Reteaua Corect

marturia-unui-general-sri-cine-este-759048.jpg

COMISIA PARLAMENTARĂ ”CÎNTAREA SRI” ÎI MAI TRAGE NIȘTE ODE LUI HELLVIG

12:07 / 28 septembrie /  Intra in discutie

În statele democratice, comisiile de control al serviciilor secrete caută să depisteze neajunsurile ori chiar ilegalitățile acestora, pentru a se asigura că nu se comit abuzuri ori erori care ar putea afecta siguranța respectivelor state și ale cetățenilor lor. România e, probabil, singurul stat european în care misiunea acestor comisii e de a-i preamări permanent pe cei pe care trebuie să-i supravegheze, scrie Inpolitics.

Citeste mai mult »
28 septembrie 2022
Bogdan Tiberiu Iacob

IOHANNIS ȘI TRAFICUL DE INFLUENȚĂ. DE CE NU PREA ARE PREȘEDINTELE MOTIVE DE RELAXARE

28 septembrie 12:04 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAen

„Este inadmisibil, din punctul meu de vedere, ca numele meu şi poziţia mea să fie trase într-o chestiune care poate să fie verificată tehnic” zice președintele, tras de mînecă de presă în legătura cu scandaloasa licitație BMW. Interesant de remarcat: Iohannis nu e preocupat de posibila spoliere a banului public, ci strict de mînjirea numelui său. În rest, președintele pare relaxat vizavi de subiect. Deși ar avea toate motivele să nu fie, în opinia noastră. Nu de alta, dar istoria recentă așa ne învață.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Proteste cu frâna trasă

28 septembrie 10:51 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAej

Când accelerezi cu frâna trasă, riscul de distruge motorul este enorm. Protestele antiguvernamentale programate în București peste câteva zile riscă să se afle în această situație. Dintr-un motiv cel puțin ciudat, invocat de către asociațiile de pensionari. Și anume că ele nu vor să se asocieze cu un partid politic. Iar partidul politic este AUR. Pentru că AUR este inițiatorul protestelor programate.

Citeste mai departe »
27 septembrie 2022

Ce va anunța Putin în fața parlamentului rus. Discursul va fi „cel mai probabil subminat"

27 septembrie 11:22 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAe5
Ce-va-anun--a-Putin---n-fa--a-parlamentului-rus--Discursul-va-fi--cel-mai-probabil-subminat-.jpg

Vladimir Putin are programat un discurs în plenul parlamentului rus în cursul zilei de vineri, 30 septembrie. Serviciile militare de informații britanice anticipează că președintele rus va face un anunț important cu aceeastă ocazie, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Noua ordine mondială se construiește încet fără noi

27 septembrie 11:16 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAe3

Pe frontul ucrainean, lucrurile merg „conform planului dinainte stabilit” (aceasta era o formulă consacrată în comunicatele sovietice care relatau aterizarea misiunilor spațiale pe aerodromul de la Baikonur). Rusia se războiește cu frâna de mână trasă așteptând ca adversarul real, Occidentul colectiv, fie să îi ofere un „pod aurit” (Goldene Brücke) pe care să iasă din conflict către o nouă arhitectură de securitate în vecinătatea sa apuseană, fie să intre în mod oficial în luptă asumându-și riscul unei confruntări directe cu arma nucleară ca ultim recurs.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Patriarhul ruşilor le dă morţilor fecioare?

27 septembrie 11:10 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAe1
SRS.jpeg

Patriarhul ruşilor le dă morţilor fecioare? (Ia pastila SRS! Ep. 861)

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Comisia Europeană, cocoțată pe un butoi cu pulbere

27 septembrie 10:16 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdX

Un butoi care stă să explodeze. Iar nebunia nebuniilor e că fitilul îl pune chiar Ursula von der Leyen. Acompaniată de birocrații bruxellezi. Un adevărat cancer al Europei. Și care, culmea, sunt îngânați de șefii statelor. De Consiliul European. O moțiune de cenzură plutește în aer. Dacă va avea cine să o voteze. Dacă nu va fi explozie, va fi implozie.

