Reteaua Corect

media-159603282440494000.jpg

Cozmin Gușă explică marea victorie a lui Vladimir Putin

10:12 / 24 septembrie /  Intra in discutie

Analistul politic Cozmin Gușă susține că războiul de scurtă durată din Nagorno-Karabah a fost unul care a implicat forțe mult mai mari, iar Vladimir Putin este cel care a ieșit victorios. Gușă arată că Rusia a jucat de partea Azerbaidjanului, în timp ce Armenia încercase să joace alături de SUA. Victoria categorică și extrem de rapidă a Azerbaidjanului și sprijinul acordat de Rusia lasă SUA și Europa într-o poziție extrem de proastă, mai ales că Europa miza pe gazele din Azerbaidjan, care ar putea să nu mai vină, din moment ce azerii au trecut total în tabăra lui Putin, scrie Știripesurse.

Citeste mai mult »
Adrian Nastase

Violul și violarea spațiilor publice

24 septembrie 11:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBXj

La sfârșitul secolului 19, Gustave Le Bon în, în cartea lui, „Psihologia mulțimilor”, considera că violența este motorul acțiunii politice deoarece masele oarbe nu respectă nimic altceva.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Sezon nou din serialul DEBARONIZĂRII!

24 septembrie 11:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBXi

Mulți români e posibil să fi visat azi-noapte purcoiul de bani însemnați de către DNA, 1.25 milioane RON, pe care baronul ''Buzatu de Vaslui'' ar fi trebuit să-i bage-n buzunar, iar după ce au visat banii, s-or fi trezit azi înjurând politicienii hoți sau blestemând soarta nedreaptă. A început de fapt sezonul nou din serialul ''debaronizării'', ce este montat de vreo 20 de ani și rulează cu precădere în anii preelectorali.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Imposibila reformă

24 septembrie 09:33 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBX8

Ca de fiecare dată, Direcția Națională Anticorupție marchează apropierea alegerilor. Și extrage cu penseta nume din ce în ce mai sonore din interiorul puterii. Și al opoziției. Urmând un traseu, nu se știe de cine, desenat. Dar în niciun caz întâmplător. Ieri a venit rândul lui Dumitru Buzatu, președintele cu mare vechime al Consiliului Județean Vaslui. Buzatu a călcat pe bec. Extrem de grav. DNA nu a inventat acest dosar. Nici nu avea de ce. Într-un fel, era la vedere.

Citeste mai departe »
22 septembrie 2023

UDMR pune cruce moțiunii de cenzură

22 septembrie 11:16 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWX
media-168681411451575900.jpg

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că Uniunea nu va semna moţiunea de cenzură, dacă Guvernul va ţine cont de propunerile formaţiunii privind măsurile fiscale. Fără semnăturile de la UDMR este aproape imposibil ca restul partidelor din opoziție să strângă sprijinul necesar pentru depunerea moțiunii de cenzură, informează News.ro, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Unde sunt datele INS despre tineri?

22 septembrie 11:07 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWW
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! Unde sunt datele INS despre tineri?

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

„Omul Negru al Zilei” - Andrei Muraru, ambasadorul baron

22 septembrie 10:29 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWR

„Omul Negru al Zilei” este geamănul Andrei Muraru, ambasadorul baron. Criticile mele la adresa celor doi frați gemeni Muraru nu au șanse să se oprească, pentru că nici ei nu dau semne că se vor opri, cel puțin cât este Iohannis la Cotroceni, din acest șir de prostii, umilințe, acțiuni anti-naționale și atitudine de baroni. Ăsta din țară, Alexandru Muraru, care e la PNL, e un baron de Iași, iar ăstălalt, pe care l-am declarat eu „Omul Negru al Zilei”, ăsta este un ambasador-baron din Washington. E baron în primul rând pentru că și-a permis să închirieze pe banii statului român o reședință, unde locuiește cu soția și copilul, de câteva zeci de camere, de care nu aveam nevoie, că n-am auzit să se fi cazat acolo românii, tinerii, studenții care se duc, eventual, în excursie de studii să viziteze Statele Unite.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

O țară de zombi

22 septembrie 09:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWP

Asta va deveni în curând România. În prezent, unul din patru români este afectat direct sau indirect de efectele consumului de droguri. Iar numărul victimelor crește exponențial. Nu mai suntem de mult o țară de tranzit. Nici măcar de consum. În România, în sate și orașe se cultivă marijuana, au fost create centre industriale de producție și rețele oficiale, nu numai neoficiale, de distribuție. Dacă mai e ceva de făcut, ce e de făcut?

Citeste mai departe »

China bate cu pumnul în masă în privința Taiwanului

22 septembrie 07:51 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWI
image-2020-10-14-24352596-41-jinping.jpg

China a cerut joi ONU să nu i se subestimeze "voinţa fermă" cu privire la Taiwan, asigurând în acelaşi timp că Beijingul preferă o "reunificare" paşnică, scriu AFP și Agerpres, potrivit HotNews.

Citeste mai departe »

Unu din trei europeni votează acum anti-sistem

22 septembrie 07:38 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWD
alegeri-europarlamentare.jpg

Aproape o treime dintre europeni votează acum pentru partide populiste, de extremă dreapta sau de extremă stângă, arată cercetările, iar sprijinul larg pentru politicile anti-sistem crește pe tot continentul într-o provocare ce devine din ce în ce mai problematică pentru clasa politică mainstream, potrivit The Guardian, citat de Rador Radio România, scrie HotNews.

