Reteaua Corect

ZmIzNzU0YmUzMzNjYjkwNmE0NTQ1ODA4Yg.thumb_-760x430.jpg

Ponta dezvăluie prețul blatului PNL-PSD: Șefia Camerei pentru Ciolacu

09:56 / 23 noiembrie /  Intra in discutie

Fostul lider al PSD, Victor Ponta, dezvăluie într-un interviu fierbinte pentru Europa liberă, prețul vînzării social-democraților către liberali, operată de actuala conducere: președinția Camerei Deputaților pentru Marcel Ciolacu în viitorul Parlament. Aceeași funcție pentru care PSD, spune Ponta, a votat guvernul Orban în martie și a refuzat să prezinte o propunere proprie de premier. Doar că, profețește el, Ciolacu nu va mai primi funcția, după alegeri, scrie Inpolitics.ro.

Citeste mai mult »
23 noiembrie 2020
Sorin Rosca Stanescu

Președintele care te injectează

23 noiembrie 11:36 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwZc

Azi, o nouă ședință la Cotroceni. Având ca temă injectarea obligatorie a întregii populații. Căreia președintele Klaus Iohannis îi spune vaccinare. Și despre care afirmă că reprezintă o provocare de securitate națională. Cum a ajuns la această concluzie? De ce trebuie să ne lăsăm toți injectați? Și cum se face că în această operațiune urmează să fie angajate Armata și forțele Ministerului de Interne?

Citeste mai departe »
22 noiembrie 2020

ALDE nu va avea reprezentanți în secțiile de vot la alegerile parlamentare

22 noiembrie 12:04 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwZ2
media-157336553276000300.jpeg

Biroul Electoral Central (BEC) a transmis, sâmbătă, cu 24 de ore înainte să expire termenul limită până la care partidele își pot desemna reprezentanții din secțiile de votare, o circulară către toate birourile electorale de circumscripții din țară în care le comunică acestora că PSD, PNL, USR, UDMR, Pro Romania, PMP și Grupul minorităților naționale din Camera Deputaților sunt partidele parlamentare care pot desemna în prima etapă oameni în secțiile de votare la alegerile parlamentare din 6 decembrie, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Iohannis, despre posibila carantinare a Capitalei și alte subiecte

22 noiembrie 11:46 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwZ0
image-2020-10-29-24385068-46-klaus-iohannis.jpg

Deși sunt semne pozitive, mai avem încă mult de luptat împreună pentru a ține pandemia sub control, a spus duminică președintele Klaus Iohannis, susținând din nou că măsurile puse în aplicare de autorități aua fost cele corecte. Întrebat dacă este posibilă în săptămânile următoare carantinarea Capitalei, Iohannis a afirmat că în toate localitățile în care a fost luată această măsură s-a redus răspândirea virusului, însă "problematic este efectul economic", scrie Hotnews.ro.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Cum va funcționa în 6 decembrie blatul PNL-PSD

22 noiembrie 11:24 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwYX

Este suficient să luăm în calcul circumstanțele cu totul și cu totul excepționale în care se vor desfășua alegerile parlamentare din 6 decembrie. Apoi, în funcție de aceste cicumstanțe, să vedem ce avantaje și ce dezavantaje au diversele partide. Iar în final putem trage liniștiți o concluzie. Și anume că există un blat evident între PNL și PSD. Cum va funcționa acesta?

Citeste mai departe »
21 noiembrie 2020

Fostul primar al Sectorului 1 anunță că se suspendă din PSD

21 noiembrie 14:41 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwYS
image-2020-11-21-24432918-46-sigla-psd.png

Fostul primar PSD al Sectorului 1 Daniel Tudorache, inculpat de DNA pentru trafic de influență și spălare a banilor, a anunțat că se suspendă din PSD. El susține că este nevinovat și spune că speră ca "justiția să facă lumină", scrie Hotnews.ro.

Citeste mai departe »

Mesajul lui Adrian Severin catre OSCE

21 noiembrie 14:33 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwYP
3957.jpg

Vineri, 20 noiembrie 2020, a avut loc Conferința organizată de Adunarea Parlamentară a OSCE, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe al Franței, pentru aniversarea a treizeci de ani de la adoptarea Cartei de la Paris (1990), când, constatându-se încetarea Războiului Rece și cu credința că „epoca confruntărilor și diviziunii Europei a luat sfârșit”, s-a decis transformarea Conferinței pentru Securitate și Cooperare în Europa – în cadrul căreia fusese adoptat Actul final de la Helsinki (1975) și care a făcut posibilă „destinderea” în raporturile dintre adversarii ordinii mondiale bipolare, blocul comunist și cel capitalist – în Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa. Cu aceeași ocazie s-a stabilit dotarea noii organizații cu o Adunare Parlamentară (OSCE-PA).