Citeste mai departe »

Care este diferența între armele nucleare tactice și armele nucleare strategice

27 septembrie 09:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdS
media-166422616303603400.jpg

Potrivit informațiilor americane, Rusia are aproximativ 2.000 de arme nucleare tactice care pot fi plasate pe rachetele de croazieră și obuzele de artilerie, utilizate în mod normal pentru a livra explozibili convenționali, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Căci puterea haitei este Lupul, iar puterea Lupului este haita! (Rudyard Kipling – Cartea Junglei)

27 septembrie 09:05 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdQ
176298.jpg

Eu sunt Giorgia

La 15 ani, o tânără rebelă, singură la o mama părăsită de soț, muncind serile la unul din micile restaurante din cartierul Garbatella din Roma, se oprește hotărâtă în fața unei uși banale. Acel model de ușă produsă de Ikeea, care deformau și mai mult caselor industriale contruite de administrația comunistă a locului.

Citeste mai departe »

Lecția dură pentru ucraineni: „Dacă nu ești țară NATO, Moscova e aproape, Washington e departe!''

27 septembrie 08:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdM
Cozmin_Gusa.jpg

După celebrul său discurs de la Munchen de-acum 15 ani, prin care anunța că Rusia nu acceptă o lume unipolară condusă de SUA, Putin a început să facă referiri repetate de-a lungul ultimei perioade la Novorusia extinsă (cca 20% din teritoriul ucrainean), pe care considera că rușii au pierdut-o în favoarea Ucrainei, zicând că ''Rusia a pierdut teritoriile, dar oamenii au rămas''. Tocmai acești ''ruși rămași'' din estul și sud-estul Ucrainei au fost chemați la referendumurile din ultimele zile să-și exercite dreptul la autodeterminare, printr-o operațiune de șah geopolitic la care SUA și UE n-au replică viabilă. Majoritatea populației de-acolo va vota intrarea teritoriilor lor în componența Rusiei, legislativul de la Moscova va consemna și oficializa acordul pentru extinderea suprafeței țării, iar în anii ce vor urma, printr-un model patentat deja de către americani în Kosovo, va urma o ofensivă diplomatică pentru recunoașterea internațională a noilor frontiere.

Citeste mai departe »
26 septembrie 2022

Ia pastila SRS! Doina Pana, otravita cu mercur

26 septembrie 11:16 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdL
SRS.jpeg

Doina Pana, otravita cu mercur (Ia pastila SRS! Ep. 858)

Citeste mai departe »

Sondaj CURS: PSD și PNL domină clasamentul partidelor

26 septembrie 10:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdA
media-157338685792929400.png

Un sondaj CURS realizat la nivel național în perioada 8 - 22 septembrie 2022 indică faptul că PSD și PNL ar putea să formeze singure guvernul, cu o majoritate confortabilă, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, relatează Știripesurse:

Citeste mai departe »
Andrei Marga

Suveranitate – ieri și azi

26 septembrie 09:50 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdx

Poți să nu fii de acord cu o afirmație sau alta, venită din partea oricui. Dar să confunzi și să falsifici este degradant. Din păcate, avem zilnic parte de așa ceva. De aceea, întăresc, spre lămurirea situației istorice, cele spuse privind conflictul din Ucraina, care afectează deja adânc viața fiecăruia.

