Reteaua Corect

70598913_112061123513371_8417403694135377920_n.jpg

Descrierea pe scurt a lumii aberante în care-am ajuns să trăim

12:10 / 27 noiembrie /  Intra in discutie

Eric Zemmour este francezul ce-i dă dureri de cap lui Macron&Rotschild, dar care în mod paradoxal l-ar și putea salva pe “micuțul” președinte francez, favoritul corporațiilor și băncilor. Asta în condițiile în care fură voturi masiv de la Le Pen, dar are grijă să și incompatibilizeze electoratele anti-Macron (cam cum a făcut Crin în 2009, în favoarea lui Băsescu).

Citeste mai mult »
Sorin Rosca Stanescu

Băieți, pasul înainte!

27 noiembrie 11:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMb

Odată cu instalarea la Palatul Victoria a noului Guvern, încep să curgă informații privind legăturile suspect de strânse dintre unii noi demnitari și serviciile secrete. Și, din nou, spațiul virtual este încărcat cu știri alarmante. Conduce sau nu Securitatea, în sens generic, statul român? Iată o întrebare la care eu unul am răspuns de mult. Afirmativ. Și, în aceste condiții, îi invit pe băieții cu ochi albaștri să-și scoată masca. Pur și simplu.

Citeste mai departe »
26 noiembrie 2021

Ia pastila SRS! O rază de speranță

26 noiembrie 15:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMa
SRS.jpeg

O rază de speranță (Ia pastila SRS! EP. 354)

Citeste mai departe »
Adrian Severin

SALVAȚI-L PE SOLDATUL AURESCU!

26 noiembrie 10:09 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLW

Dr. Bogdan Aurescu, brav soldat (precum înaintașul Svejk) în oastea de strânsură a generalului Nick Ciucă, a ajuns în stare gravă. El „este preocupat” de prezența Rusiei „în proximitatea Ucrainei și a Mării Negre”, dorind, desigur, să o îndepărteze de acolo.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

A încercat sau nu Raed Arafat o dictatură militară?

26 noiembrie 09:55 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLT

Cu o întârziere cel puțin suspectă, Raed Arafat reacționează la un editorial de-al meu cu titlul „Formidabila armată a lui Raed Arafat”. Acesta a fost postat la data de 14 septembrie și l-am comentat ulterior la Gold FM. Invocând o așa-zisă analiză postată pe un site, True Story Project, șeful Fundației SMURD și totodată șeful DSU consideră că sunt autorul unui fake-news. Așa o fi?

Citeste mai departe »

Primele măsuri ale Guvernului Ciucă

26 noiembrie 08:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLR
image-2021-11-25-25205943-46-cabinetul-ciuca.jpg

Cabinetul Nicolae Ciucă a adoptat în prima sa ședință o Ordonanță de Urgență care aduce o serie de modificări în structura Executivului, una dintre acestea fiind că atribuțiile viceprim-miniștrilor se stabilesc prin decizie a prim-ministrului, a anunțat joi seara Guvernul. Actul instituie și o derogare de la dispozițiile art. 27 alin. 3 din Legea 55/2020, astfel că pentru posturile şi funcţiile vacante şi temporar vacante din instituțiile publice se vor putea organiza concursuri, până la data de 1 iunie 2022, scrie Hotnews.

Citeste mai departe »

Ordinea mondială tripartită și războiul hibrid global: „Casa Albă e populată de imbecili”

26 noiembrie 08:53 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLP
ordinea-mondial-tripartit-i-r-zboiul-hibrid-global-casa-alb-este-n-prezent-populat-de-imbecili-ale-i--1.jpg

Generalul Mark Milley, cel mai înalt grad militar din Statele Unite, a făcut recent publică una dintre revelațiile sale: lumea nu mai este unilaterală (cu Statele Unite ca hegemon global de necontestat) sau bilaterală (așa cum era odată, cu Statele Unite și Uniunea Sovietică echilibrându-se simetric într-un tango intim de distrugere reciprocă asigurată). Acum este tripartită, cu trei mari puteri - Statele Unite, Rusia și China - angajate într-un "război tripolar". Acesta este exact termenul pe care acesta l-ar fi folosit la Forumul de securitate Aspen din 3 noiembrie 2021, scrie Ziuanews.