Citeste mai departe »
20 noiembrie 2020

Rareș Bogdan nici nu vrea să audă de un Pact pe Sănătate cu PSD

20 noiembrie 13:29 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwYM
media-158063901924670400.jpg

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a declarat joi seară, pentru B1 TV, că România are, în acest moment, 1.392 de paturi în secțiile de Terapie Intensivă destinate pacienților infectați cu coronavirus, cu puțin peste 1.000 mai multe decât avea în luna aprilie. Bogdan a mai susținut că infrastructura spitalicească în țara noastră arată rău, dar pentru asta ar trebui să dea niște explicații PSD, care a fost 23 de ani la putere și care, acum patru ani, a promis opt spitale și nu a construit niciunul. Liberalul Rareș Bogdan a mai afirmat că se va opune vehement încheieri unui Pact pe Sănătate cu PSD, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Trump, somat să nu mai întârzie niciun moment transferul puterii către Biden

20 noiembrie 13:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwYL
media-160446480171478400.jpg

Directorul general al Camerei pentru Comerţ a Statelor Unite, un grup de lobby pentru afaceri care îi susţine de mult timp pe preşedinţii republicani, a declarat joi că preşedintele Donald Trump ”nu trebuie să mai întârzie niciun moment” transferul puterii către preşedintele ales Joe Biden, relatează CNBC, conform news.ro, citat de Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

DNA tranșează subiectul dosarului penal al liderului USR

20 noiembrie 11:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwYJ
media-159586722862079700.jpg

Recent, Dan Barna, președintele USR, a lansat un atac dur la adresa procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, declarând că nu exclude apariția unui nou dosar la DNA, în plină campanie pentru alegerile parlamentare. În acest context, după declarația lui Barna, Bugetul.ro a întrebat Biroul de Presă al Direcției Naționale Anticorupție dacă șeful USR are vreun dosar pe rolul DNA, scrie Bugetul.ro.

Citeste mai departe »
Val Valcu

Lecția lui Alexandru Oproiu pentru Orban. Anchetă la Urgență, în 1993

20 noiembrie 11:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwYI

Ludovic Orban cere pedepsirea vinovaților în cazul tragediei de la Piatra Neamț. Am dat dispoziție structurilor de subordonare guvernamentală să sprijine ancheta cu profesionalism și cu celeritate, astfel încât să poată fi identificați responsabilii, spune premierul.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Cazul Piatra Neamț: Orban a greșit premeditat ori Iohannis bate câmpii instituțional?

20 noiembrie 11:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwYH

La Piatra Neamț s-a lucrat pe repede înainte la amenajarea secției ATI în noile condiții impuse de pandemie. S-a lucrat cu improvizații, astfel că o priză ar fi luat foc și a produs un incendiu criminal. Cine e de vină? Cine ar fi trebuit să procedeze altfel, mai meticulos și cu eliminarea oricăror riscuri?
Nu e limpede deloc, atît timp cît declarațiile oficiale ale președintelui și cele ale premierului se bat cap în cap, după cum vom arăta mai jos.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

În SUA au votat morții. În România vor vota nenăscuții?

20 noiembrie 11:29 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwYG

Dovezile curg într-o veritabilă avalanșă. În Statele Unite, pe care le considerăm exemplu de democrație consolidată, s-a furat de s-a rupt la ultimul scrutin prezidențial. Iar victima este un președinte în exercițiu. Care, conform Constituției, este și șeful Executivului. Dacă acolo s-a furat cât s-a furat și aproape pe față, dacă acolo s-a descoperit că au votat numeroși decedați, la ce ne putem aștepta, peste numai câteva zile, de la alegerile legislative din România?

Citeste mai departe »

Victoria lui Biden în statul Georgia, confirmată după renumărarea voturilor

20 noiembrie 10:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwYB
image-2020-11-13-24416068-46-biden-trump.jpg

Renumărarea buletinelor de vot în statul Georgia a confirmat victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale din SUA, au anunţat joi autorităţile locale, relatează AFP, citată de Agerpres, scrie Hotnews.ro.

