Reteaua Corect

image-2023-10-1-26573517-41-robert-fico-presedintele-smer.jpg

​Slovacia/Alegeri legislative: Partidul populist trece în frunte (rezultate parţiale)

09:08 / 01 octombrie /  Intra in discutie

Partidul populist Smer-SD a revenit în frunte după numărarea a peste 90% din voturi în urma alegerilor legislative desfăşurate sâmbătă în Slovacia, transmite AFP, relatează HotNews.

Citeste mai mult »
1 octombrie 2023
Sorin Rosca Stanescu

Extremiștii și comuniștii

01 octombrie 11:55 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBZq

Lumea s-a sucit. Rău de tot. Și s-a divizat. Și mai rău. În Europa, în Statele Unite și în lumea întreagă s-au format peste capul națiunilor două tabere politice, care se încaieră. Și își pun etichetă. Suveraniștii sunt taxați drept extremiști. Neonaziști. Și chiar putiniști. În timp ce progresiștii sunt numiți globaliști, neomarxiști și chiar comuniști. S-a ajuns la punctul în care contradicțiile dintre cele două tabere politice sunt ireconciliabile. Și poate ieși cu mari scântei. Iar scânteile generează vâlvătaie. Și vâlvătaia poate declanșa apocalipsa. Epicentrul acestei bătălii se află la Washington. Celelalte puteri ale lumii sunt doar importanți vectori, plasați de-o parte și de alta a baricadei. Și aproape niciodată la mijloc.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Agitație fără precedent în SUA

01 octombrie 09:53 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBZp

Agitație fără precedent în SUA la această oră: la miezul nopții expiră anul fiscal american, iar în absența unui nou buget votat de congres, guvernul intră în incapacitatea de a mai face plăți. Pînă acum, din cauza banilor pentru Ucraina, congresmenii nu s-au pus de acord pe buget, iar o soluție provizorie de a continua plățile pe termen de 30 de zile a căzut ieri la vot. Azi, e ziua decisivă: fără o soluție a disperării, de mîine guvernul american nu mai poate face plăți.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Frica de AUR generează strategia de luptă publică între guvernanți

01 octombrie 09:51 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBZo

După necazul arestării intempestive sau plănuite îndelung a lui Buzatu de Vaslui, pesediștii au primit răgaz să comunice public că, având în vedere excluderea rapidă dispusă de Ciolacu, la PSD e cinste și omenie, comparativ cu USR-ul unde tronează corupta în funcție publică Clotilde Armand, așa zisă „primul bebeluș alb din Guadalupe".

Citeste mai departe »
29 septembrie 2023
Andrei Marga

Noua situație a Uniunii Europene

29 septembrie 11:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBZ3

Cu profunzimea-i cunoscută, fostul cancelar german Helmut Schmidt a lăsat în urmă cel puțin trei atenționări: Uniunea Europeană să nu aștepte totul din afară, ci să acționeze competent pentru a-și rezolva disfuncțiile; să nu se amestece în relația mai mult decât milenară a popoarelor rus și ucrainian; să nu înlocuiască integrarea Uniunii Europene, care are nevoie încă de ani, cu extinderea ei (Die Mächte der Zukunft, 2006). Se pot cita și alte atenționări, din partea cunoscătorilor reali. Mulți au avertizat că birocratizarea dăunează, iar strivirea suveranității statelor și mai mult.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Cine trebuia să acționeze referitor la evaziunea de 160 de miliarde reclamată de Ciolacu?

29 septembrie 11:09 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBZ2

Săptămâna trecută Marcel Ciolacu a făcut un anunț groaznic, rămas însă nedezbătut de presă:
''Vreau să vă anunţ cu tristeţe că avem cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, peste 10% din PIB, respectiv 160 de miliarde de lei. Asta este realitatea!''

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Marcel Ciolacu i-a spulberat!

29 septembrie 10:33 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBZ0

Victoria pe care premierul a obținut-o în Parlament este zdrobitoare. Opoziția, mai gălăgioasă decât oricând, s-a dovedit incapabilă să depună o moțiune de cenzură. Drept urmare, „Legea privind unele măsuri fiscale” va merge la promulgare. Și intră în vigoare. Dacă nu care cumva Curtea Constituțională va spune „ba”.