Citeste mai departe »
25 noiembrie 2021

Ia pastila SRS! Izgonirea lui Arafat

25 noiembrie 13:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLO
SRS.jpeg

Izgonirea lui Arafat (Ia pastila SRS! EP. 353)

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

ARAFAT SE CLATINA: PANDEMIA DEVINE O AFACERE 100% PESEDISTA

25 noiembrie 12:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLL

Controlul pandemiei va suferi mutații totale în perioada imediat următoare, după validarea guvernului Ciucă, prin aceea că el devine o afacere sub controlul PSD, iar poziția lui Raed Arafat începe deja să se clatine serios.

Citeste mai departe »

INTERVIU cu ambasadorul Rusiei: Poziția ostilă a UE este complet inacceptabilă

25 noiembrie 11:30 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLz
POZ_8540-300x200.jpg

Ambasadorul Republicii Federației Ruse la București, E.S. Valery I. KUZMIN, spune într-un interviu exclusiv pentru ecopolitic.ro(Ecopolitic News) că securitatea Mării Negre poate și trebuie să fie asigurată de forțele statelor exclusiv riverane, anunțând totodată că Rusia își reorientează cu succes relațiile comerciale externe către alți parteneri, în est, de exemplu, în China, în America Latină, în Africa, din cauza că Uniunea Europeană(…)”ocupă o poziție ostilă față de Rusia, încearcă în mod activ să se amestece în afacerile interne ale Rusiei – Acest lucru este complet inacceptabil pentru noi.”

Citeste mai departe »

Cabinetul Nicolae Ciucă merge joi în Parlament pentru învestitură

25 noiembrie 11:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLx
image-2021-11-24-25202507-46-nicolae-ciuca-favoritul-lui-klaus-iohannis.jpg

Nicolae Ciucă urmează să fie votat joi în funcția de prim-ministru în Parlament, de larga majoritate PSD-PNL-UDMR-Minorități, după o criză politică declanșată în 1 septembrie și care, la final, i-a adus alături de liberali și de președintele Klaus Iohannis pe cei despre care susțineau în trecut că sunt marii lor inamici politici: pesediștii, scrie Hotnews.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Arafat, mărul discordiei în noul guvern

25 noiembrie 11:10 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLw

După cum arătam în editorialul de ieri, Alexandru Rafila, care azi devine ministrul Sănătății în noul guvern, a aruncat buzduganul. Ținta este Raed Arafat, care a canibalizat întreg sistemul de sănătate. Este începutul unui potențial scandal de tip exploziv între PSD și PNL. De ce? Pentru că PNL, până una alta, și l-a asumat pe Arafat în calitatea acestuia de secretar de stat la Interne. Va mai rămâne pe funcție?

Citeste mai departe »

SOC: PNL CERE MAE SA SPUNA DACA NE-AR PUTEA INVADA RUSII

25 noiembrie 10:03 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLu
2013_Moscow_Victory_Day_Parade_28-768x496.jpg

O interpelare explozivă pe adresa ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, vine de la partidul de guvernămînt, PNL, care vrea să știe cît de mari sunt șansele ca România să fie invadată de ruși, în contextul evenimentelor tensionate din Belarus, relatează Inpolitics.

Citeste mai departe »

Vot în PE: Nanotehnologie, terapii genetice, portofelul de identitate digitală și multă ipocrizie

25 noiembrie 10:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLt
aD05YWRiMDhiNjU4N2U5YTRhYTZkNThlMjNiN2Q0YWRhMg.thumb_.jpg

Sper că titlul apocaliptic v-a suscitat suficient interes încât să citiți această anchetă despre ce va vota Parlamentul European astăzi și mâine.