Citeste mai departe »

Ursula von der Leyen amenință pe față Italia. Reacție virulentă de la Roma

26 septembrie 09:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdu
media-164882611169180900 (1).jpg

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut o intervenție brutală în procesul legislativ din Italia și a spus că în cazul în care la Roma va ajunge un Guvern de extremă dreapta, atunci Bruxellesul ar putea iniția proceduri prin care fondurile europene ale Italiei să fie tăiate, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Alianța de dreapta condusă de Giorgia Meloni câștigă alegerile în Italia (exit-poll)

26 septembrie 09:37 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdt
Giorgia-Meloni-Italia.jpg

Coaliţia condusă de Giorgia Meloni, lidera formaţiunii Fratelli d'Italia, şi din care mai fac parte Liga, formaţiunea de dreapta a lui Matteo Salvini, şi Forza Italia, formaţiunea conservatoare a lui Silvio Berlusconi, ar urma să câștige alegerile legislative din Italia cu 41-45% din voturi, suficiente pentru o majoritate parlamentară, arată sondajele exit-poll anunțate după încheierea votului, relatează HotNews.ro.

Citeste mai departe »

Înainte și dincolo de răstălmăcire

26 septembrie 09:33 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAds
Herson-Ucraina-1000x600.jpg

Războiul (din Ucraina) îi încrâncenează pe oameni. Și pe cei care participă efectiv, și pe cei care privesc de pe margine. Încontrările opinenților devin tot mai contondente. Ciocnirea de argumente se transformă în atacuri la persoană. Rațiunea și bunul simț sunt aruncate la coș.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Înfrângere dureroasă a neomarxiștilor

26 septembrie 09:26 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdr

În ciuda presiunilor fără precedent ale mai marilor Uniunii Europene, care au șantajat clasa politică din Italia, iată că neomarxiștii au fost zdrobiți. „Extremista” Georgia Meloni, șefa Fratelli d'Italia, adică „Frații Italiei”, câștigă în fruntea unei coaliții alegerile pentru Camera Deputaților și Senat. Va fi primul premier femeie din istoria Italiei. Suveraniștii sunt pe cai mari.

Citeste mai departe »
25 septembrie 2022

Ia pastila SRS! Coruptie pe paine la nivel inalt

25 septembrie 11:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdq
SRS.jpeg

Coruptie pe paine la nivel inalt (Ia pastila SRS! Ep. 855)

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

CINE SUNT CEI ADUȘI SĂ-L APLAUDE PE IOHANNIS LA SAN FRANCISCO

25 septembrie 10:25 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdi

Nici pînă acum nu s-a aflat din vreo sursă cît de cît oficială cum au fost selectați românii de pe coasta de vest a Americii care să urmărească cel mai plicticos discurs imaginabil, cel al lui Klaus Iohannis. Așa că vom încerca să dăm noi o mînă de ajutor lămuritoare.

Citeste mai departe »

PNL pe ultimul drum

25 septembrie 10:21 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdg
Bogdan-Ioan-Jelea-768x1070-2.jpg

Am avut vineri plăcerea de a participa la evenimentul de lansare al volumului de memorii aparținând fostului lider al PNL, Teodor Atanasiu. Văzând sala plină, dar mai cu seamă componența ei, am avut un moment de clarificare asupra actualei inimaginabile degradări a celui mai vechi partid al țării. Departe de mine ideea de a idealiza vreun om sau vreo perioadă, inclusiv din vremurile de demult. Cum râd adesea cu unii colegi istorici, e bine că Ion și Ionel Brătianu n-au apucat "lupta anti-corupție" sau "unitatea de elită" de la Ploiești. S-ar fi plimbat cu cătușe prin fața camerelor.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Entuziasm nebun pentru război

25 septembrie 10:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdf

Televiziunile din Moscova au prezentat o mare demonstrație, la care participanții își exprimau adeziunea față de Vladimir Putin, războiul declanșat de acesta în Ucraina și anunțatele anexări de teritorii din Donețk, Lugansk, Zaparojie și Herson. Aceste relatări au contrabalansat demonstrațiile destul de subțiri din cele câteva orașe ale Federației Ruse, soldate cu un mare număr de persoane arestate. Una peste alta, rezultă adeziunea cvasi unanimă a cetățenilor Federației Ruse față de deciziile politice și militare ale lui Vladimir Putin. Există însă și o contradicție în termeni.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.