Citeste mai departe »

Cozmin Gușă, date din sondajele interne ale partidelor

20 noiembrie 10:10 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwYv
media-159603282440494000.jpg

Analist politic și membru al PSD, Cozmin Gușă, susține că a primit datele din sondajele interne de la două partide, iar surpriza este uriașă. Astfel, PSD a ajuns la 33%, în timp ce PNL a scăzut la 29%, iar trendul este unul de creștere pentru social-democrați, în timp ce liberalii sunt în cădere liberă, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
19 noiembrie 2020

Ludovic Orban s-a supărat și a plecat intempestiv dintr-o conferință de presă

19 noiembrie 13:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwYq
media-160578183472749100.png

Premierul Ludovic Orban a oferit o scenă mai rar întâlnită, mai ales la nivel guvernamental. Orban a participat la Orban la recepția lucrărilor de modernizare DN5 București - Adunații Copăceni, județul Giurgiu, ulterior având loc o conferință de presă la care au participat și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, dar și alți lideri ai PNL, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

PNL lansează programul de guvernare 'Dezvoltăm România'. Document

19 noiembrie 12:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwYo
media-157950557818838700.jpg

Partidul Naţional Liberal prezintă, joi, programul de guvernare "Dezvoltăm România", care conţine viziunea liberală şi obiectivele prioritare pentru următorii patru ani, anunță agerpres.ro, potrivit Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Donald Trump nu se lasă: înainte de a pleca de la Casa Albă a impus sancțiuni ample Iranului

19 noiembrie 12:10 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwYn
media-160473432995512900.jpg

Statele Unite au anunţat, miercuri, noi sancţiuni ample împotriva Iranului, trecând pe o listă neagră o fundaţie controlată de liderul suprem Ayatollahul Ali Khamenei şi penalizând ceea ce Washingtonul consideră încălcarea drepturilor omului, la un an de la reprimarea unor demonstraţii anti-guvernamentale, transmite Reuters, potrivit Știripesurs.ro.

Citeste mai departe »

Kissinger: Lumea ar putea aluneca spre o catastrofă comparabilă cu Primul Război Mondial

19 noiembrie 11:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwYm
MCZoYXNoPTdkODIzMmI1MDZjOGQ3NzRkYjZlMWE2M2Q2NDc4Nzkz.thumb_.jpg

Relațiile dintre Statele Unite și China s-au deteriorat atât de mult în mandatul lui Donald Trump, încât există riscul ca tensiunile dintre cele două țări să degenereze până la un conflict comparabil cu Primul Război Mondial. Avertismentul vine din partea uneia dintre cele mai avizate voci ale diplomației, fostul secretar de Stat al Statelor Unite, Henry Kissinger, scrie Digi24.ro.

Citeste mai departe »

General american: Situația la Marea Neagră a devenit și mai îngrijorătoare

19 noiembrie 11:34 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwYj
image-2020-11-18-24427430-46-generalul-curtis-scaparrotti-predarea-comenzii-fortelor-nato-din-europa.jpg

Zona Mării Negre a devenit și mai îngrijorătoare pentru NATO în ultimii ani, iar alianța Nord Atlantică are unele carențe în zonă și în alte locuri pe care trebuie să le remedieze, este de părere generalul american (r) Curtis ‘Mike’ Scaparrotti, fost comandant suprem al forțelor NATO în Europa (SACEUR). Scaparrotti apreciază că România a făcut prin modernizare forțelor sale „pași îndrăzneți”, dar NATO și SUA au nevoie de a întări capabilitățile din zona Mării Negre, Polonia și țările Baltice, scrie Hotnews.ro. Cât de mult va conta pentru NATO și apărarea în Europa schimbarea administrației de la Washington?

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Dezvăluire interesantă a lui Ponta: Pro România, cu ochii pe voturile rezerviștilor

19 noiembrie 11:25 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwYg

Liderul Pro România, Victor Ponta, face o dezvăluire cel puțin fierbinte într-un interviu acordat azi Agerpres, afirmînd că are cîteva condiții clare pentru sprijinirea unui viitor guvern, după alegeri, iar una extrem de importantă are un beneficiar neașteptat: rezerviștii militari, ceea ce pare să devoaleze ce segment electoral țintește formațiunea lui Ponta.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.