Citeste mai departe »

Insula Corsica, pe cale să devină autonomă

29 septembrie 09:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYQ
media-169596379026411600.jpeg

Emmanuel Macron şi-a exprimat dorinţa, joi, 28 septembrie, într-un discurs la Ajaccio, "să introducă insula Corsica în Constituţie" pentru a recunoaşte specificităţile insulei graţie unei autonomii "nici contra statului, nici fără stat", relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Ucraina ar fi vrut să atace fabricile de drone din Iran, Siria și Rusia

29 septembrie 09:05 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYO
media-169596316924905600.jpg

Potrivit unui document secret dezvăluit de „The Guardian”, Iranul a avut dificultăți în a satisface cererea tot mai mare a Moscovei pentru drone sinucigașe - așa că o fabrică din Siria le producea și ea, dar acum producția se mută în Rusia. În documentul pe care Kievul l-a dat aliaților săi occidentali, Ucraina sugerează bombardarea fabricilor: „O putem face, dacă ne furnizați mijloacele de distrugere necesare”, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Opoziția a ratat șansa depunerii moțiunii de cenzură

29 septembrie 08:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYM
media-169582279596821200.jpeg

Premierul Marcel Ciolacu a angajat răspunderea Guvernului pe proiectul de lege privind unele măsuri fiscale. În ciuda declarațiilor războinice și a criticilor aduse proiectului, opoziția a ratat momentul ideal pentru depunerea unei moțiuni de cenzură, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
28 septembrie 2023

Ia pastila SRS! 5 președinți americani dintr-o lovitură

28 septembrie 11:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYK
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! 5 președinți americani dintr-o lovitură

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

CIOLACU ȘI-A TĂIAT SINGUR CRACA DE SUB PICIOARE

28 septembrie 10:47 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYG

În luna iulie, premierul Marcel Ciolacu a dat aviz negativ din partea Guvernului României propunerii de modificare a Codului Fiscal inițiată printr-un proiect de lege depus de mai mulți parlamentari AUR, argumentînd, după cum observa Juridice.ro, că modificările de acest tip trebuie să intre în vigoare după minim 6 luni. În plus, avertiza premierul, Codul fiscal fusese supus în ultimele 6 luni unor dese intervenţii legislative, iar o nouă modificare ar fi fost de natură a crea un climat de incoerenţă şi instabilitate legislativă, contrar principiului stabilității legislative şi principiului statului de drept. Două luni mai tîrziu, același Ciolacu modifică prin OUG Codul Fiscal și după alte cîteva zile, din nou, prin asumarea răspunderii în parlament.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Se îneacă în ape tulburi

28 septembrie 10:44 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYF

Cine se îneacă? Ditamai ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României la Washington. Și cum se îneacă? Strâns din ce în ce mai mult cu ușa prin întrebări legitime legate de cheltuielile nesăbuite pe care le face din bani publici, Andrei Muraru încearcă disperat să ia o gură de aer, inventând o oportunitate pentru România. Care se numește simplu „fără vize în Statele Unite”. Iar când i se pune o întrebare precisă, legată de termen, ne oferă un răspuns suprarealist: la sfârșitul lui 2025. Se vede că omul vorbește la disperare!

Citeste mai departe »

Bulgarii critică România pentru abordarea dură față de Austria

28 septembrie 08:34 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYA
media-167358443054843900.jpg

Președintele bulgar Rumen Radev a făcut apel, de la New York, ca premierul Nikolai Denkov să-și testeze puterile acolo unde el însuși nu a reușit - la porțile Vienei. Austria este ultima care refuză ferm să ne dea cheia pentru spațiul Schengen, deși Olanda s-a înmuiat legat de candidaturile Bulgariei și României. Viena nu este deloc îngrijorată să fie singurul gardian al spațiului european fără frontiere interne, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Sondaj INSCOP - AUR aproape a egalat PNL, iar PSD conduce clasamentul