Citeste mai departe »
24 noiembrie 2021
Bogdan Tiberiu Iacob

UN RASPUNS LA INTREBAREA CE CAUTA DINCU LA MAPN

24 noiembrie 14:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLr

Cea mai mare surpriză furnizată de noul guvern și care stîrnește în prezent cele mai multe comentarii și întrebări e plasarea lui Vasile Dîncu la șefia MApN. Putea fi ”văzut” oriunde politicianul ardelean, de la educație și cultură la dezvoltare, administrație, turism ori digitalizare. Dar nu la armată. Mai ales că Dîncu e considerat de foarte mulți ani un om apropiat de SRI. Dar poate chiar asta e explicația.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! PSD în sus, PNL în jos

24 noiembrie 12:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLo
SRS.jpeg

PSD în sus, PNL în jos (Ia pastila SRS! EP. 352)

Citeste mai departe »

Kelemen Hunor susține că MCV trebuie să dispară 'din viața României'

24 noiembrie 11:26 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLf
media-163429727348091500.jpg

Coaliția PNL-PSD-UDMR trebuie să facă în așa fel încât MCV să dispară din viața politica a României, a spus liderul UDMR, marți seara, la Digi24. „De Schengen nici nu vreau să vorbesc, că mă enervez singur”, a adăugat Kelemen Hunor, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

China a testat în secret două rachete nucleare hipersonice care "sfidează legile fizicii"

24 noiembrie 11:18 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLe
panica-la-casa-alb-china-a-testat-n-secret-dou-rachete-nucleare-hipersonice-care-sfideaz-legile-fizicii-viteza-18-mach-41-000-km-raza-de-actiune--1.jpg

China a lansat două rachete nucleare hipersonice care au înconjurat Pământul și "au sfidat legile fizicii", se arată într-un raport citat de publicatia "The Sun". Lansările de testare ar fi avut loc în timpul verii, prima dintre ele, la 27 iulie, folosind un sistem de "bombardament orbital fracționat" care a propulsat "vehiculul de planare hipersonic" cu capacitate nucleară în jurul planetei, scrie ZiuaNews.

Citeste mai departe »

Legătura neștiută dintre Florian Coldea și noul Guvern. Dezvăluiri cheie

24 noiembrie 11:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLc
download.jpg

Există o legătură neștiută până acum între Florian Coldea și noul Guvern, scrie Capita.ro. Potrivit unor dezvăluiri apărute în presă, fostul adjunct al SRI nu ar fi străin de o anumităm persoană care va face parte din echipa care va conduce România de la Palatul Victoria. Despre cine este vorba și care sunt informațiile inedite?

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Mortalele licitații marca Arafat

24 noiembrie 11:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyL9

Ieri, doctorul Alexandru Rafila, care începând de joi va fi ministru al Sănătății, a făcut un enunț important. Și anume că Raed Arafat s-a întins prea mult. În sensul că ar fi parazitat atribuțiile Ministerului Sănătății. Nu a spus-o Rafila, o spun eu. A făcut acest lucru în mod agresiv și ostil. Iar unul dintre obiective a fost preluarea pârghiilor de comandă în ceea ce privește organizarea licitațiilor. Licitații pe sume uriașe de bani, în perioada pandemiei. Licitații în urma cărora au murit oameni.

Citeste mai departe »

Miniștrii Guvernului Ciucă, audiați în Parlament

24 noiembrie 09:55 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyL8
image-2021-11-23-25200838-46-premierul-nicolae-ciuca-ministrii.jpeg

La aproape un an de la alegerile parlamentare, PNL, PSD și UDMR se așază la masa puterii. Ministrii propuși de cele trei formațiuni vin miercuri în fața parlamentarilor ca să ia avizul comisiilor de specialitate. O formalitate mai mult, având în vedere majoritatea pe care PNL, PSD și UDMR o au în Parlament. Votul de învestitură a noului Guvern este programat pentru joi la ora 10.00, scre HotNews.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.