Medvedev, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Summit crucial în Republica Moldova. Participă 47 de șefi de stat și guvern

01 iunie 08:55 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBp5
image-2023-05-31-26303494-41-maia-sandu-ursula-von-der-leyen.jpg

47 de șefi de stat și guvern din Europa și lideri ai UE se reunesc joi în Republica Moldova, la Bulboaca, unde are loc cea de a doua reuniune a comunității politice europene, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

Ucraina împinge încet dar sigur luptele pe teritoriul Rusiei

01 iunie 08:34 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBoZ
2a65-msta-b-obuzier_69502300.jpg

Apar tot mai multe imagini și informații cu raiduri și incursiuni ucrainene în adâncimea teritoriului rus, fapt ce acum un an de zile părea de neimaginat, scrie Defenseromania.ro.

Citeste mai departe »

Andrei Gușă: Klaus Iohannis ațâță focul protestelor cu bună știință

01 iunie 08:30 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBoY
klaus-iohannis.png

În emisiunea „Raport de zi”, prezentată de Ana Maria Păcuraru la Realitatea Plus, jurnalistul și patronul Radio Gold FM, Andrei Gușă, a dezvăluit, pe surse, motivul real al amânării rotativei guvernamentale, scie SolidNews. Capul răutăților se dovedește a fi chiar Iohannis!

Citeste mai departe »
31 mai 2023

Ia pastila SRS! Iarași mediază

SRS.jpeg

Iarași mediază - Ia pastila SRS!

Citeste mai departe »

Lavrov amenință Ucraina după atacul asupra Moscovei

media-166989852184934800.jpg

Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a emis o declarație, prin care 'a condamnat ferm tentativele de atacuri teroriste ale Forțelor Armate ale Ucrainei' comise în dimineața zilei de 30 mai, la Moscova și în regiunea Moscova, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Iohannis și liderii coaliției ar putea semna un Pact pe Educație la Cotroceni

media-165703443914463700.png

Președintele Klaus Iohannis și liderii coaliției ar putea semna un Pact pe Educație la Cotroceni, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
Adrian Nastase

Victoria lui Erdogan

In urmă cu aproape zece ani, am publicat un articol in revista Qmagazine, articol pe care il redau mai jos. Cred că este important să ne cunoastem vecinii si să dezvoltăm relatiile cu ei, dicolo de disputele din trecut. Erdogan a câstigat un nou mandat de presedinte si va fi un factor important in balanta de putere din zona noastră. Am dorit să reamintesc unele episoade mai recente, de prietenie si respect, din relatia bilaterală pentru a sugera nevoia de a consolida acest parteneriat.

Citeste mai departe »

NĂSTASE: RENUNȚAREA ROMÂNIEI LA DREPTUL DE VETO VA AJUTA MARILE PUTERI EUROPENE SĂ IMPUNĂ DECIZII

download.jpg

Fostul premier și ministru de Externe, Adrian Năstase, critică alinierea României la grupul de state europene care vor înlocuirea votului unanim în anumite problematici cu majoritatea calificată, spunînd, la emisiunea lui Marius Tucă de la Gîndul.ro, că acest mecanism va lipsi statele mici de putere și va avantaja marile puteri, scrie Inpolitics.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.