Citeste mai departe »
21 septembrie 2023

Ia pastila SRS! Rusia a mai dat un tun

21 septembrie 11:20 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWC
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! Rusia a mai dat un tun

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Marcel Ciolacu, groparul capitalismului românesc

21 septembrie 11:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWz

Guvernul Marcel Ciolacu intră-n ochiul ciclonului. A pus gând rău microintreprinderilor. Le suge bruma de profit. Taxându-i, îi va enerva pe patroni și-i va pune pe rele. Strategii lui – varză de Buzău – cred că lovitura e dată cu boltă liberalilor, susținuți de antreprenorii români. În extremis, PNL a mai salvat ceva. Profesiile liberale nu vor fi dijmuite atât de mult, cât ar fi vrut PSD. Dar PFA-urile sunt compromise total.

Citeste mai departe »

Arabia Saudită cochetează cu ideea de a cumpăra bomba nucleară

21 septembrie 11:01 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWs
media-169266109183731400.png

Arabia Saudită se va dota cu arme nucleare, dacă Iranul o va face primul, a declarat miercuri prinţul moştenitor saudit Mohammed Bin Salman (MBS) într-un interviu acordat televiziunii americane Fox News, în care a mai spus că ţara sa se apropie de o normalizare a relaţiilor cu Israelul, relatează Reuters şi AFP, informează News.ro, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Maghiarii tună și fulgeră: Ucraina nu ar trebui să ne amenințe cu un proces, ci să spună mulțumesc

21 septembrie 10:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWr
media-150506131282402200.jpg

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns la un consens cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski prin ocolirea liderilor statelor membre ale Uniunii Europene cu privire la autorizarea importului de cereale ucrainene. Potrivit ministrului ungar al agriculturii, procedura Executivului de la Bruxelles este neobișnuită, deoarece a încheiat un acord cu o țară terță fără consultarea cu liderii statelor membre, în condiţiile în care este răspunzător în faţa statelor membre. După întâlnirea de luni a miniștrilor agriculturii din UE de la Bruxelles, oficialul ungar a declarat, printre altele, că Bruxelles-ul reprezintă mai degrabă interesele unei țări terțe decât pe cele ale propriilor state membre, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

AUR ARE DE UNDE ALEGE ALIAȚI: CUM A BUBUIT ÎN ULTIMII DOI ANI OFERTA DE PARTIDE NAȚIONALISTE

21 septembrie 10:42 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWn

În ultimele zile, justiția a dat undă verde unor partide noi, Partidul Geto-Dacilor și ”Uniunea Creștin Democrată Dacia”, după ce aveam deja ”Partidul Noi, Geto-Dacii”(PNGD). Glumițe politice? Ceea ce s-a remarcat mai puțin în spațiul mediatic autohton e explozia de partide cu tentă naționalist suveranistă în ultimii doi ani, adică exact din perioada cînd pandemia și alți factori au zguduit puternic soclul globalist-progresist. Marea întrebare e ce consecințe ar putea avea această avalanșă de partide pentru anul electoral 2024?

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Ce facem cu Ciolacu? Îl susținem sau îl dăm în cap?

21 septembrie 09:55 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWm

Iată o întrebare pe cât de dramatică, cred eu, pe atât de oportună. Dacă îi dăm o șansă lui Marcel Ciolacu de a supraviețui cu Guvernul său, îi dăm în același timp și o șansă României? Da sau nu? Dacă Executivul cade, acum sau mai târziu, care este motorul de rezervă de care dispune România? Există o posibilitate cât de mică de a pune această țară din nou pe șine? Stă această posibilitate în mâna Guvernului Ciolacu?

Citeste mai departe »

MURARU, LUAT LA ROST PRIVIND CHELTUIELILE FARAONICE ALE AMBASADEI DE LA WASHINGTON

21 septembrie 09:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWj
andrei-muraru-fb.jpg

Mega-evenimentul cultural de la Washington intitulat „Amazing Grace: Celebrating Religious Freedom”, dar și alte acțiuni ale ambasadei României în SUA stârnesc controverse și întrebări privind cheltuielile efectuate de ambasadorul Andrei Muraru. Deputatul AUR Dan Tănasă a adresat un set de întrebări oficiale MAE, cerând clarificări cu privire la aceste cheltuieli considerabile, scrie Inpolitics.

Citeste mai departe »

GOGOȘI LA NIVEL FOARTE ÎNALT: PREȘEDINTELE IOHANNIS A MINȚIT ONU FĂRĂ SĂ CLIPEASCĂ

21 septembrie 08:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWi
klaus-iohannis-onu-640x400.jpg

Klaus Iohannis, discurs la ONU:

Citeste mai departe »
20 septembrie 2023

Cum este implicată Moscova în războiul din Nagorno-Karabah

20 septembrie 12:23 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWf
Cum-este-implicat---Moscova---n-r--zboiul-din-Nagorno-Karabah-----Rusia---i-Azerbaidjanul-par-s---aib---rela--ii-mai-str--nse-acum---.jpg

Declanșarea unor noi ostilități între Azerbaidjan și Armenia, țările inamice din Caucazul de Sud, asupra teritoriului disputat Nagorno-Karabah, marchează cel mai recent exemplu de influență diminuată a Moscovei în regiune, spun experți citați de Moscow Times, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Cum se tratează febra AURarilor?

20 septembrie 12:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBWe

Partidele pro-europene din arcul guvernamental sunt mai preocupate de anul electoral 2024, decât de succesul lui 2023. Sunt cuprinse de febra galbenă, nu doar metaforic, numită AUR. Liderilor le e teamă că partidul lui George Simion va lua mai multe voturi decât ambele la un loc. O greșeală imensă.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Un președinte de mare lux

20 septembrie 11:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBW8
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! Un președinte de mare lux

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.