28 septembrie 08:22 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYy
media-169587770833823500.png

Jumătate dintre cei chestionaţi în cadrul unui Sondaj de opinie naţional realizat de INSCOP la comanda News.ro.declară că în mod sigur ar merge la vot la alegerile parlamentare, PSD fiind pe primul loc în intenţiile de vot, cu 31%, urmat în ordine de PNL şi AUR. Diferenţa PNL-AUR este sub 1 procent. Aproape un sfert dintre respondenţi afirmă că în mod sigur nu ar merge să voteze, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Marine Le Pen la Budapesta s-a întâlnit la Budapesta cu Viktor Orban

28 septembrie 07:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYu
image-2023-09-28-26566346-41-marine-pen-viktor-orban.jpg

Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, a fost primită miercuri la Budapesta de premierul ungar Viktor Orban, cei doi afişându-şi unitatea cu nouă luni înaintea alegerilor europarlamentare de anul viitor, relatează agențiile France Presse și Agerpres, potrivit HotNews.

Citeste mai departe »

Bulgaria, România și Turcia, grup comun pentru înlăturarea minelor din Marea Neagră

28 septembrie 07:55 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYt
media-164869928987980000.png

Țările NATO de la Marea Neagră - Bulgaria, România și Turcia - au decis să creeze un grup comun de înlăturare a minelor pentru a combate pericolul minelor cauzat de acțiunile Ucrainei - a anunţat pentru TASS o sursă militaro-diplomatică, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
27 septembrie 2023

Ia pastila SRS! S-au facut de râs!

27 septembrie 11:04 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYp
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! S-au facut de râs!

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

CIOLACU, FAȚĂ CU BOBORUL PESEDIST: ”EU, EU, EU….NU, NU, NU!”

27 septembrie 11:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYn

Premierul Marcel Ciolacu s-a produs marți în Parlament, la asumarea legii privind reforma, cu un discurs cu tentă electorală maximă, devoalată atît de exprimările repetate la persoana întîi singular, cît și de masiva utilizare a negației, în încercarea, probabil, de a transmite mesaje de forță, de fermitate. Nu mai vorbim de formulări populiste gen ”românii se întreabă ce se va întâmpla cu taxele și impozitele lor, dacă vor ajunge prin vreun portbagaj”.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Vom experimenta un an electoral dezastruos pentru țară

27 septembrie 10:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYl

Când AUR-ul și-a prezentat lista la europarlamentare, dând startul luptei electorale pentru 2024, restul partidelor au zis că e prea devreme și că tocmai pentru că s-au grăbit, auriștii o s-o încurce; numai că nu a fost așa. AUR a continuat să crească în sondaje (eu cred că la ora actuală au depășit PSD-ul), iar în PSD, PNL, USR și restul a început viermuiala internă la concursul de locuri pe liste. Dar ce te faci că, în condițiile în care scorul intrinsec al acestor partide este destul de mic deja și în scădere, singurul lucru salvator ar fi oameni noi pe listele lor, PSD, PNL, USR, că de făcut treabă la guvernare de către PSD și PNL, respectiv, nu se așteaptă nimeni.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Alternativa la imperiul răului

27 septembrie 10:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYk

Provenită dintr-o familie bună – pentru comuniști extrem de rea – Mona Vrăbiescu Kleckner s-a simțit izgonită din imperiului răului. Și s-a refugiat acolo unde credea că se află imperiul binelui. În Statele Unite. Unde a făcut o impresionantă carieră. După decenii întregi de experiență, de studii aprofundate, după mai multe cărți de analiză pe care le-a scris, cărți de mare succes, se prezintă astăzi în fața concetățenilor ei din România cu o uluitoare sinteză. O sinteză despre toate administrațiile americane din 1989 până în prezent. Inevitabil, descoperă că dacă a existat și există un imperiu al răului, nu este obligatoriu să existe și un imperiu al binelui. Astfel încât octogenara își permite să facă o radiografie severă, necruțătoare chiar, a tuturor administrațiilor americane.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.